lördag 7 april 2012

Är det verkligen meningen att cancersjuka ska arbeta?

Min far drabbades av cancer 2005. Tack vare en sjukförsäkring som gjorde det möjligt för honom att kunna vara hemma, läka och slippa oroa sig för hur ekonomin skulle vara kunde han komma tillbaks till arbetet på heltid och arbeta tills han gick i pension. Vi i familjen kunde stötta honom på bästa sätt på grund av en bra sjukförsäkring som inte tvingade ut honom i arbete igen innan han var ordentlig på bättringsvägen. Tyvärr gick han bort i fjol i en annan cancerform men han slapp uppleva att bli utkastad i dagens sjukförsäkring, beslutad av högeralliansen.

I dag skriver Johan Westerholm det viktigaste blogginlägget detta året för oss alla. Han skriver om hur högeralliansens sjukförsäkring slår mot hans älskade som nu ska genomgå en canceroperation och måste börja arbeta igen redan efter tre dagar. Är det så här vi ska ha det?

Röda berget och Peter Högberg skriver också om detta.

2 kommentarer:

 1. Det är helsjukt och jag vill skicka kramar till Johan Westerholm och hans kära, jag gör det här då jag inte har eller kommer ha facebook så kan inte skicka på hans egen.
  Har mycket kontakt med anhöriga till musiker owatunes som enbent fick åka sjuktransport till a.f för tre år sedan i dåligt skick, snabbspola tre år och han ligger idag på IVA-respirator-dialys-omfattande operationer under tre veckors tid-han är svårt kärlsjuk och det har visat sig att han under tiden hemma haft blodpropp i hjärnan.
  Musiken är dedikerad till sjuka anhöriga och politiker som slåss för sjuka
  Som företagare kan jag också dela en del av det Westerholm skriver
  I repris social security med ovan nämnda idag livshotande sjuka owatunes
  http://www.youtube.com/watch?v=1l4aYvXCECc
  MVH /Mia Sjöqvist

  SvaraRadera
 2. I högerns värld är ingenting omöjligt. Bara stora skattesänkningar för välbesuttna ska vara möjligt.

  SvaraRadera