fredag 13 april 2012

Bidde det ingenting Fredrik Reinfeldt?

Det är en svår sits som högeralliansen befinner sig i. Det är inte som under förra mandatperioden utifrån opinionsmätningarna då tillbakagången för regeringen inte innebar problem. Detta till skillnad från denna gång. Högeralliansen är pressad att börja leverera. Det pratas om utveckling av politiken men den bild som nu har satt sig visar något helt annat, en passiv och defensivt tänkande regering. Något som måste förändras men utifrån gårdagens bostadspolitiska utspel och dagens debattartikel inte kommer att ske.

Det märks att Fredrik Reinfeldt och hela högeralliansen är pressade. Samma mediestrategi som har använts tidigare år körs det ännu ett varv på. Nyheter från statsbudgeten presenteras utifrån en vinkel av att det är stora satsningar som görs men i verkligheten är det tvärtom. Gårdagens bostadsutspel visar klart på det, liksom dagens debattartikel som i stort sätt är intetsägande. Om detta är att visa på handlingskraft och ska skapa hopp om en bättre framtid är det långt därifrån.
Det är ledsamt att läsa debattartikeln. I den undviker högeralliansens partiledare att ta ordet arbetslöshet i munnen. Det finns inte en siffra som berättar hur hög denna är. Istället fortsätter man att föra fram att sysselsättningen har ökat, en ökning som alltid sker  oavsett vem som styr Sverige på grund av att befolkningen ökar. Det är ett felaktigt mått som regeringen har fått kritik för. Istället är det mycket relevant att titta på hur hög arbetslösheten är.
Debattartikeln innehåller inget av substans utan förstärker bilden av regeringen som passiv och idélös. Om det kommer förslag handlar det uteslutande om att sänka skatterna. Det pratas om infrastrukturprogram och program om innovation men först till hösten. Sådana satsningar som redan nu hade behövt vara igång för att få rejäl fart på de svenska ekonomiska hjulen.
Det bidde med andra ord ingenting. Trist.

DN:s och Svd:s försvar av regeringens politik känns krystat. Löntagarbloggen om att det inte blir någon strejk. Röda berget om att detta är en seger för Handels. Johan Westerholm om ett drömspel, och på väg att nå 700 000 läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar