måndag 16 april 2012

Vårbudgeten

I dag presenterar Anders Borg och högeralliansen sin vårbudget. Utifrån de utspel som har gjorts från denna regering verkar det bli en mager budget utan framtidstro och som uppvisar passivitet samt önskan om bättre tider. För svenska folket fortsätter därmed ökenvandringen.

Taktiken från Anders Borg och högeralliansen är klar. Det ska pratas om 1: Skyll på finanskrisen som var och varna för att den kan komma tillbaka. 2: Det är bättre i Sverige än i andra länder.

Den taktiken använde sig Anders Borg av i gårdagens Agenda. Oavsett vilken fråga och vilka fakta som visade att svensk ekonomi och landet inte mår bra var det ovanstående två punkter som gällde.

En svensk regering har till uppgift att ha igång svensk ekonomi. Anders Borg varnar för att tillväxten i svensk ekonomi under 2012 blir bara 0,5 procent och högre arbetslöshet och verkar nöja sig med det. För socialdemokraterna, och därmed Magdalena Andersson, innebär det att nu finns det ytterligare tillfällen att kunna berätta för svenska folket att det finns faktiskt en annan politik som vill satsa landet ur krisen. Det är med andra ord upplagd för en härlig duell mellan Magdalena Andersson och Anders Borg i Svt i kväll.

Ab1, SvD1, Dn1. Moderaten Kent Persson anser att högeralliansen måste våga mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar