tisdag 8 maj 2012

Äntligen kan vi diskutera politik igen!

Dagens opinionsmätning från United Minds/Aftonbladet är inte en rolig läsning för socialdemokraterna då partiet backar. Hela den rödgröna sidan backar. Allt medan moderaternas nye partisekreterare gläds över att moderaterna ökar. För min egen del säger jag bara: Äntligen kan vi diskutera politik i partiet!

Jag är en av dem som har höjt ett varningens finger när det handlar om opinionsmätningarna som har varit under våren. Även om det har varit roligt att se att socialdemokraterna är ändå ett parti som uppskattas av svenska folket, och uppgången har varit behövlig för självförtroendet hos partimedlemmarna, har allt för mycket fokus legat på detta istället för att verkligen diskutera och arbeta med det som kommer att utveckla partiet och locka allt fler väljare. De områden som jag talar om är utvecklingen av politiken och organisationen.
Både programkommissionen och organisationsutredningen har haft material ute för diskussion i partiet. I Ystads Arbetarekommun har diskussionerna varit i full gång och vi ser med spänning fram emot resultatet som partiet centralt kommer fram till. Dessa diskussioner har varit nödvändiga men också mycket roliga. Här läggs nämligen grunden för en utveckling av partiet som vi hoppas ska förverkligas.

Förhoppningsvis kan dagens opinionsmätning få partiet att återigen fokusera på de viktiga sakerna. Det handlar om att lyfta samtidens problem och framtidens utmaningar, koppla ihop detta med det som sker på det globala planet och komma fram med skarpa framtidsinriktade förslag som ger människor och världen nya möjligheter. Stora ord och mycket arbete men å andra sidan är det denna väg som måste beträdas. En spännande resa ligger framför oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar