onsdag 6 juni 2012

Den store har talat

I dag har den store Per Schlingmann satt ned foten med en debattartikel i Svenska Dagbladet. Han anses av moderaterna vara det hopp som ska förändra väljarnas syn på partiet. Tanken är att denna debattartikel ska vara första steget på den resan. Tyvärr för Per Schlingmann har han problem. Tiden har sprungit ifrån honom.
Debattartikeln är nog tänkt att lugna väljarna. Per Schlingmann pratar om trygghet och att det är en förutsättning för att det går bra för Sverige. Tanken är nog att ta över detta ordet från socialdemokraterna och visa på att moderaterna vill inget ont. Ett klassiskt drag från Per Schlingmann. Samtidigt använder han en beskrivning av Sverige om att allt går bra, till exempel ett nytt Sverige växer fram med bättre sysselsättning = lägre arbetslöshet, ekonomisk tillväxt och ambitioner inom välfärden och miljön samt att nu ska regeringen ta tag i de höga trösklar som gör det svårt för vissa grupper att komma in på arbetsmarknaden.
Det är en kombination av att försöka erövra socialdemokraternas ord samtidigt som man ska lägga till lite eget och på det sättet vinna väljarna.
Det är här som Per Schlingmann har fått problem. Han försöker sig på samma tricks som innan. Det märks fort att han är fast i det gamla och inte inser att det i dag är 2012. Allt är förändrat.
Det finns mycket fakta som visar på att regeringens politik har misslyckats. Folk tror inte längre på Per Schlingmanns och moderaternas ord. Bara detta med att prata om höga trösklar skulle innan kunna användas på att visa hur den förra regeringen har misslyckats men nu underkänner faktiskt Per Schlingmann den egna politiken. För tanken med moderaternas politik är att sänkta skatter och hårdare regler i a-kassan och sjukförsäkringen skulle få arbetslösheten att sjunka rejält för alla. Vi vet alla hur det ser ut i verkligheten.
Om detta är det första steget för moderaterna, och det är tänkt att vara början för en återkomst för partiet, har man allvarliga problem. Per Schlingmann och moderaterna är kvar i det förflutna. Det är inte väljarna.

Peter Högberg skriver om Per Schlingmann och hans debattartikel. Röda berget i en mycket viktig bloggpost om rättsäkerheten i Sverige.

3 kommentarer:

  1. Vilket ordbajs från den store! Han säger absolut ingenting!

    SvaraRadera
  2. Massarbetslöshet råder men ingen moderat polititiker eller från övriga i alliansen vågar hålla med att "arbetslinjen" de driver är misslyckad. Sanningen kostar för mycket.

    SvaraRadera
  3. Det var en kass artikel, men man bör uppmärksamma att vad gäller tillitsbyggande är S precis lika dåliga som M. Till skillnad ifrån M är S är beroende av ett samhälle med högt socialt kapital för sin politik, så M har råd att skita i det, men det har inte S.

    SvaraRadera