tisdag 17 juli 2012

Är detta humor?

Ibland undrar jag hur vissa människor tänker. Det som verkar vara humor visar sig inte vara humor utan något som är osmakligt och visar på att vårt samhälle inte har kommit så långt som man önskar. Det TomelillaHyrkart nu har gjort visar på hur fel det kan gå.

I Sverige har vi beslutat att införa likabehandling och likabehandlingsplaner. Det går ut på att den som känner sig kränkt har tolkningsföreträde och ingen annan kan säga emot. Allt detta har gjorts för att skydda människor från att utsättas för trakasserier, mobbning och andra övergrepp. Över hela den politiska linjen har detta accepterats. Det är därmed sorgligt att se hur vissa inte tar detta på allvar.
Jag vet inte hur många av er som har följt nyheten från Simrishamn där en korvförsäljare hamnade i blåsväder efter att ha satt upp en bild på en korv som hålls i en kvinnlig hand och ena änden omsluts av röda läppar som associeras till en kvinna. Det slogs upp stort och fick många att engagera sig.
Det var de som ansåg att bilden var kränkande och förde fram detta. Utifrån vad vi har bestämt i Sverige så är det rätt att agera på det sättet. Det dröjde inte länge förrän andra valde att ta fighten och ansåg att det var väl inte så farligt. De kvinnor som klagade skulle inte göra det utan fokusera på andra saker istället. Allehanda skumma kommentarer haglade med samma innebörd. Man ska se det hela som humor och inget annat.
Nu har Tomelilla Hyrkart tagit detta så kallade ”humoristiska” ett steg längre eller rättare sagt kört rakt in i väggen. Jag vet inte vem som har kläckt ur sig detta men det är inte bra. Jag förstår inte hur sådant här har kunnat godkännas. Någonstans har det blivit duktigt fel och det behöver rättas till. Sådant här får inte förekomma i dagens Sverige år 2012. Jag trodde faktiskt att vi hade kommit längre. Det här är för sorgligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar