tisdag 10 juli 2012

Arafat blev mördad!

Under en längre tid har det misstänkts att Yassir Arafat, Palestinas president, blev förgiftad. Det hade tidigare hittats det radioaktiva ämnet polonium på hans kläder. Man har grävt upp hans kropp och låtit undersöka den. Forskare kan nu bekräfta att man även har funnit ämnet i hans kropp. Slutsatsen från forskarna är glasklar. Yassir Arafat blev mördad.

Tänk att få läsa detta i dagspressen eller höra en journalist berätta om detta i tv eller radio. Det hade varit nyheter som hade slagit det mesta som vi har fått tagit del av under senare tid. En nyhet som hade varit toppnyhet på de flesta nyhetsbyråer samt CNN, Sky News, BBC World, Al Jaseera, France 24 med flera. Det hade spekulerats och diskuterats enormt mycket. En viktig fråga att lyfta upp är vad kommer att hända efter att en nyhet om att Arafat blev mördad har släppts.
Västra Asien är i dag ett område där det händer mycket. Vi har alla kunnat följa den ”arabiska våren” där blicken är fäst på Syrien. Israel-Palestinafrågan är något som världen har brottats med sedan 1948. Allt som sker här påverkar världsekonomin, världspolitiken och därmed oss alla. Om det skulle bekräftas att Yassir Arafat blev mördad kommer det att hända saker som kommer att få återverkningar på resten av världen.
Vad skulle hända om det visar sig att han blev mördad? Blev han mördad av någon av sina egna? Av en konkurrerande politisk kraft? Av Israel? Av en annan stat i västra Asien? Av någon utanför området i en annan del av världen? Hur kommer scenariot se ut? Kommer det hela att explodera?
Oavsett vilket är det många länder i och runt området som nu kommer att hålla andan för att få reda på om Yassir Arafat blev mördad. Om han inte blev det kommer många att andas ut men skulle det finnas bevis på att han blev det blir det oerhört viktigt att snabbt ta tag i skeendet och göra allt vad man kan för att krutdurken inte ska smälla av.
För om det smäller kommer människor att dö, områden att förstöras, oljepriset att sticka iväg, världsekonomins nedgång accelerera mer med stora påverkningar för oss alla. Då kvittar det att man har en ”välskött” ekonomi.
Nu håller med andra ord världen andan.

1 kommentar:

  1. visste du att det radioaktiva ämnet Polonium har en halveringstid på 50 dagar? Det innebär att om någon använder en dos Polonium 2004 så finns 0,0000000000000007 % kvar efter 8 år. Detta är en följd av naturlagar och ingen politisk åsikt. Därför tycker jag det är intressant att en undersökning av Arafats kvarlevor på uppdrag av tv-kanalen Al-Jazeera, upptäckter 2012 att det finns höga värden av polonium-210 i proverna tagna från Arafat. Om det finns höga doser 2012 så måste radioaktiviteten i Arafats kropp 2004 motsvarat en atombomb utan att ha skadat någon annan i hans omgivning. Sannolikt? You tell me!

    SvaraRadera