onsdag 29 augusti 2012

Fredrik Reinfeldt är på reträtt

I dag presenterar högeralliansen en satsning på 55 miljarder kronor på järnvägen. Det talas om ansvar och nytt. Ostlänken ska byggas samt satsas på snabbtåg mellan Göteborg och Borås. Underhållstillskottet på 20 miljarder kronor görs permanent. Nöjda företrädare för högeralliansen. Det märks att Fredrik Reinfeldt är på reträtt.

Reträtt undrar någon. Ja, det är en reträtt för honom. Innan har socialdemokraterna drivit hårt på att just dessa satsningar ska ske men det ansågs som oansvarigt från regeringens sida och helt fel. Anders Borg har klagat. Nu har högeralliansen gått på reträtt och det som innan ansågs fel är nu rätt.

Det är bra att Fredrik Reinfeldt nu indirekt erkänner att han hade fel i sin kritik. Dessa investeringar borde redan ha varit igång för att svensk ekonomi skulle kunna vinna på det snabbare och under längre tid. Det visar också på idéfattigdom då man går till oppositionens förslag för att kunna göra något. Socialdemokraterna har dock fler förslag och det finns mycket att göra på järnvägssidan.

De 20 miljarder kronor som nu ska bli permanent handlar mer om att ge kompensation för prisökningar.

Röda berget om att Reinfeldt omfamnar socialdemokraternas förslag. Martin Moberg om att s-förslag om infrastruktursatsningar accepterad av Reinfeldt men vad händer sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar