fredag 21 september 2012

Flyktingpolitik á la Miljöpartiet

Miljöpartiet vill gärna visa sig regeringsduglig. Under denna mandatperiod har därför Miljöpartiet (Mp) passat på att göra upp med högeralliansen om flyktingpolitiken. Tanken var att på detta sätt skapa en humanare flyktingpolitik. I ivern att komma överens med regeringen gjordes det upp saker som Miljöpartiet inte riktigt hade koll på. Nu ser vi än en gång hur denna överenskommelse slår mot vanliga människor.

Ganna Chyzhevska, som nu får stanna efter många om och men, och nu Haddile är båda två offer för en migrationspolitik som har blivit helt fel. Miljöpartiet må ha haft vilka humanitära tankar som helst men den överenskommelse som gjordes leder till att människor hamnar i kläm. Om Mp hade valt att ta det lite lugnare och arbetat igenom det hela ordentligt hade nog det hela hade blivit bättre. Tyvärr försvarar Miljöpartiet överenskommelsen med näbbar och klor. Det har hänt att Mp hotat med att bryta detta men ingenting händer. Det verkar som att Mp ändå är rätt så nöjd.

Därmed kommer vi fram till Haddile som Migrationsverket vill skicka iväg till ett land hon aldrig varit och till ett språk hon inte förstår. Hon ska dessutom till ett barnhem. Hon har ett fransk medborgarskap, trots att hon är född i Sverige. En viktig fråga att ställa är varför Miljöpartiet fortsätter att stödja en överenskommelse som slår så här snett. Är det inte dags att ta itu med sådana här saker och exempelvis se till att förändringar görs som inte drabbar barnen negativt?

Martin Moberg anser att Sverige ska låta Haddile stanna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar