lördag 3 november 2012

Först nu verkar Reinfeldt vara intresserad

I förra veckan skrev Anna Berglund ett öppet brev till Fredrik Reinfeldt. Hon berättade om sin boende- och arbetssituation i Stockholm. Hon ställde mycket relevanta frågor och hennes verklighet delas av många andra i Stockholm. Från regeringen och framför allt Fredrik Reinfeldt har det varit knäpptyst, ett tecken som kännetecknar herr Reinfeldt. Så fort det blåser snålt kring en minister eller den egna politiken håller han sig på flera armbågslängds avstånd och är oanträffbar.

Nu verkar det dock vara något på gång. Det kan vara så att ett svar kan vara på väg till Anna Berglund. En fråga som kan ställas är varför just nu efter närmare en veckas tysthet.

Anna Berglunds brev har fått stort genomslag i sociala medier. I vanlig media har hennes berättelse också fått fotfäste och spridit sig som en löpeld. Stefan Löfvén skrev till henne och visade därmed ledarskap men också genuin ilska över hur verkligheten ser ut.

Det är utifrån detta som Fredrik Reinfeldt agerar. Hade han fått som han hade velat att tystnaden fått råda men i och med att Stefan Löfvén tog ansvar har Reinfeldt tvingats in i en hörna där han är tvungen att agera. Med andra ord handlar det om ett taktiskt agerande.

Anna Berglunds brev är ett bra avslöjande över hur Fredrik Reinfeldts politik slår i verkligheten. Under hans ledning har byggnationen i det närmaste stannat upp. Hyresmarknaden har bromsat in oerhört kraftigt över hela landet, inklusive Ystads kommun. I fjol var det 230 kommuner, 80 procent av alla kommuner i landet, som uppgav att de hade brist på hyreslägenheter. Kommunerna lyfter också upp att det finns brist på bostäder för ungdomar. I de 150 kommuner där ungdomarna uppges ha det allra svårast att få tag i lägenheter är det stor brist på hyresrätter. I Storstockholm är bristen stor på hyresrätter till ungdomar.

Anna Berglund beskriver också verkligheten för landets ungdomar om hur det ser ut för dem på arbetsmarknaden. Det är korttidsanställningar som staplas ovanpå varandra och det är osäkra anställningar som oftast innehåller att man alltid ska stå beredd att arbeta och arbeta många och långa timmar.

Oavsett vad Fredrik Reinfeldt, eller rättare sagt någon av hans medarbetare, kommer att svara Anna har han ingen politik för henne och alla hennes unga vänner över hela landet. Verkligheten visar på hur fel Fredrik Reinfeldts politik är. De som får betala det är bland annat landets ungdomar.

Röda berget om Anna och Fredrik. Johan Westerholm anser att Reinfeldt är feg. Martin Moberg om att Reinfeldt inte vågar. Jämlikhetsanden om jantelagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar