tisdag 19 mars 2013

När kommer Tobias Billström att avgå?

Nu har Fredrik Reinfeldt varit ute i media och gett sin syn på Tobias Billström och därmed på hur han sköter sitt uppdrag. Fredrik Reinfeldt anser att han har brustit ett antal gånger samt att detta är försvårande. På ren svenska är det samma sak som att Tobias Billström inte sköter sitt arbete. Fredrik Reinfeldt anser att han har fortsatt förtroende för honom. Frågan är nog istället hur länge Tobias Billström sitter kvar.

Innan i dag gick Stefan Löfvén ut och kritiserade Fredrik Reinfeldt för att denna var tyst, vilket brukar alltid ske när någon minister är i blåsväder, och att statsministern nu måste sätta ned foten. Det har Fredrik Reinfeldt nu gjort. Fredrik Reinfeldt kritiserar Tobias Billström rejält. Det är svårt att se att Tobias Billström kan sitta kvar efter detta då hans chef mer eller mindre förklarar att han inte gör sitt arbete på ett bra sätt.

Nu kommer nog Billström att få sitta kvar med tanke på att allt detta visar på brister i Fredrik Reinfeldts sätt att leda sin regering och landet. Dugligheten har fått sig ytterligare en törn efter bland annat Reva, Nuon- respektive Saudiaffärerna. För Tobias Billström innebär detta att han är vingklippt resten av denna mandatperiod. För moderaterna kan detta kosta väljare.

Martin Moberg anser att Fredrik Reinfeldts kritik inte är trovärdig. Ola Möller tar upp att nya moderaterna finns inte längre.

1 kommentar:

  1. Varför får Juholt förnyade uppdrag ?
    Varför får de som valde fram honom sitta kvar ?

    SvaraRadera