fredag 5 april 2013

Skånes kongressdelegations yttrande om vinst i välfärden

Det är en spännande dag i dag. Förutom jobben, och hela det avsnittet, så är den stora frågan den om vinst i välfärden. Enligt de källor som min bloggkollega Peter Johansson använder sig av kommer delegationen inte att backa ifrån dessa principer.

Det yttrande som Skånes delegation har är:

”Tilltron till välfärden kräver vinstbegränsning. Detta skall ske genom lagstiftning, där det slås fast att normen är att skattefinansierad välfärdsverksamhet drivs utifrån en non-profit-princip. Kommuner och landsting kan dock genom driftsavtal frångå denna norm.”

Enligt det Röda berget skriver så kommer Skånes delegation att lägga förslaget när detta behandlas och låta kongressen avgöra genom omröstning.

Enligt mitt sätt att de på det borde partiledningen kunna köpa detta. Det är en kompromiss som väver ihop hela partiet och låter det vara upp till kommuner och landsting att avgöra frågan. Därmed hamnar beslutet där det här hemma. Hos väljarna.

Ola Möller skriver om detta. 

4 kommentarer:

 1. "låter det vara upp till kommuner och landsting att avgöra frågan. Därmed hamnar beslutet där det här hemma. Hos väljarna."

  Det är ju inte sant, beslutet tas från medborgare som nyttjar tjänsterna till lokalpolitiker.

  SvaraRadera
 2. De aktörer som inte har vinsten som ledstjärna kommer inte att ha några problem att finnas kvar. De kan medborgarna välja också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, i en del kommuner (styrda av nysocialister) kommer valfriheten att tas bort. I de kommunerna får medborgarna inget val längre. Precis som det ska vara i det socialistiska tänkandet, där stat alltid vet bättre än den enskilde personen.

   Radera
 3. Bra kommentar :


  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article16550585.ab

  SvaraRadera