måndag 6 maj 2013

Annie Lööf berättade inte allt igår

I gårdagens partiledardebatt ville Annie Lööf mer än gärna visa att Centerparitet står för miljöpolitiken. Hon ville attackera socialdemokraterna men i sin iver att göra det berättade hon inte hela bilden. För en partiledare är det inte bra.

Det Annie Lööf gjorde var att anklaga socialdemokraterna för att inte ha en miljöpolitik. Hon hänvisade till SNF (Naturskyddsföreningen) som har skrivit att man kan i socialdemokraternas partiprogram läsa att fem nya meningar har lagts till. Detta basunerade Annie Lööf ut.

Det hon inte ville berätta är att Naturskyddsföreningen mycket noga redovisar att socialdemokraterna satsar mer på miljön än den regering som Annie Lööf är med i och har med en rad konkreta förslag. Naturskyddsföreningen skriver också att Centerpartiets idéprogram är luftigare än vad socialdemokraternas är.

Jag förstår därför varför Annie Lööf teg stilla om det och slirade på sanningen.

Bengt Silfverstrand om en partiledardebatt i uppkörda hjulspår. Ola Möller om Löfvens coola oneliner och Hägglunds snicksnack. Anna Fält skriver om en bra debatt om vinster Löfven. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar