torsdag 13 juni 2013

Nu är det upp till bevis


I dag har det publicerats en rapport som är mycket intressant läsning. Det är inte bara en spik i kistan utan hela kistlocket spikas rejält fast. Det är en rapport som sätter våra myter och fördomar på sin spets och skakar om tänkandet för många. Speciellt för Sverigedemokraterna och andra ”förstå sig påare” som vet ”sanningen” om vad invandringen kostar. Dags att tänka om för dem.

I dag har OECD publicerat en rapport om invandringen och dess ekonomiska följder. Det visar sig att invandrarhushållen betalar in mer till samhället än vad man får tillbaka. Netto per hushåll och år för Sverige ligger på cirka 700 kronor (korrigering av tidigare siffra som jag antog byggde på euro då allting annat var i euro). Här finns inte med det mervärde hushållet skapar där de som är vuxna arbetar. För invandrare som är här utan medborgarskap är det också en nettovinst på cirka 43 000 kronor. Samhället går med andra ord med vinst.

Enligt Sverigedemokraterna, dess sympatisörer och andra förstå-sig-påare ska invandringen och invandrarna kosta det svenska samhället pengar. Det är en ”sanning” som har presenterats från den sidan hela tiden. Man har också krävt att detta ska utredas.

Tyvärr tror jag att Sverigedemokraterna kommer att avfärda denna undersökning med motiveringen att garanterat mörkas det och viss fakta utelämnas som förändrar slutsumman så att den blir minus. Dock hamnar bevisbördan på den sidan nu. Nu blir det dags för Sverigedemokraterna att redovisa riktiga fakta och inte påhittade eller uppgrävda ur myter och fördomar. Nu är det slut med siffertrixandet.


4 kommentarer:

 1. Luften går ur Sd's slott

  http://bit.ly/ZLP5La

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att Borlänge, Södertälje eller Katrineholm ser nån vinst f.n utan bara kostnader.

  Så det är givetvis inte så enkelt att man vinner eller förlorar utan beroende på var man befinner sig i samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror också på vad man ser. Alla de som bor i dessa kommuner med invandrarbakgrund och som arbetar, äger företag med mera måste också räknas in fast det de gör syns inte.

   Var man befinner sig i samhället och vad man ser formar ens tänkande men det gäller också att ha med sig helheten. Det är lätt att se det som man själv uppfattar vara "fel" medan man missar allting annat som är rätt.

   Radera
 3. Roger
  Har du läst rapporten, eller har du bara läst DN?

  SvaraRadera