torsdag 27 juni 2013

Sverigedemokraterna behöver Avpixlat

I dag har Aftonbladet avslöjat att sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth, killen som ingick i järnrörsgänget, inte bara samlar in pengar till Avpixlat utan är också involverad i hur sidan sköts och hanteras. Från Sverigedemokraterna kommer nu besked om att det är inget som bekymrar partiet. Inte så konstigt med tanke på att det Avpixlat för fram är något som Sverigedemokraterna står bakom. Sidan är också något som Sverigedemokraterna behöver.

Jimmy Åkesson har försökt att visa styrka och ledarskap genom att utesluta alla som inte följer den ideologiska kompass som partiet har. Varje person som uttalar sig rasistiskt eller på andra sätt uttalar starka negativa åsikter om människor från andra länder utesluts från partiet. Det är nolltolerans mot detta. Partiet vill visa sig vara socialkonservativt och i den bilden går det inte att ha tydlig rasism och främlingsfientlighet. Även riksdagsledamöter har rykt men en finns kvar. Oavsett vad han gör är han kvar och det är Kent Ekeroth.

Det var nog många som förväntade sig att alla som deltog i järnrörsskandalen skulle rensas ut eftersom Jimmy Åkesson ville ha nolltolerans. Två av dem försvann men en blev kvar. Det var Kent Ekeroth. Många höjde nog ögonbrynen i förvåning men den som känner till Sverigedemokraterna vet också om att Kent Ekeroth är inte vem som helst.

Kent Ekeroth är en person som samlar in pengar till Avpixlat. Han är också en person som lockar de högerextrema att rösta på Sverigedemokraterna. Han har med andra ord en egen maktbas i partiet, vilket de andra som har rensats ut inte har.

Det är därför som Jimmy Åkesson inte plockar bort Kent Ekeroth. Den maktbas som Kent Ekeroth har är nämligen den som Jimmy Åkesson behöver för att kunna bibehålla sin makt och vara kvar i riksdagen. Avpixlat är en sida på nätet som Sverigedemokraterna är i behov av då den sprider sina myter, odlar människors misstänksamhet gentemot främlingar och som så kallat "säger vad människor tänker". Sidan lockar till sig människor som är negativ till främlingar och via den sidan får möjlighet att stärkas i sina tankar. Steget blir därmed kort till att stödja Sverigedemokraterna politiskt.

Om Jimmy Åkesson sparkar Kent Ekeroth kommer han att besegla sitt och Sverigedemokraternas öde. Det är ett politiskt pris som Jimmy Åkesson inte är beredd att betala. Det är därför som Kent Ekeroth finns kvar och kommer att fortsätta att vara kvar i stort sätt oavsett vad han gör.

Peter Johansson undrar över Jimmy Åkessons skallebank.

2 kommentarer:

  1. Mejlen håller inte för dina slutsatser.
    Se, nu blev undertecknad involverad i
    redigeringen av denna sida!

    SvaraRadera
  2. Jaså? Klart de visar att han är involverad. Vem av oss andra skulle sätta oss ned och mejla olika tidningsredaktioner och komma med de kommentarer, tips och analyser som Ekeroth gör till Avpixlat? Hans agerande är typiskt för en person som är involverad djupt i något.

    SvaraRadera