tisdag 20 augusti 2013

Att misshandla en muslimsk gravid kvinna är inget att bry sig om

Natten mellan fredag och lördag gick en gärningsman på en gravid muslimsk kvinna, slet av henne hennes slöja och sedan dunkade henne medvetslös mot en bil. Många har tagit avstånd ifrån detta. Ett hijabuppror har startat där framför allt kvinnor i alla åldrar, från olika samhällsklasser och religioner har burit en hijab för att visa sitt stöd för denna kvinna och alla kvinnors rätt att själva bestämma över sina egna kroppar och liv. Tyvärr har många reagerat negativt på detta uppror och anser det vara fel. Det går att läsa mellan raderna att misshandla en gravid muslimsk kvinna är väl inget att bry sig om då hon är invandrare och speciellt muslim. Jag mår illa av en sådan inställning mot andra människor. Vad är det för samhälle som har skapats framför våra näsor i Sverige?

I torsdag hade vi i kommunfullmäktige i Ystads kommun upp en motion från en politisk vilde. Han ville att kommunen skulle sluta skriva avtal med Migrationsverket för att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Han förde fram en rad argument som att ensamkommande flyktingbarn gjorde kommuninvånare mer rädda och oroliga, att brottsligheten ökade, att antalet invandrare skulle göra att "svenskar" skulle bli i minoritet och liknande "sanningar". Det var enkelt för oss socialdemokrater att plocka sönder dessa fakta. Han till och med erkände inför alla i kommunfullmäktige, efter att vi hade motbevisat honom på varje punkt, att han hade inga fakta men att han var tvungen att utgå ifrån värsta tänkbara scenariot. De andra partierna, förutom Sd, gick upp och yrkade avslag på motionen samt totalsågade hans människosyn. Han förlorade omröstningen med 45-3.

Det som skedde nu i vårt kommunfullmäktige men också som denna gravida kvinna råkade ut för är ett tydligt bevis på att vårt samhälle är på väg åt helt fel håll. I dag finns det människor, speciellt män men även kvinnor är med här, som anser att de har rätten att avgöra vad som är svenskt, svenskhet och vem som hör hemma här. Det flödar fritt med "sanningar" som är rena myter, lögner och sagor om invandrare och flyktingar.

I vårt samhälle har främlingsfientligheten fått lov att bre ut sig utan att bli bemött. Jag har flera gånger fått höra att debatten ska inte tas med dem, de ska inte mötas och liknande för då får de en politisk plattform som gör att dessa krafter kan breda ut sig. Problemet är att dessa krafter har därmed kunnat växa i lugn och ro, kunnat sprida sina "sanningar" och myter utan att någon har bemött dem. De har vunnit över den ena efter den andra, sakta men säkert. Nu finns Sverigedemokraterna i riksdagen. Det är dags att vakna upp nu. Tyvärr tänker alliansen utnyttja detta nu genom att få Sverigedemokraternas stöd för sin skattesänkning.

I dag verkar det vara ursäktande att muslimer blir misshandlade. "Vad har de här att göra?" är sådant som man får höra. Vi har därmed fått ett Sverige som står så långt bort ifrån vad Sverige är för något. Det är en utveckling som späs på av politiken och frånvaron av ett politiskt budskap om att i dag ska det bli bättre. Den borgerliga politiken klarar inte av det. I deras skugga har Sverigedemokraterna fått växa sig stora. Hatet sprider sig och människor ställs mot människor. Runt om i Europa och världen sker samma sak. När det finns folk som rycker på axlarna över att en gravid kvinna bli misshandla så hon svimmar visar det att samhället är illa ute.

Det är därmed upp till oss socialdemokrater att ta denna fight och visa att det redan i dag kan bli mycket bättre. Vi ska stå för det Sverige som alla vill ha. Ett land av trygghet, tolerans, jämlikhet, solidaritet, möjligheter, försvarare av demokratin och människors rätt till sina egna kroppar och liv. Det får vara slut på det här tramset som nu sker.  Nu börjar kampen för ett nytt och bättre Sverige.

Peter Johansson skriver att hatbrotten mot muslimer måste stoppas. Martin Moberg och Peter Johansson skriver om sjukvårdskrisen i Sverige respektive Skåne. 

94 kommentarer:

 1. Vederlägg följande:
  a) Brottsbenägenheten bland utlandsfödda var
  1990 1.5 ggr större än den var bland födda
  i Sverige År 2000 var samma tal, 2.5 (BRÅ)
  Senare undersökningar finns inte.
  b) Förvärvsfrekvensen bland utlandsfödda är c:a 55% I befolkningen i stort är den 75%
  c) I utlandet födda är c:a 15-20% av befolk-
  ningen. Denna grupp tar 2/3 av socialbud-
  getarna ute i kommunerna.
  d) Sverige är bland de länder som är sämst på
  att klara integrationen.
  e) Våra höga ingångslöner gör det omöjligt för
  invandrade lågutbildade att få jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1: Brottsligheten beror på den sociala situationen. Förbättra för människor och brottsligheten minskar. Forskningen inom detta område visar på den sociala dimensionen samt att gör man det bättre för människor minskar brottsligheten.
   2: Så vad beror den lägre förvärvsfrekvensen på? Strukturell rasism. Det visar sig att människor med utländska namn sållas bort och kallas inte till anställningsintervjuer.
   3: I Ystad är det inte så. Av förra årets 12,6 miljoner kronor i socialbidrag var det under en miljon kronor som gick till invandrare. Källa tack.
   4: Det är därför som vi socialdemokrater vill föra en politik som är till för alla. Då får alla det bättre och alla kommer in i samhället.
   5: Det är höga ingångslöner i Norge och där har invandrare inga problem med att få jobb. Hur kommer det sig?

   Radera
  2. 1. Invandrare är överrepresenterade även med hänsyn till socioekonomiska faktorer,hos vissa grupper väldigt mycket.

   2. Har dålig utbildning,språksvårigheter osv ingenting med saken att göra? Allt beror på rasistiska svenskar?

   3.Om du vill kan du nog hitta artiklar om socialbidrag och invandrare, pröva att googla. Hur ser det ut i tex tensta,Rinkeby,Södertälje osv?

   4. Varför gjorde ni inte det 1994-2006?

   Hoppas du kan svara...

   Radera
  3. 1: Det här har BRÅ och andra tittat närmare på. Det visar sig att det handlar om just socioekonomiska faktorer. Det kan också vara så att polisen fokuserar mer på dessa grupper än andra.

   2: I Sverige har taxichaufförer den högsta utbildningsnivån jämfört med taxichaufförer i andra länder. Hos oss arbetar läkare, forskare, nationalekonomer, före detta företagare med flera som taxichaufförer. Orsaken är att de ratas och får inte bli kallade till anställningsintervjuer eller blir anställda. Det visar sig att i kommuner där det finns många invandrare som är företagare är andelen arbetslösa invandrare lägre. Orsaken är att de anställer invandrare mer än vad svenska arbetsgivare gör. OBS! Dessa företagare anställer svenskar också.

   3: Det ser olika ut i olika delar av landet. Problemet har inte med etnicitet att göra.

   4: Vi lär oss och utvecklar vår politik.

   Radera
  4. 1. Nej,överrepresentationen kvarstår även med hänsyn till socioekonomiska faktorer.

   2.Har du siffror på hur många högutbildade som kör taxi? Intressant att invandrare i högre grad anställer sina egna. Är det enligt dig diskriminering att det knappt finns en enda svensk pizzabagare? Har aldrig hört någon politiker "rasa" över det.... Sedan har jag träffat högutbildade som inte kan prata begriplig svenska,men det äer naturligtvis inte heller en orsak till att han/hon inte får jobb...

   3.Så hur ser det då ut med fördelningen av sociálbidrag i Sverige?

   4. Konkret,vilka förslag löser problemen?

   Radera
  5. 1: Så du menar med andra ord att brottslighet har med etnicitet att göra? Intressant med tanke på att tidigare var arbetarklassen överrepresenterad i brottsstatistiken. Betyder det att vi som tillhör arbetarklass är mer brottsbenägna än andra?

   Jag ha läst igenom hela rapporten som du pratar om från 2005, BRÅ. Det framgår faktiskt där att de socioekonomiska faktorerna är viktiga som, en förklaringsmodell. Att du väljer medvetet att inte berätta det är en sak men för att vi ska ha en nyanserad debatt krävs alla fakta på bordet.

   Det finns tre faktorer som kan förklara den högre risken enligt BRÅ på sidan 12 i "Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet". Dessa är 1: Det är svårt att bryta upp ifrån sitt hemland och bosätta sig i ett nytt land. 2: Sociala faktorer som generellt ökar risken för brott är vanligare bland invandrare. 3: Det mottagandet som invandrare i Sverige får har brister.

   Nu vet jag vilka två punkter du kommer att hänga upp dig på men den lyxan har inte jag. Här krävs det ett helhetstänkande. Det BRÅ visar är att riskerna inte har ökat trots att antalet invandrares del av befolkningen har ökat.

   2: Ren statistik har jag inte funnit men här finns två källor att utgå ifrån. Det kan vara att källorna medvetet har letat fram dessa personer men egna och andras erfarenheter visar att många taxichaufförer med utländsk härkomst har hög utbildning.http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=1355851&fileOId=1355852 samthttp://arbetet.se/2012/11/02/taxi-var-god-droj/

   Jag visste att du skulle komma med detta. Om du tittar på andelen pizzabagare som är "svenskar" så är de mycket få. De arbetar hellre som andra former av kockar. De "svenskar" som däremot är pizzabagare har faktiskt arbete och arbetar hos arbetsgivare med andra former av bakgrunder eller har ett eget företag. Den finten gick därmed inte hem.

   Jag skrev också att dessa företagare också anställer svenskar i stor utsträckning medan många svenska arbetsgivare inte anställer invandrare. Det man kan se är att i de kommuner där det finns många företagare som har invandrarpåbrå är inte bara arbetslösheten lägre bland invandrarna utan också bland befolkningen i stort. Så där kan du inte hämta argument för dina påståenden.

   3: Ja, hur ser den ut anonym eller vad du nu heter. Skriv ut ditt namn så vi vet vem du är. Det hade alla tyckt varit bra. För du står väl för dina åsikter?

   4: Exempelvis mindre klasser vilket gör att varje elev, oavsett bakgrund och hur duktig den är får därmed mer tid med sin lärare och lär sig mer och snabbare. 90-dagarsgarantin som gör att alla ungdomar, oavsett bakgrund, ska studera eller arbeta eller en kombination av studier och praktik eller arbete. Det gynnar alla.

   Radera
  6. 1. Jag menar att sanningen är att vissa grupper är rejält överrepresenterade även med hänsyn till socioekonomiska faktorer. Om problemety ska lösas måste det erkännas.

   2. Jag vet tre "svenskar" med erfarenhet av pizzeriajobb som sökte jobb som gick till invandrare med mindre erfarenhet. Diskriminering?

   3. Jag heter Alexander om det helt plötsligt blev viktigt. Invandrare är kraftigt överrepresenterade som socialbidragtstagare,och det håller på att knäcka flera kommuners ekonomi. Borlänge är ett exempel,det finns flera....

   4. Synd att ni inte gjorde det under de 12 år ni hade chansen. Varför?

   Radera
  7. 1: Problemet bottnar i socioekonomiska faktorer. Om personer får jobb, är med i sammanhang där de blir sedda och lyssnade på, om personer får möjlighet till hjälp att studera med mera minskar behovet av att begå brott. Om ungdomar har en meningsfull fritid i föreningslivet, får stöd och hjälp i skolarbetet minskar behovet av att begå brott. Så det handlar om arbete, studier, utvecklad skola, meningsfull fritid. Det gäller alla i samhället och väl värt att satsa på.

   2: Jag vet ett par svenskar som fick arbete som pizzabagare.

   3: Det är bra att veta namnet på den man debatterar med. Det tillhör artighet plus att då kan jag se vem som kommenterar och har lättare att följa upp vad jag har skrivit till dig tidigare.

   4: Tyvärr tar det tid att förändra invanda mönster. I detta fallet låg politiken på olika områden istället för att ha fokus på helheten. Nu har vi den.

   Radera
  8. 1. Fast det satsas ju mer pengar i invandratäta förorter än på andra ställen,eller hur? Ta skolpengen t ex,den är ju högre. Fritidsgårdar finns det många av osv.

   2.Och jag vet invandrare som får jobb,alltså är diskrimineringen påhittád? Eller är dina upplevelser mer värda?

   3.Ingen kommentar till de kommuner som sager att de inte klarar av fler invandrare?

   4.Med det resonemanget har ju Alliansen fem år på sig att lyckas....

   Radera
  9. 1: Och därför ska det minskas?
   2: Forskning visar att invandrare blir diskriminerad på svensk arbetsmarknad. Forskare har exempelvis först sökt arbete med ett utländska namn och fått negativt besked för att sedan sökt samma jobb med ett svenskt namn och fått napp.
   3: Det behövs mycket arbete för att få med alla i arbete. Vi socialdemokrater anser att det måste satsas på alla. Det går inte att bara jobba med en grupp utan med alla grupper. Det dessa kommuner kan behöva är närmare samarbete med näringslivet, få invandrares och andras kunskaper validerade och där det behövs bygga på och upp kunskaperna med mera.
   4: De har haft sin chans.

   Radera
 2. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5621851

  SvaraRadera
  Svar
  1. För inte så länge sedan var det kvinnor som gick runt och bar schalett över sitt huvud. Hur ser du på kvinnor?

   Radera
 3. Är det värre när en muslimsk kvinna blir misshandlad än när någon annan blir det?
  Kvinnor blir dagligen misshandlade och några till och med dödade utan att du skriver något på din blogg.
  Varför reagerar du inte på detta?
  Ser du ner på dessa kvinnor?
  Skall de skylla sig själva?

  SvaraRadera
 4. Roger

  Varför blir inte reaktionerna likadana när svenskar misshandlas av utlänningar? Var är demonstrationerna och politikerna då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reaktionerna finns där. Vi alla tar avstånd gentemot när människor misshandlas, oavsett var dessa personer kommer ifrån.

   Det är lika illa vem som blir misshandlad. När en kvinna blir misshandlad av en man handlar det om makt och mannens rätt att bestämma över kvinnan, hennes kropp och liv. Det vi ser nu är hur strukturer har vuxit sig fram som ger sig själv rätt att misshandla andra människor på grund av deras religiösa tillhörighet, kulturell tillhörighet och liknande. Det är rent ut sagt helt fel och går emot det Sverige står och ska stå för.

   Om du har följt mitt bloggande över åren har du sett att jag har tagit avstånd från alla former av förtryck oavsett vem det riktar sig emot. När jag arbetade som samhällslärare var ett av de viktigaste delmomenten i utbildningen för eleverna när de fick fördjupa sig i hur samhället och män behandlar kvinnor, speciellt när kvinnor hade blivit våldtagna samt hur samhället är uppbyggt på kvinnors arbete och kroppar. Katarina Wennstam var obligatorisk läsning. Jag gör mitt för att se till så att vi människor tar kampen mot förtryck, står upp för de demokratiska idealen och protesterar mot alla de som anser sig ha rätt att förtrycka, förlöjliga och anser sig ha rätten att döma andra.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Du får gärna skriva igen men uteslut då ordet "svenne...". Det finns nog något annat ord du kan använda. Dock är det så att vi alla ska ta avstånd ifrån våld oavsett vem som gör det. Problemet kanske är att när det du tar upp ska diskuteras kapas hela debatten av rasister och sedan går det inte att diskutera sakligt. Rasisterna kidnappar debatten och gör den icke rumsren.

   Radera
  4. "Uteslut då ordet svenne"

   Jag redogör för det ord många tjejer får höra varje dag.

   "Vi ska alla ta avstånd från våld oavsett vem sonm gör det"

   Som sagt,har du hört några politiker prata och beklaga sig över invandrarvåld mot svenskar? Jag har bara märkt det omvända.

   "Rasisterna kidnappar debatten och gör den icke rumsren"

   På vilket sätt? Faller jag under den kategorin?

   Radera
  5. Det var ordet som satt ihop med svenne som jag reagerade på.

   Jag tar avstånd ifrån alla former av våld. Skriv till de andra politikerna och fråga dem.

   Rasister kidnappar debatten: Det gör de. De kommer direkt med sina myter, falsk fakta och kör med hörsägen och andra saker som är rena lögnerna. De går snabbt över till personangrepp, hotar och tycker att alla andra har fel medan de sitter inne med sanningen. Det är bara att besöka de stora dagstidningarnas och kvällspressens kommentarssidor för att se detta. Samma sak med debattsidor. Rasisterna har bara ett mål. Ut med alla invandrare och helt stopp för invandringen. Alla problem i samhället har med dem att göra. Det går därmed inte att diskutera denna fråga. Här måste alla som är kritiska mot invandringen men som vill diskutera den utifrån en saklig position få bort dessa rasister och ta avstånd ifrån dem.

   Det beror sig på vad du hittar på i texterna framöver. Fast det hade varit bra med att du hade skrivit ut ditt namn. För då står väl för dina åsikter?

   Radera
  6. "De kommer med sina myter,falsk fakta och kör med hörsägen"

   Varför då inte lägga fram med bevis som knacker påståendet om högre brottslighet? Eller visa hur mycket mer resurser skolan och sjukvården får tack vare invandringen. Det kan ju inte vara så svårt?

   "De går snabbt över till personangrepp"

   Och det gäller inte de som är positiva till invandringen? Jag blev kallad rasistäckel av en kollega till dig när jag påstod att visa grupper av invandrrae beggar fler brott än andra.

   Radera
  7. Det presenteras bevis men dessa viftas bort. Jag har läst exempelvis igenom BRÅs rapport som det har nämnts om tidigare. BRÅ tar fram ett antal faktorer som spelar in. Det är dessa som man måste komma åt. Socioekonomiska faktorer spelar i grunden roll. Får man in människor snabbt i samhället, får in människor i arbetslivet, föreningsliv och blir sedda och lyssnade på minskar behov av brott. Det gäller alla grupper i Sverige, oavsett om det är invandrare eller svenskar.

   Tyvärr är det så att en sådan diskussion viftas bort av rasister. De har redan orsaken till brottsligheten klar då den bygger på etnicitet. Lösningen blir därmed klar. De vill inte se att det finns andra förklaringar och därmed också lösningar

   Det är inte bra att slänga ut sådana ord när man diskuterar invandringen. Görs ett påstående ska det motbevisas men bevisföringen ligger också hos den andra.

   Radera
 5. Är det säkert och bevisat att det är ett rasistdåd? Jag har hört rykten om att det är hennes man, Roger kanske kan klargöra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rykten och myter är just vad de är. Jag utgår ifrån vad oberoende media har rapporterat och inte hörsägen ifrån källor som inte är källkritiska.

   Radera
 6. Vore även intressant att höra om Roger tror att muslimska kvinnor bär burka och liknande av fri vilja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det handlar om hajib vet jag av egen erfarenhet att det finns kvinnor som bär den av fri vilja. När jag undervisade som gymnasielärare var det tjejer som berättade för varandra och klassen att de bar hijab av fri vilja.

   Vad det handlar om är att låta kvinnorna själva styra över sina kroppar och liv.

   Menar du att även om kvinnor inte bär hijab och burka av fri vilja så är det ändå rätt att dra av dem detta och misshandla dem? Är det att frigöra kvinnorna?

   Radera
  2. Nej, ingenting rättfärdigar misshandel. Tycker bara det är intressant att hänvisa till den fria viljan,gäller den även prostitution?

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Utgår vi ifrån en del intervjuer som publiceras i media då och då framträder det personer som säljer sex som berättar att de gör det av fri vilja. Fast dessa personer är försvinna litet till antal.

   Det finns enormt mycket levnadsberättelser, statistik, forskarrapporter, undersökningar med mera som visar att i stort sätt alla som är i prostitution har blivit dit tvingade och att det därmed inte finns någon frivillighet. Antingen via att de har blivit kidnappade och lurade in i det eller så har de en levnadssituation av drogmissbruk, svårt att få ekonomin att gå ihop, blivit sexuellt utnyttjade som unga med mera som gör att det ses som den enda vägen till att få in pengar eller att bedöva den egna smärtan. Sedan är köp av sex kriminaliserat i Sverige och ska också vara det.

   Det är därför som det är viktigt att stödja kvinnors kamp för rätten till sina egna liv och rätten att få bestämma sin egen framtid. Ingen annan ska bestämma över dem.

   Radera
  5. "Fast dessa personer är försvinna litet till antal"

   Jag känner två stycken. Hur många sätter frivilligt på sig burka eller liknande? När man läser om de som nekas jobb eller utbildning kan det ju inte vara av egen vilja,i så fall kan de väl bara ta av sig den?

   Radera
  6. Det är komplicerat men allt bottnar i att det ger ändå ingen annan rätt att slita av en hijab och sedan misshandla kvinnan till medvetslöshet eller hur..

   Radera
  7. Jag har heller aldrig sagt att det är rätt. Varför tar inte de som anmäler diskriminering av sig slöjan eller dylikt om det är frivilligt átt bära den?

   Radera
  8. Så om du blir mobbad för att du har fel skor, ska du då sluta bära dem?

   Radera
 7. Jag hittar inte nyheten på Aftonbladets sida, undrar om det innebär att ryktena som cirkulerar är sanna?

  SvaraRadera
 8. Det är mycket frågor du får där från den anonyme.

  Det spelar nog ingen roll hur du svarar personen kommer kasta upp nya frågor.

  Uppenbarligen tycker denna anonyme att det är ok att misshandla gravida kvinnor. Han lägger upp massa teser för att rättfärdiga det handlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörde du några protester/demonstrationer i de fall jag beskriver? Tycker du våld från invandrare mot svenskar behandlas lika av politiker och massmedia?

   "Uppenbarligen tycker denne anonyme att det är ok att misshandla gravida kvinnor"

   Varför ljuger du?

   Radera
  2. Ja du tar på dig den sverigedemokratiska offerkoftan där svenskar alltid blir diskriminerade, så det spelar ingen roll hur man svarar dig för du kommer bara med fler ursäkter rättfärdigar misshandel av gravida kvinnor.

   Varför tror du att avpixlat uppmärksammar brott som begås av personer som inte anses vara svenskar samtidigt som man missar alla dessa fall av brott som begås av personer med svenskklingande namn?

   Varför tror du att avpixlat ger människor med svenskklingande namn fripass ?

   Jag kan också köra din variant att ställa hundra frågor och inte svara på något.

   Sidospår, efter sidospår långt bort från det som Roger Svensson skriver om här.

   Du ser vad han har skrivit men du är inte intresserad av att bemöta det som han skriver om. Du är intresserad av att framföra dina teser och fördomar och framförallt den förlåtande tonen mot dessa personer som misshandlade den gravida kvinnan.

   Hade jag varit Roger Svensson så hade jag struntat fullständigt i dina utlägg och sidospår.

   Som sagt det leder ingenstans.

   Du är skyldig en förklaring varför du försvarar misshandeln av den gravida kvinnan.

   Radera
  3. Jag rättfärdigar INTE misshandeln,det jag undrar är var protesterna var när ovanstående fall utspelades?

   "Varför tror du att Avpixlat uppmärksammar brott som begås av personer som inte anses vara svenskar?"

   För att de vill vara en motvikt till de media som inte gör det.

   "Varför ger Avpixlat människor med svenskklingande namn fripass?"

   De har namngett ett stort antal "svenska" brottslingar. Varför ljuger du?

   Nu har jag svarat på dina frågor,kan du nu redogöra för vilka politiker som demonstrerade mot de fall jag nämnt där svenskar utsattes för rasism?

   Jag frågade Roger och han svarade,då borde jag väl få ställa följdfrågor? Eller nöjer du dig med att Moderaterna säger att man inte försämrar för arbetslösa?

   Radera
  4. Om du kallar det svar så för du försöka igen.

   Det där räcker inte på långa vägar. Varför skall jag vara nöjd med dina svar när du inte är nöjd med andras svar?

   Du driver en tes att folk med viss härkomst besitter någon form av kriminella gener vid sidan av att rättfärdiga misshandeln av gravida kvinnor.

   Istället för att bombardera honom med massa frågor som någon typ av uttröttningstaktik borde du istället leverera några svar.

   Du får ursäkta, jag har annat att göra och jag tänker inte slösa mer tid på dig.

   Jag har fått sagt det som jag ville ha sagt och det räcker gott och väl.

   Radera
  5. "Peter Nicklasson" sammanfattar det jag vill säga väldigt bra. Du kan ju åtminstone försöka ta till dig det.

   Radera
  6. Avpixlat gör det inte för att Avpixlat tycker att det behövs en annan neutral medierapportering. Avpixlat kör med detta för att underblåsa hatet mot andra människor och hjälpa till i att få Sverigedemokraternas makt att öka. Genom att vinkla det man skriver om så är tanken att det ska hjälpa till med hatet. Avpixlat gör det inte för att vara mån om den som råkar ut för något. Avpixlat har inga problem med att publicera bilder på offer så att det går att identifiera dem. Så gör man inte om man är mån om den som har råkat ut för något.

   Radera
 9. Peter Nicklasson20 augusti 2013 19:47

  Hur tänker massmedia??
  Exempel 1:
  Slöjan på gravid muslimsk kvinna rycks av och hennes huvud slås mot en bilhuv = massmedial hets, twitterstormar, välregisserade kampanjer, slöjdag, slöjmanifestation, slöjdemonstration, samt krav på justitieministern att agera med utredning, handlingsplan osv.
  Vinklingen är att det är ett hatbrott och med rasistiskt motiv.
  Exempel 2:
  Fyra förståndshandikappade män misshandlas svårt av kriminellt invandrargäng. Särskilt en av männen får svåra skallskador eftersom gänget hoppat på hans huvud mm. Endast EN lokaltidning skriver om det sällsynt råa överfallet http://www.skanskan.se/article/20130808/MALMO/130809511/1007/-/atalas-for-misshandel-av-handikappade
  Vinklingen är ingen, annat än meningslöst våld.
  Nu är våldsverkare av utländsk härkomst mot just handikappade extremt överrepresenterat. Vinklingen borde vara uppenbar. Nyheten borde vara förstasidestoff.
  Men, massmedia tiger och är knäpptyst..... som vanligt.
  Händelsen inträffade redan 8 juni i år.
  Själv fick jag veta det på Flashback idag eftersom det är en offentlig rättegång, någon länkade till "alternativ internetmedia" http://www.friatider.se/invandrare-atalas-for-grov-misshandel-av-utvecklingsstorda

  Någon som förvånas över medialogiken?

  Sättet att gradera människors värde och efter agenda brukar man anklaga rasistiska människor för. Men är inte just detta media håller på med själva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att herr nicklasson hämtar sin information från högerextrema rasistsajter är inget att förvånas över.

   Att herr nicklasson inte heller har något problem med att en gravid kvinna misshandlas svårt utan endast vill diskutera annat är heller inget att förvånas över.

   MVH Järnröret

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Oavsett vem som utför en våldshandling och vem som råkar ut för det ska det fördömas. Du får ställa frågorna till de som är ansvariga för media.

   En sak man ska fundera över är att varje gång invandring ska diskuteras rycker rasisterna ut och gör att debatten spårar ut. Du Petter Nicklasson och ni andra som är kritiska mot invandringen och invandrare kan först se till så att dessa rasister försvinner ifrån debatten. När de är borta kan debatten ta vid.

   Radera
 10. Peter Nicklasson20 augusti 2013 23:29

  Ja, Roger Jönsson, givetvis ska båda händelserna fördömas. Men du måste väl ändå tillstå att medias bevakning är enögd när det gäller våld som just muslimer utfört? Det är ju inte första gången heller. Då ett gäng sparkade fotboll med en sjukpensionärs huvud i Kortedala förra året tegs historien ihjäl först av media. Det tog flera veckor innan historien växt så att de större mediahusen inte kunde negligera misshandeln längre, osv. Det dräller av liknande öden.
  Man är inte större än sina handlingar. Att sätta sig på den enögdes bänk och spela god när man i själva verket motverkar just det genom att inte förbli saklig är inte stort. Snarare fegt och uselt. Media har ett särskilt ansvar för opinionsskapandet men de missbrukar sitt mandat.
  Media kanske "inte känt till" misshandeln av de förståndshandikappade i Malmö - men nu gör de det. Och ändå skriver de inte om fallet - tycker du inte det är uselt och vedervärdigt, Roger?
  Och som politiker och privatperson kan du tycka till utan att hänvisa mig till medias nyhetsvärdering också - eller hur?
  Slutligen, vem av oss som skrivit i din blogg idag är rasist enligt dig?
  Och när de är borta, vem vill du debattera med då? Jag får en känsla av att linjen mellan att betraktas som rasistisk eller invandringskritisk är hårfin. Däremot bidrar jag gärna till en seriös debatt om det är åsiktsmotstånd du efterlyser. Det är den matchen du gärna får vinna för min del - tro mig :)
  Jag heter Peter och inte Petter förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får det bli Peter.

   Jag vill inte debattera med rasister. De kör med myter, falska påstående, underblåser hat, kommer med personangrepp och anser sig sitta på sanningen medan alla andra ljuger. De vill slänga ut alla invandrare, våld är lösning och att inga personer ska få komma hit. Det går med andra ord inte att diskutera med dessa personer. Att vara kritisk mot invandringspolitiken är något annat så länge man inte börjar glida iväg mot rasismens synsätt, att skapa ett vi och dem-samhälle.

   Jag tror att ett problem ligger i att så fort enskilda individer som exempelvis är invandrare utför ett brott så klistras etiketten direkt på. Det är INVANDRARE som begår brott. Alla invandrare får därmed en kollektiv skuld som gör att rasister och andra sätter igång och kidnappar nyhetsrapportering och debatten.

   Vi måste alla inse att invandrare är inte en homogen grupp utan består av individer, liksom hela den svenska befolkningen. Vi ser väl inte några skrivningar om att stockholmare misshandlade, eller att gävlebor har begått rån? Nej. Varför inte det då? Därför att vi sätter individen och dennes egna handlingar i centrum. En individ bär ansvar för sig själv, aldrig den grupp eller familj/släkt den tillhör.

   Dock. När det kommer till personer som kan klassas som invandrare ska den enskilde individen direkt tryckas in i begreppet invandrare. Därmed blir hela gruppen invandrare skuldbelagda. En individ bär med andra ord med sig ansvaret för ett helt kollektiv.

   Det försvarar inte varför media inte kanske rapporterar allt men det utgör en problematik i debatten. Om vi ska ha en seriös debatt om invandringen är det dags att sluta använda det kollektiva begreppet "invandrare" eller "flyktingar". Vi måste utgå ifrån individen i diskussionen och låta individen, ja även när de är i ett gäng, att få ta ansvar för sitt eget agerande, inte bära ansvaret för ett helt kollektiv och vad de enskilda individerna gör i det kollektivet.

   Radera
  2. "Vi måste utgå från individen"

   Då bör det även gälla politiker som påpekar hur rasistiska svenskar är. Eller kanske när de påstår hur företagsamma eller måna om sina anhöriga som invandrare är,då går det bra att kollektivisera.

   "Jag hatar allt typiskt svenskt"

   "Vad har vi? Midsommarafton och andra töntiga saker"

   Sagt av er förra partiledare. Tror du hon hade sagt att hon hatar allt typiskt somaliskt? Eller att de har könsstympning och andra vidriga saker? Fundera på om även många politiker har ett ansvar för att "svenskar" blir irriterade och negativa av att få höra hur värdelösa och rasistiska vi är.....

   Antar att du resonerar likadant om individer när sverigedemokrater fyllnar till på stan och gör olämpliga saker?

   Radera
  3. När ledande företrädare för ett riksdagsparti går och viftar med järnrör och jagar invandrare så får de en klapp på huvudet av partiledningen.

   Varför reagerar du inte på när svenska tjejer blir kallade h*ra av höga politiska företrädare för det högerextrema partiet?

   Varför gäller bara åkessons nolltolerans bara de högerextemas gräsrötter?

   Radera
  4. Problemet i diskussioner om invandrare och flyktingar bottnar i att invandrare ses som en homogen klump av människor. Ingen av oss skulle acceptera att vi börjar bunta ihop skåningar, stockholmare med mera och peka på gruppen som farlig, som några som har gräddfiler med mera. Det görs inte. Varför inte? Jo, för att vi alla väljer att där ser individen och att denna får ta ansvar för sina egna handlingar.

   Det handlar om individer och det måste vi inse.

   Radera
  5. Då antar jag att du protesterar när politiker påpekar att invandrare startar företag I större omfattning än svenskar? Eller att de är bättre på att ta hand om sina anhöriga? Naturligtvis blir du irriterad när det talas om köksbordsrasism hos svenskar?

   Radera
  6. Det handlar om individer och något vi alla får lära oss att utgå ifrån. Att gruppera människor är egentligen något som tillhör det förflutna.

   Radera
 11. Gör ett försök till att få fram min poäng. Tror Roger att en våldtäkt begången av fyra svenskar av en invandrartjej under tillrop som blattehora skulle få mer eller mindre uppmärksamhet än det motsatta,dvs fyra invandrare som våldtar en svensk tjej och kallar henne svennehora?
  Då menar jag alltså i form av höga politiker som demonstrerar mot rasistiskt våld.

  SvaraRadera
 12. Enligt rasister är det första inget att bry sig om medan det andra ska man reagera mot.

  Det vi ska göra är att ta avstånd ifrån alla former av våld och övergrepp mot människor, oavsett vem som gör det. Sedan gäller det att belysa de underliggande maktstrukturerna som finns i form av rasism och det patriakala samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du undviker frågan. Tror du politiker skulle sitta i morgonsofforna och diskutera svenskars våld och rasism mot invandrare eller tvärtom? Skulle flera invandringskritiska få sitta och "rasa" över invandrarvåldet? Jag gissar på att b la Mona Sahlin skulle få prata om hur hemska svenskar är. Handen på hjärtat,nog håller du med mig?

   Radera
  2. Det tror jag definitivt det finns politiker som skulle från de olika riksdagspartierna ställa upp och debattera om våld och rasism. Våld, oavsett var den kommer ifrån, ska det tas avstånd ifrån, liksom rasism oavsett var den härstammar.

   Radera
  3. Då har du alltså inga problem med att Åkesson får sitta och ta upp specifikt invandrarvåld och rasism mot svenskar? Du skulle inte protestera utan stödja det?

   Radera
  4. Jag skulle pratat om rasism överlag och att det är fel oavsett vem som råkar ut för det. Vi lever i en demokrati och ska respektera varandra och varandras olikheter och likheter. Det jag skulle ha gått på Åkesson är att han vill på detta sätt sätta grupper mot varandra och få den ena att framstå som bättre än den andra.

   Radera
 13. Blir många inlägg och det ber jag om ursäkt för. Jag är samma anonym som skrivit tidigare och jag heter Alexander, nu vet Roger det.

  Den här händelsen har varit populär att diskutera bland vänner och kollegor. Det som i pricip alla jag pratat med reagerar på är de politiker och journalister som är bestörta over islamofobin och våldet mot muslimer. Uppfattningen är att de gärna demonstrerar mot islamofobi,men aldrig skulle göra samma sak med "svenskfobi" De skulle utan att tveka gå i ett tåg kallat" stoppa svenskars våld mot invandrare",men om det hette "stoppa invandrares våld mot svenskar" så blir det ett rungande nej. Jag har alla möjliga partisympatisörer i min umgängeskrets och reaktionen är den jag nämnt. Det känns som det kokar på många håll och utvecklingen känns inte positiv. En kollega,socialdemokrat, överväger SD eftersom hans dotter blivit utan bostad när "nyanlända" fick förtur. Det finns många fler exempel och jag tror att Roger och andra politiker måste försöka förstå känslorna och inte gapa rasist när folk reagerar negativt. Det är inte Jimmie Åkesson som är skyldig till de problem som finns,han har bara att håva in röster.

  SvaraRadera
 14. När det gäller din vän kan det vara så att nyanlända har tillgång till vissa sociala bostäder som socialen eller staten har hand om. Nu är det nyanlända som har fått dem men det skulle också kunna vara missbrukare. Din vän borde fokusera på de som bestämmer i kommunen och föra fram synpunkten att det byggs för lite. På grund av det måste hans barn slåss tillsammans med andra unga och nya svenskar samt andra svaga grupper i samhället om de bostäder som finns. De ställs mot varandra och därmed föds och göds ett motstånd. För faktum är att även om de nyanlända inte hade fått lägenheten hade kanske någon annan fått det. Eller så hade dottern fått det men då hade kanske någon annan ansett att dottern hade fått den på grund av att pappan är socialdemokrat och " man vet ju hur dessa politiker och deras sympatisörer är, bara roffar åt sig".

  Ilskan borde riktas mot det faktum att det byggs för få bostäder. Även om de nyanlända inte hade fått bostäder är köerna till en bostad långa. Även om vi i morgon skulle slänga ut alla nyanlända och stänga gränserna skulle det fortfarande vara alldeles för få bostäder. Problemet ligger alltså i att det byggs för få bostäder. Han får gärna ta kontakt med mig så pratar jag jag gärna med honom om detta. En röst på Sd löser inget utan Sd kommer att stödja alliansens politik. Sd kommer aldrig stödja en socialdemokratisk statsministerkandidat. Därmed kommer Reinfeldt att sitta kvar och då fortsätter samma politik.

  När jag diskuterar invandringsfrågan går jag alltid ned på vad som är det egentliga problemet som man reagerar på. Det kan då handla om oro för arbetslösheten, bostadsbristen, rädsla för att råka illa ut i trafiken, rädsla över att få dålig pension med mera. Sedan handlar det om att visa att det finns en politik som i grunden skapar dessa problem. Sedan finns det en socialdemokratisk politik som vill lösa detta.

  Vi har i dag en situation där ilskan riktas mot invandrare. Människor ger sig på dem som faktiskt inte sitter på makten och som inte har skapat de grundläggande problemen. Vi borde alla fokusera på problemen och vem som egentligen har orsakat det.

  Ett exempel är att i dag har välfärden 267 miljarder kronor mindre att röra sig med sedan alliansen fick makten och satte igång med sin skattesänkarpolitik. Jag skriver det igen: Tack vare alliansens skattesänkarpolitik saknar välfräden i dag 267 MILJARDER KRONOR. Gissa hur många lägenheter som hade kunnat byggas för en tiondel av dessa pengar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och om det byggs för få bostäder så blir det ännu svårare att få en om vi har en stor invandring,eller hur? Är det så svårt att inse?

   "Ett exempel är att välfärden har 267 miljarder kr mindre att röra sig med"

   Och den får mer pengar när väldigt många invandrare måste försörjas av bidrag? Får den mer när vi dessutom tar emot ännu fler utan att kunna sätta dem I jobb?

   Ville du inte kommentera de uttalande din fd partiledare gjort?

   Radera
  2. "För faktum är att hade inte den nyanlände fått bostaden hade någon annan fått den"

   Då kan man ju resonera likadant kring jobben? Eftersom invandraren inte fick det fick någon annan det?

   Radera
  3. Självklart går det att göra så MEN när jobben inte går till någon för att denna har fel efternamn eller hudfärg måste ju även du reagera eller hur...

   Radera
  4. Då borde du reagera på att bostaden gick till någon annan tack vare att han/hon är invandrare,fast det verkar inte vara något problem....

   Radera
  5. Så din lösning är att ta bort invandrarna istället för att kämpa för att fler bostäder ska byggas?

   Radera
 15. "Jag hatar allt typiskt svenskt"

  "Vad har vi?Midsommar och andra töntiga saker"

  Sagt av Mona Sahlin. Genom att nedvärdera Sverige och svenskar tycker jag att det är märkligt att hon får vara ansiktet för kampen mot rasism. Ponera att Stefan Löfvén sagt samma sak om somalier,hade han då kunnat sitta och uttala sig i allehanda sammanhang om hur fruktansvärt det är med rasism? Vad tycker Roger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tycker anonym om att ledande företrädare för ett riksdagsparti (bla den rättspolitiske talesmannen)går omkring och viftar med järnrör och kallar svenska tjejer för h*ra?

   Ponera att ett annat riksdagspartis företrädare uppträtt så, hade de kommit undan lika lättvindigt?

   Radera
 16. I dag rapporteeras det att 35% av fångarna är "utländska medborgare". Lägg sedan till de som är "svenska medborgare" med "utländsk bakgrund" och siffrorna blir ganska talande om situationen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du glömmer är att i den första gruppen ingår de som kommer från andra länder hit för att begå brott. Skulle vara intressant om du nämnde alla svenskar som åker utomlands och begår brott.

   Ska vi börja nu igen om att för svenska medborgare med utländsk bakgrund handlar det om socioekonomiska faktorer.

   Sedan noterar jag att du verkar acceptera att svenskar begår ekonomiska brott. Dessa nämner du inte och tar avstånd ifrån. Intressant.

   Radera
 17. 45% av socialbidragen i Boden går till de 6,2% utlandsfödda....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad ligger totalbeloppet på?

   I Ystad har socialbidraget ökat från 6,8 miljoner kronor till 12,6 miljoner kronor mellan 2008-2012. 48 procent av socialbidraget för 2012 beror på att arbetslösa tvingas söka socialbidrag. Cirka 15 procent är sjukskrivna som söker socialbidrag. Två grupper av människor som inte ska ha socialbidrag utan ersättning via a-kassan och sjukförsäkringen. Regeringens politik skapar dessa problem. Resterande procent härör från personer som är missburkare, har hamnat i andra former av ekonomiska problem, folk som har arbete med flera. Invandrarna hos oss är en låg procent. I år beräknas socialbidraget landa på 14 miljoner kronor.

   Lösningen borde ju vara att de som ska vara i socialförsäkringarna ska vara där. Satsa på att fler jobb skapas och fler platser på utbildning. Då löser du mycket.

   Radera
 18. Jag heter Stefan och bor i ett utsatt område. Där det har varit bilbränder, våldtäktskvoten är hög och ett par av mina vänner har blivit knivhotade och rånade på moviler på väg till jobbet tidigt på morgnarna av just utländska. Jag har sett detta område under 20 år förfalla mer och mer. Jag tror att om man lever i smeten har man svårt att titta bort och man känner sig glömd av politiker som bara verkar titta bort.

  Man ser på efterlyst att den största majoriteten av de efterlysta har utländsk bakgrund.

  Man hör att kvinnor blir våldtagna och misshandlade av utländska men får inget utrymme i de största blaskorna och om de nu får det så tystas det ner att gärningsmannen var av utländsk härkomst.
  Men om det är en muslimsk kvinna som blir misshandlad av en vit "kränkt" man så blir det ett ramaskri.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läser det du skriver ser jag att det du tycker är hemskt är att människor råkar ut för brott och att bostadsområden försämras. Jag kan utläsa att du hade tyckt samma sak om det hade varit vita svenskar som hade begått brotten.

   Det som vi måste göra är att komma åt roten till problemen. Det handlar om att se till så att skolan blir bättre, att det finns vidareutbildningsmöjligheter, bra arbetsmarknadsutbildningar, att det skapas än fler arbetsmöjligheter, att bostadsområden rustas upp, att det finns föreningar som arbetar aktivt med att fånga upp unga på glid.

   I Malmö var det exempelvis folk som bodde i Rosengård som gick man ur huse för att sätta stopp för bilbränderna och liknande. De lyckades. Projekt i Rosengård med fokus på att föreningar arbetar med unga och deras studier visar att de unga börjar alla studera på gymnasiet och håller sig borta ifrån kriminalitet. Det är sådant här som fungerar. Kommunerna måste våga satsa pengar på att fånga in människor som är i utanförskap, oavsett vilken bakgrund man har.

   Jag har en känsla av att du tycker att egentligen är det för jävligt det den muslimska kvinnan blev utsatt för eller hur...

   Radera
 19. Det Stefan beskriver är sådant som kallas myter eller att sätta på sig offerkoftan. Om det mot all förmodan är sant beror det på diskriminering från hans egen sida. Så resonerar manga politiker samtidigt som de fortsätter i full fart mot stupet.

  SvaraRadera
 20. I detta fall berättar Stefan utifrån sin erfarenhet. Vad jag kan se så odlar han inte en myt men om han hade fortsatt med att säga att alla invandrare begår brott och liknande odlas det myter.

  Jag har fått höra att i Malmö kör invandrare som galningar och stannar inte på övergångsställen. I fredags var jag i Malmö och gick till Malmöfestivalen. Vid alla övergångsställen jag gick över stannande alla bilar. Alla bilar som det var invandrare i stannade. Därmed är den myten krossad.

  Sedan kan man fundera på upplägget hos Efterlyst.

  SvaraRadera
 21. "Så om du blir mobbad för att du bär fel skor,ska du då sluta bära dem"

  Herregud, vad pratar du om? Det handlar ju om att de som söker jobb där man inte kan täcka huvudet av olika anledningar inte vill ta av sig slöjan o dylikt. Tycker du jag ska söka jobb som bankman och kräva att få ha shorts,sandaler och linne? Sanslöst att höra ditt resonemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det är det inte. Det är i grunden samma sak. Du tvingas anpassa dig efter någon annan. Det finns faktiskt ingenstans där hijab är förbjuden inom yrkeslivet. Du får gärna visa det.

   Radera
  2. "Du tvingas anpassa dig efter någon annan"

   Vi kan ju ta barnskötare som ett exempel. Tycker du att kvinnor i burka ska ta emot en treåring som kommer på morgonen? Tycker du att du bör kunna se ansiktet på de som sitter i kassan på Ica?

   Radera
  3. Så du menar att en kvinna i burka, som bär den av fri vilja, är sämre förskollärare eller kassaarbetare? Se ansiktet? Jag gissar att du aldrig använder självscanningen då? Om allting slås in rätt och allting är rätt på kvittot får den som sitter i kassan gärna se ut som en stormtrooper.

   Låt arbetsmarknadens parter lösa det.

   Tänk dig själv att du kanske stöter på en dag en anställd inom förskolan som är otroligt ljuskänslig och måste bära kläder som täcker allt inklusive sitt ansikte. Vad ska du då göra? Kräva att personen sparkas?

   Radera
  4. Känns meningslöst att diskutera med dig. Nivån du ligger på är ju bisarr. "Jag gissar att du aldrig använder sjävskanningen",fantastiskt. Antar att du tycker det är okej om bankpersonalen är klädda som stormtroopers? Eller kanske riksdagsledamöterna?

   Radera
 22. Roger

  Vad tycker du om Mona Sahlins uttalanden? Det verkar väldigt känsligt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag hatar allt typiskt svenskt"

   "Vad har vi? Midsommar och andra töntiga saker"

   Är hon rasist? Är det okej att uttrycka sig likadant om somalier?

   Radera
  2. Mona Sahlin får stå för det hon säger.

   Om du attackerar somaliska högtider för du vara beredd att acceptera att en somalier har synpunkter på våra högtider. Det går inte att vräka ut sig åsikter om andra och sedan komma och gnälla när man själv anser det vara fel när andra kommer med kommentarer.

   Sedan är det en sak när vi väljer att diskutera och analysera var de svenska högtiderna kommer ifrån. För mycket av det vi har kommer från andra länder liksom från kristendomen. Midsommar verkar dock vara en inhemsk variant men mycket av det som i dag förknippas med denna högtid har vi importerat från andra länder.

   Radera
  3. Hur ser du på att representanter för Sd beväpnade sig med järnrör, hade negativa kommentarer om kvinnor som de också sa till kvinnorna? Är det acceptabelt? Stödjer du Sd?

   Radera
 23. "Och därför ska det minskas?"

  Poängen är att vi redan nu satsar betydligt mer pnegar på de invandrartäta områdena,så att påsta att det är problemet är löjligt.

  "De har haft sin chans"

  Fast ni hade 12 år på er,Alliansen har suttit I sju.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räcker det inte med sju?

   Så du menar att det är med andra ord lugnt att satsa pengar på de invandrartäta områdena? Så skriver du faktiskt.

   Radera
  2. "Räcker det inte med sju?"

   Du anser ju att ditt parti behöver mer tid än 12 år....

   Jag menar att trots att vi öser pengar över förorterna blir det inte bättre. Då är det så enkelt att andra får stå tillbaka eftersom vi har begränsade resurser. Det här förstår ju du också,men ni kan inte erkänna det.

   Radera
  3. Mer än 12 år? Den här förändringen gjorde vi nu.

   Jag och socialdemokraterna förstår men vi har en annan politik för detta. Jag noterar att här presenteras en rad tankar och funderingar men du tar inte det till dig. Varför kräver du att andra ska ändra på sig men inte du själv?

   Vi vill ha mindre klasser och se till så att fler elever har tillgång till fler lärare. Det gör att alla barn, oavsett om de bor i en by, i en förort eller i en rik kommun får förbättrade möjligheter till att lära sig räkna, skriva, läsa och bildning. Det har aldrig Sd skrivit något om och för ingen politik för heller.

   Det är genom en politik för alla som alla blir vinnare.

   Begränsade resurser? Så du tycker det är bättre att 16 miljarder kronor nu läggs på sänkt skatt? Något som Sd stödjer det mesta av. Stödjer du alliansen skattesänkningar på över 116 miljarder kronor som har skett sedan 2007? Där finns resurser att använda sig av. Är du beredd att avstå dina skattesänkningar för att äldreomsorgen ska bli bättre, att eleverna ska få det bättre, att sjukvården ska bli bättre?

   Radera
 24. "Sedan kan man fundera på upplägget hos Efterlyst"

  Hur menar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör en analys av programmet så ser du.

   Radera
  2. Fast jag undrar vad det är du menar? Du måste ju ha analyserat och kommit fram till något,vad är det?

   Radera
 25. Frågan var om du tycker det är lika illa när en svensk diskrimineras i bostadskön.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är vi där igen. Läs igenom vad jag har skrivit ovan så ser du att jag tycker det är lika fel oavsett vem som diskrimineras. Men du verkar tro att det är okej att misshandla en kvinna som bär hijab till medvetslöshet och att invandrare ska diskrimineras rörande bostäder, jobb och liknande.

   Radera
 26. Kan Roger berätta om upplägget av Efterlyst?

  SvaraRadera