måndag 9 september 2013

Nu är det nog!

Nu får det vara slut på att vi har ett samhälle där det nu anses vara rätt att ge sig på andra människor på grund av deras hudfärg, religiösa bakgrund, för att de kommer från andra länder och regioner, för att de är annorlunda, för att man ska roa sig genom att slå på andra, genom att visa sin makt genom att misshandla och använda annan form av våld med mera. Nu är det slut.

En liten kille 1,5 år blev överfallen, liksom hans pappa. Pappan ville ett gäng kasta ned från en gång bro. Raistiska uttalanden gjordes. Det var ett hatbrott. Det skedde i söndags i Malmö. Varför gör människor så här? Hur tänker människor eller rättare sagt varför tänker inte människor?

Det är rent ut sagt en skam att vi i dag i Sverige har fått ett samhällsklimat där det anses vara rätt att ge sig på andra människor på grund av att de har en annan hudfärg, religiös tillhörighet, tillhör en annan grupp av människor med mera. Ett samhälle har vuxit fram där "den andre" ses med misstänksamhet men inte bara det. Nu har det gått så långt att det anses vara rätt att ge sig på andra människor för att skada och rent av döda.

För nu är det nog. Ett sådant samhälle ska vi inte ha. De som förespråkar hat, även om det förkläds i olika former av begrepp, bär ett mycket stort ansvar för det som nu sker i vårt samhälle. Detta gäller oavsett vem som säger detta om andra. Det gäller alla som anser sig vara förmer än andra och anser sig ha rätten att ge sig på andra, oavsett vilken bakgrund dessa översittare har. Så ska det inte vara i Skåne eller Sverige år 2013. Debatten blir hårdare och hårdare, råare och råare och allt mer polariserad. Det som är riktiga fakta trängs undan av myter och påhittade siffror och mycket tyckande. Klimatet blir tuffare och tuffare och människovärdet sjunker. Det har nu gått så pass långt i vårt samhälle att en pappa som är ute med sin lille son håller på att dödas.

Nu får det vara nog!

Peter Högberg skriver om att en gräns har passerats. Johan Westerholm skriver Fy fan.

34 kommentarer:

 1. Det var ett gäng personer med kurdisk bakgrund som misshandlade en man bördig från Västafrika. Gräsligt, absolut, men även om jag inte är direkt förtjust i SD så tror jag att du själv sällar dig till hatets kolportörer om du skyller på Jimmie & Co i just det här fallet. Litet som de som reflexmässigt skyllde på muslimer innan det visade sig att det var en ensam norrman som löpte amok för två år sedan. Ganska onödigt faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur fick du reda på att det var kurder? Eller tramsar du dig bara?

   Radera
  2. Mattias J, vem talar du om i ditt inlägg? Alltså, vem syftar du på när du skriver "du"?

   Radera
 2. I min text går jag på alla som anser sig har rätt att döma andra på grund av hudfärg med mera. Dagens samhällsklimat bäddar för sådana här saker. Alla som anser sig har rätt att döma andra, att förnedra andra, att göra skillnad på människor på grund av var de kommer ifrån bär ett ansvar. Genom att använda sig av vokabulär, debattsätt med mera så hamnar vi en situation där fler och fler börjar anse det vara rätt att ge sig på andra för att de anses "avvikande". Sedan gäller det oavsett vilka individer eller grupper i samhället som gör så här. Jag pekar inte ut Sd, även om Sd är känt för att använda sig av olika dömande begrepp. Dessa begrepp använder människor om andra människor oavsett vilken bakgrund man har och var man ursprungligen kommer ifrån när samhällsklimatet tillåter att sådant sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sd är känt för att använda sig av olika dömande begrepp.

   Förklara gärna.

   Martin

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 3. Fast sådant här får vi nog räkna med när massor av invandrare tar med sig hat mot andra invandrare till Sverige. Åk ut till en invandrartät skola så lovar jag dig att du får höra hatet flöda mellan grupperna. Hur löser vi det?

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reinfeldts hund9 september 2013 21:32

   Ett stort problem är när ledande företrädare för ett riksdagsparti är på jakt med järnrör efter olikfärgade och kommer undan med det.

   Att de dessutom kom undan med att kalla en etnisk svensk tjej för h*ra säger väl en hel del om det partiet och dess agenda för att sprida hatet omkring sig.

   Radera
  2. Christian Andersson9 september 2013 23:11

   Du fick en fråga. Svara på den!

   Radera
  3. Nu har PK-media försökt att med lögner och "guilt by asociation" kleta ner SD med invandrarproblematik. Efter att det framkommit att GM troligen var etniska kurder, boende i området som misshandlade mannen och hans son i Malmö. Efter detta har framkommit har det varit tyst som i graven i våra PK-tidningar.
   Det går naturligtvis inte att skylla ett mångkulturellt problem på SD, det parti som vill åtgärda det. Det är dumt och enbart ett tecken på svårartad mytomani

   Radera
  4. Ett stort problem är, när rasistjagande, politiskt korrekta fåntrattar sätter avgrundvrålet i halsen när de inser att det inte är etniskt vita rasister bakom dådet..

   Att flickor kallas hora i det här landets mångkulturella samhällskonstallation är mer vardag än du anar..
   Var är ditt avgrundvrål för dessa kvinnor? Eller är du bara på jakt efter att hata Sverigedemokrater, din hycklare..?

   Radera
  5. Ska jag tolka det som att du tycker att det är OK att ledande företrädare för ett riksdagsparti springer omkring med järnrör och sprider hat och hotar svenska medborgare?

   Skillnad på folk och folk tydligen.

   Radera
  6. Alexander: Vi måste alla visa hur fel det är att vara mot andra människor och att vara hatisk. Vi behöver stå upp för demokratin och ja, demokrati handlar om att stå upp för varandra, visa varandra respekt och att uppträda på ett korrekt sätt mot varandra. Hat möts med kärlek.

   Radera
  7. Christian: Ska man vara med i en debatt och diskutera gäller det också att uppträda korrekt gentemot den man debatterar med. Så gör vi i Sverige.

   Radera
  8. Åtgärda ett mångkulturellt samhälle? I Sverige finns ingen monokultur och har aldrig funnits en sådan. Ta bara olikheterna mellan landskapen i Sverige. Det går inte och ska man införa det är det via diktatur. I en demokrati finns och lever mångkulturen. Det som kännetecknar Sverige är faktiskt förmågan att ta del av andra kulturer och sedan göra dem till en del av sig själv.

   Vi har nu fått en ny pk-elit företrädd av rasister, främlingsfientliga med flera som anser att de själva har rätt och alla andra har fel, som inte lyssnar utan bara trummar på och anser att det man själv har är sanningen. Man mörkar och vägrar att ta del av att det finns fakta samt att man ska gå till botten för att finna de riktiga problemen.

   Radera
 4. Hur var det förresten med den muslimska kvinnan som misshandlades? Har de fått tag på någon gärningsman? Vet Roger?

  Alexander

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson9 september 2013 21:36

  Överfallet är otroligt lågt och brutalt. Men du skjuter in dig på fel gärningsmän. Och skyller misslyckad politik på fel parti.
  Lika fel har Johan Westerholm, en vettig bloggare normalt, för dagens bloggpost är faktiskt helsnurrig.
  Det är precis som "Mattias J" här ovan kommenterat. Och det är ingalunda en enstaka företeelse att rasismen mellan olika invandrargrupper får dessa konsekvenser. Tyvärr är diverse hatbrott mot vanliga svenskar begångna av invandrare betydligt vanligare än tvärtom. Men här i Sverige är vi så hjärntvättade av framför allt medias skeva nyhetsbevakning att vi automatisk förknippar rasism och hatbrott med vit-makt-rörelser och numera sverigedemokrater.
  Roger skriver om påhittade fakta. BRÅ har slutat föra statistik över etnicitet, religion etc eftersom man var rädd att dessa fakta kunde missbrukas. Må så vara att det syftet var gott, men det bekräftar ju bara att sanningar förtigs och döljs. Eftersom det är en typiskt svensk överhetsreaktion att "skydda" den (obildade) svenska allmänheten från att dra felaktiga slutsatser som skulle kunna gå stick i stäv med överhetens (läs regerande politikers) agendor, invaggas vi medborgare i en falsk uppfattning. Dessvärre är ofta verkligheten mest trovärdig.
  "Det handlar om vilket samhälle vi vill leva i" brukar det heta. Senast igår sade Ullenhag detta. Så sant. Och så falskt presenterat. När vi nu har internet att själv söka information på, borde alla göra det. Det finns nog fler bottnar i vad som är sanning, och man bör själv bilda sig en oberoende uppfattning. Sök sanningen, och du kommer att finna den...
  Om du kan tänka dig att brottslighet, välfärd, socioekonomiska faktorer, etc är liknande mellan Sverige, Norge och Danmark FINNS det norsk och dansk brottslighetsstatistik. Verkligheten kan bekräftas i fakta.
  Tyvärr är sådana här brutala överfall allt vanligare. Detta fallet har fått stor medial uppmärksamhet. Dessvärre fick inte överfallet på 4 utvecklingsstörda ungdomar (där framför allt en av ungdomarna fick sitt huvud svårt insparkat och slutligen påhoppat). Även det var ett invandrargäng som låg bakom. Även det skedde i Malmö. Det skedde i juni.... http://www.skanskan.se/article/20130808/MALMO/130809511/1007/-/atalas-for-misshandel-av-handikappade samt https://www.flashback.org/t2202579

  Ja, nu får det vara nog! Men se verkligheten som den är först innan du dömer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du läser min text än en gång ser du att jag tar avstånd från sådant här oavsett vem och var ifrån det kommer ifrån. Om man anser att min text ensidigt slår mot vita svenskar så ligger den slutsatsen i betraktarens ögon.

   Det finns fakta samt analyser från forskare som visar att frågan är komplex, bland annat de du för fram rörande brottslighet. Det som framgår är att underklassen, den klass som har det sämst, är oftast överrepresenterad i brottsstatistik oavsett land och vilken tid vi studerar. Förr var det vanligt att fängelserna var fulla av arbetare, lantarbetare och andra fattiga svenskar. Då sa överhögheten att dessa människor var ett problem. Samma jargong hörs nu igen men mot invandrarna. Man måste se helheten och inse att brottsligheten bygger på olika parametrar och har inte med etnicitet att göra.

   Radera
 6. I Göteborg sitter politikerna i krismöten för att få bukt med gängkriminaliteten. Med jämna mellanrum kommer det rapporter om hur folk från Mellanöstern trakasserar judar i Malmö. I dag har enligt de flesta uppgifter 10 kurder begått ett rasistdåd. För ett tag sedan var det upplopp i Husby. Fast gör Zlatan det matchvinnande målet mot Kazakstan så är alla argument dödfödda,invandringen berikar! Fast nu måste nog fritidsgårdarna ha öppet dygnet runt så vi slipper de små problem som finns....

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med bättre skolor, fler fritidsgårdar, med fler aktiva föreningar, med minskade klyftor, med fler arbetstillfällen och arbetsplatser och ett mer jämlikt samhälle rör vi oss rätt håll.

   Ta till exempel 80-talet. Då kom många invandrare hit men genom att det fanns gott om jobb var det ingen som drev på som man gör i dag mot invandrarna. Det gäller att fokusera på rätt grundorsaker, inte efter det som först verkar vara det "glättiga" och enkla svaret.

   För även om vi skickade ut alla invandrare skulle svenska löntagares makt fortfarande vara lika dålig som i dag.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Jag vill börja med att tacka alla för ert besök på denna blogg. Det har kommit en hel del kommentarer om att denna skribent är enögd i sin analys och pekar ut svenskar och Sverigedemokraterna som skyldiga. Det är att läsa in fel saker i texten. Om man läser noga ser man att jag skriver rörande alla grupper och individer i vårt samhälle som bär på rasistiska tankar rörande andra människor. Det kvittar därmed om det är svenskar eller människor med invandrarbakgrund som hyser sådana känslor och tankar om andra människor. Det är lika fel vilket som.

  Samhällsklimatet har blivit tuffare och tuffare. När det sedan finns en debatt som underblåser rasism suddas sakta men säkert skillnaden gränserna ut mellan människor. Människovärdet sjunker. Alla drabbas av detta. Det som innan sågs som fel blir mer av en normalitet och människors agerande gentemot varandra hårdnar. Det gäller oavsett VEM som utför dåd som vi alla andra tar avstånd ifrån.

  Det är lätt att skylla skribenter som mig själv eller Johan Westerholm för att vi är helt fel ute. Det är enkelt. Det är dock svårare att se våra texter i ett större sammanhang där vi båda analyserar samhällsförändringarna och hur detta påverkar oss alla.

  Min text tar avstånd från rasism och hatbrott oavsett vem eller vilka som gör det. Oavsett om det är svenskar eller invandrare. För mig är det lika fel och det är vad texten handlar om. Den som tolkar in andra saker får läsa om texten igen.

  SvaraRadera
 10. Din analys är i grunden felaktig. Rasism mellan olika invandrargrupper har ingenting med dagens samhällsklimat att göra. Den fanns där långt innan de flyttade hit. Rasism är ingenting Sverigedemokraterna har hittat på även om många socialdemokrater tycks tro det. Sanningen är att du tvingades, delvis, backa med din kritik när det visade sig att den inte stämde överens med din idealbild av rasism: när en vit svensk man, helst Sverigedemokrat, utövar rasism mot en invandrare. Fast det kommer du aldrig att tillstå.

  // Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte felaktig då jag bygger min analys på den förändring som vi har sett i Sverige under de senaste åren. Samhällsdebatten har blivit hårdare, uppdelningen av människor har blivit hårdare. I och med uppdelningen och att ett samhälle byggs om till att bygga på de resurser och den bakgrund du har hårdnar det mellan människor. Lägger du sedan till rädsla för framtiden så har du en mylla som göder och får saker och ting accelerera enormt. Jag har ingen idealbild av rasism. Läser du ser du att jag är kritiskt mot alla oavsett bakgrund som använder sig av rasism.

   Radera
 11. Det är hemskt att bli häcklad för sitt utseende och hudfärg. Jag vet, jag är vit och blond. Får ofta utstå rop som svennehora och sen ska dom knolla min mamma.
  Men jag har då aldrig hört talas om Svenskar som skulle springa till ett slagsmål och hjälpa någon oavsett offret eller förövarna. Svenska går åt andra hållet, har alltid gjort och tyvärr kommer nog alltid att göra. Svenskar är fega. Att det är rasister som utfört dådet, det råder det inga tvivel om, vi importerar ju dom i minut och parti.
  Men Roger var var du när Elin Krantz våldtogs och mördades? Då hörde man inget.
  Var fanns du när alla balkongkvinnor flög till höger och vänster? Jag hörde inget från dig.
  Var har du skrivit ut din avsky när ordet heder förvandlades till mord och ej straffbart??????????
  Jag står som anonym för jag har inget konto men jag heter Susanne Lindström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se mitt senaste blogginlägg. Jag tar avstånd från allt sådant här oavsett vem och vilka som ligger bakom.

   Radera
 12. Ähem, det är ju DU och dina gelikar som importerat detta oerhörda hat och rasism. Så ta för fan och var lite ödmjuk! DU vill ha det multikulturella samhället och DET är per definition fyllt av hat. GILLAR du inte hat och rasism ska du för FAN inte tvinga på folket skiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att vårt samhälle består av en monokultur? Det tror jag inte landets ungdomar eller äldre håller med dig om. Sverige är faktiskt uppbyggd kring en oändlig rad av olika kulturella uttryck och därmed också levandssätt. Du har hårdrockare, de som anser sig vara en del av dansbandskulturen, de som gillar kampsporter, de som gillar att träna fintess, de som gillar öl och whisky, de som anser sig vara en del av mangakulturen med mera med mera. Det finns därmed ingen monokultur i Sverige. Sverige är och kommer att i framtiden vara ett mångkulturellt samhälle. Vill du inte ha det måste du skapa en monokultur som handlar om att alla människor äter samma sak, är klädda på samma sätt, som lyssnar på samma musik med mera. Då har vi inte längre demokrati utan diktatur.

   Det som gör Sverige till Sverige är att vårt land och kultur består av mångkultur. Tittar bara på de olika landskapen. Vi som bor i Skåne har våra kulturutrtyck, de som bor i Blekinge, Halland, Uppland eller Lappland har sina kulturuttryck. Vi har vårt sätt att prata medan stockholmare har sitt, språk som förknippas med olika kulturer. Trots detta har den svenska kulturen kunnat utvecklas och stärkas på grund av denna mångkultur. Sedan har den svenska kulturen en styrka i att kunna ta emot kulturer från andra delar av världen och göra dessa till en del av vår egen. Ta bara julen som exempel eller varför inte vinkulturen. Den som är emot mångkultur är därmed emot Sverige.

   Radera
 13. Peter Nicklasson10 september 2013 15:42

  Det stämmer inte riktigt det du skriver om att du inte skyllde det på SD eller deras sympatisörer. Du satte t o m etiketterna på din bloggpost så det så (fast du du nog efteråt redgigerat om det... )
  Det syns fortfarande på S-info

  » Läs hela inlägget

  Postat av: Roger Jönsson - 9 september 19:39 - Inget länkutbyte

  Ämnen: sverige • sverigedemokraterna • malmö • hatbrott • skåne
  http://www.s-bloggar.se/p/74230/nu-aer-det-nog

  SvaraRadera
 14. Vad hände med etiketten Sverigedemokraterna du klistrade på först ...

  SvaraRadera
 15. Roger

  Du pratar om att döma människor,vad är då din syn på de som röstar på Sverigedemokraterna? Att döma av dina inlägg så är det rädda,lågutbildade,våldsbenägna människor. Är du så mycket bättre än de du dömer eller är du kanske ganska fördomsfull?

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du skriver har jag inte fört fram. Dock är det många människor som är rädda för hur samhället har dragit sig tillbaka, hur välfärden har holkats ur, hur deras pensioner har minskat, hur de upplever sig vara mer utsatt än tidigare. De är rädda. Vad ska jag annars skriva? Att de är modiga?

   Jag gör en analys. I vad jag skriver är jag fördomsfull?

   Radera