tisdag 24 september 2013

Nu behövs det en rejäl utredning

I går avslöjades det av Dagens Nyheter att polisen i Skåne har kartlagt 4029 romer. Orsaken skulle vara ett bråk mellan några personer i mellersta Skåne. I dag kan vi läsa om hur registret skapades redan 2005. Ytterligare ett register finns hos polisen med 979 namn. Båda registren innehåller uppgifter om allt från de som är barn till de som har avlidit. Nu behövs det tillsättas en utredning för att gå till botten med det här. För det är helt fel att upprätta register på människor på det här sättet och det ska inte finnas i Sverige.

Innan eventuella invandrarkritiska och andra börjar skriva så gäller det att samla sig och tänka efter. Det den skånska polisen har upprättat är ett register som bygger på etnicitet. I ett register är det 4029 romer och i det andra 979 romer. Båda registren har skapats enkom för att kartlägga en grupp i vårt samhälle. Jag vet vad vissa personer tycker och tänker om romer och troligtvis anser att det är rätt att ha sådana här register men det är att göra det alldeles för lätt för sig och medvetet blunda för allvaret i detta.

Det polisen har gjort borde få alla att ta avstånd. Här upprättas det register godtyckligt. Barn, vuxna och gamla som inte har gjort något sätts in i register. En signal om att alla ses som misstänkta brottslingar.   Om vi andra hade råkat ut för detta hade vi blivit rejält arga och besvikna. Vi hade krävt människors avgång fortare än kvickt.

Det är mycket allvarligt att en demokratisk stat har en polis som anser att det är okej att skapa register över en grupp i samhället. I en demokratisk stat utgår man ifrån individen. Ska ett register upprättas handlar det inte om att bygga det på etnicitet och dra alla över en och samma kam utan om det som polisen i vanliga fall gör.

Den här soppan stinker nu värre än en dyngpöl mitt i sommaren. Nu behövs det tillsättas en utredning som går till botten med detta. Allt behöver komma upp på bordet och det nu. Ingen svensk ska behöva vara orolig över att bli kartlagd av den svenska polisen om man inte hittar på brottsliga saker. Det som nu sker är helt fel och det ska tas avstånd ifrån på alla sätt och vis. För man ska själv fråga sig vem som sedan står på tur. Är det en annan grupp eller kan det rent av vara släkten till Hasse Olsson i Växjö som ska kartläggas nästa gång?

Bo Widegren skriver om registerspionage. Peter Johansson tar upp om förundersökning mot den skånska polisen. Peter Högberg om illusionen om Sverige som en frizon. Martin Moberg skriver om att det börjar alltid med en personlista. Johan Westerholm lyfter fram att vi måste stå emot.

2 kommentarer:

  1. Du är ju själv ivrig på att kartlägga meningsmotståndare ...

    SvaraRadera
  2. Håller med dig.

    Alexander

    SvaraRadera