tisdag 17 september 2013

Vad för plan har du Fredrik Reinfeldt?

I dag smaskar media i gårdagens tv-duell mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. Det är bedömningar med tonvikt på vem som vann. I grunden något som är totalt ointressant och visar att media har fastnat i gammalt tänkande där ytlighet är allt och innehåll är att förakta. För en sådan här duell handlar inte om vem som är vinnare utan vem som kan bäst ge en bild av hur nuet ser ut och vad framtiden kommer att bli med den politik som presenterades. Det hela kan summeras med en enda fråga: Vad för plan har du Fredrik Reinfeldt?

Så har den första duellen mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt skett med start i Aktuellt. Den som följde debatten fick klart för sig vad de båda ville. Det var en sak som jag tyckte var synonymt med debatten och det var när Claes Elfsberg ställde en fråga till Fredrik Reinfeldt efter det att Stefan Löfven hade presenterat en grundplan som socialdemokraterna arbetar efter. Det var frågan om vilken plan har Fredrik Reinfeldt rörande arbetslösheten och jobben. Fredrik Reinfeldt svarade aldrig på frågan utan körde på med anklagelser mot Stefan Löfven (rätt intressant rörande detta då han själv ska nu gå ut i ett internt brev till moderaterna och mer eller mindre kräva att de slutar att prata om sina motståndares politik) och kom än en gång med sina skattesänkningar.

Frågan kan till en början ses som en fråga av många men den är mycket, mycket viktig. Den ringar in en fråga som media borde om och om igen ställa till Fredrik Reinfeldt och alliansen. För den handlar om svaren på hur dagens problem ska lösas och hur framtiden ska se ut. 

Vad har plan har du Fredrik Reinfeldt för Sverige? För i dag har du ingen.

Den tunga ekonomen Lars Calmfors anser att kostnaden blir för hög med femte jobbskatteavdraget. Joakim Jonsson, Jan Andersson, Johan Westerholm, Peter Johansson, Markus Mattila och Peter Högberg skriver om tv-duellen. Mer på Netroots.

1 kommentar:

 1. "Vad för plan har du Fredrik Reinfeldt?"

  Reinfeldts plan är väl tydlig, Moderaternas plan har alltid varit tydlig.
  sänka skatter och skapa ökande klyftor gynna de välbeställda.
  o.s.v. Allt sedan 1900-talets början har Moderaterna, högern eller vad de nu under tidens lopp kallat sig alltid haft Skattesänkningar som enda politiska startegi. Hur övrigt ser ut i politiken är de helt ointresserade av.

  Löfven gav igår tyvärr ett mycket veligt intryck.
  Vill stoppa jobbskatteavdraget som Reinfeldt nämde skulle genomföras.
  Men samtidigt inte vilja riva upp det om det genomförs.
  Detta oroar mig oerhört. Sossarn kan förlora valet med en sådan velig startegi.
  Lida för det blir alla sjuka, arbetslösa, pensionärer,
  barn, skola, sjukvården.
  Vinnare blir de som inte tillför Landet nåt men plundrar dessa gemensamma tillgångar.

  SvaraRadera