måndag 21 oktober 2013

Rörelse framåt?

Nu är moderaternas stämma avklarad. En stämma som partiet såg fram emot för nu skulle en nytändning ske, berättelsen utvecklas och framtiden mötas. Istället kom hela stämman att kännetecknas av bakåtblickande och skryt över vad som har gjorts samt skällande på socialdemokraterna. Stämman blev beviset på att moderaterna inte längre är en rörelse som vill framåt.

Från det datumet som alliansen bildades har man odlat bilden av att vara en rörelse som vill framåt. Moderaterna har ansett sig vara det centrala partiet i denna rörelse. Här har ordet "förnyelse" varit i centrum hela tiden. Det har basunerats ut i alla sammanhang. Sedan har "förnyelsen" egentligen handlar om samma saker som tidigare men klätts i andra ord. Förnyelse, förnyelse, förnyelse.

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg har byggt sig själva runt detta ord och försöker hela tiden i sin politiska retorik få fram det. Även när det är samma förslag som presenteras om och om igen har man försökt att få det att se ut som förnyelse medan andra partier ska framstå som bakåtsträvare.

Något har dock hänt under de senaste månaderna. Moderaternas och därmed alliansens politik har visat sig inte hålla måttet. Media avslöjar än det ena och än det andra som visar att rörelsen i dag är stilla och bevakar det som har uppnåtts. De andra partiernas stämmor har bevisat det men i och med att moderaternas, det största borgerliga partiet, stämma har varit går det att säga att alliansen som rörelse är slut. Den står stilla, är nöjd och kan inte möta nuets och framtidens problem, utmaningar och möjligheter. Detta oavsett hur arga de är i partiledardebatter. För arga verkar de vara men ilskan handlar om de andra oppositionspartierna, inte mot de problem som finns i samhället.

Det är det som är problemet med alliansen och moderaterna. I sin iver att framstå som rätt alternativ vägras det inse att den egna förda politiken skapar inga hållbara lösningar. Det som anses vara en "förnyelse" är i själva verket en tillbakagång. Nu kan inte alliansen och moderaterna ångra sig och framföra kritik. Görs det måste partierna också erkänna att den förda politiken har varit helt fel. Det kommer aldrig att ske. Därmed är alliansen och moderaterna stillastående, blickar tillbaka med nostalgi och lever i det förgångna. Därför vinner inte alliansen valet 2014.

Martin Moberg skriver om ett "vi- och dem-samhälle".

266 kommentarer:

 1. Alliansen har trots tidernas värsta globala ekonomiska härdsmälta lyckats hålla kvar arbetslöshetssiffror på de nivåer som senaste S-regeringen hade under betydligt bättre omständigheter.

  Utöver det har vi nu nästan 200 000 färre förtidspensionärer, människor som ditt parti förpassade så långt från en arbetsmarknad det gick.

  Utöver det har en genomsnittlig heltidsarbetande fått ca 1750:- mer i månaden efter skatt tacvk vare jobbskatteavdraget.

  Utöver det tar det offentliga in mer skattemedel än någonsin, satsar mer på skola än någonsinm rekordsatsar på järnväg etc etc ...

  Man undrar ibland om du inte skäms där du sitter och svartmålar och hittar på...

  VAR är er nya politik ?
  HUR ska den se ut när ni ska komma överens med Mp + V ?
  Hur ser energipolitiken ut ?
  Hur ser den ekonomiska politiken ut ?
  ...

  Man bävar ...

  SvaraRadera
 2. Färre? Lika många unga förtidspensioneras i dag som tidigare. Personer lever i dag utanför socialförsäkringssystemen. Så mycket i sänkt skatt har inte jag fått. Mer medel? Inte så konstigt med tanke på att inkomstnivåerna har ökat i samhället. Satsa mer? Där har du fel Jonny. Tar du bort för löneökningar och kostnadsökningar samt att befolkningsmängden ökar så har det inte skett någon ökning av resurserna till välfärden.

  Är detta det enda du har att komma med Jonny? Allt det du för fram har vi tagit itu med i tidigare diskussioner. Socialdemokraterna är i dag ett parti som har lärt sig av sitt förflutna och möter framtiden med nya idéer.

  Med sådan här tröttsam kritik som riktar in sig på det förgångna förstår jag att alliansen har problem.

  SvaraRadera
 3. 1. Vi har nästan 200 000 färre förtidspensionärer nu jämfört med 2006, människor som ditt parti förpassade så långt från en arbetsmarknad det gick.

  2. En typisk svensk genomsnittlig heltidsarbetare har ca 1750:- mer i månaden efter skatt. För en familj med två alltså det dubbla ...

  Jo, även med hänsyn till de faktorena så satsas det mer än någonsin...

  DU och partiet har inte lärt er något, ni sprider myter.

  Sverige behöver både en fungerande regering och en fungerande opposition för att driva på landets utveckling.

  Tyvärr har vi inte det, under en mycket lång period hade vi en fungerande S-regering som balanserade på makten med hjälp av ett kommunistiskt stödparti som inte vågade försöka få inflytande, då var de dåvarande borgerliga partierna splittrade och svaga.

  Nu har vi haft en väl fungerande alliansregering undr ett flertal år och en svag splittrad opposition i form av S+Mp+V (och Sd).

  Den politik som S+Mp+V kommer att driva kommer inte att vara bra för landet, det är en sak som är säker.

  Om nu S+Mp+V har en så bra politik (bättre än den ni presterade i senaste regeringställning 2002-2006) så presentera då denna nya gemensamma väl fungerande politik som ska ge Sverige ett bättre styre än dagens...

  Vi väljare väntar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reinfeldts hund22 oktober 2013 18:03

   Kan inte Jonny förklara varför det är 100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde?

   Prova att svara utan siffertrixande och floskler för omväxlings skull.

   Radera
  2. Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan hunden förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   Radera
  3. Reinfeldts hund23 oktober 2013 18:05

   Väntar fortfarande på ditt svar jonny.
   Hur kan det komma sig att det är 100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde?

   Det här med floskler och siffertrixande klarade du visst inget vidare utan det blev en härdsmälta deluxe av alltihop.

   Radera
  4. Jag undrar om det kan ha något att göra med

   a) Fortsatt misslyckad immigration/integrationspolitik. Numera är ca hälften av de arbetslösa utlandsfödda ... deras andel väver snabbt.

   b) Historiens värsta globala ekonomiska härdsmälta ...

   Nu kan väl "hunden" berätta vem som varit duktigast på att hantera Sverige vad gäller arbetslöshet.

   Är det förra S-regeringen som hade ungefär lika höga toppar vad gäller arbetslösheten då trots att man massutskrev förtidspensioneringar. Ca 200 000 fler då än nu... och trots att det då rådde en rätt bra global ekonomisk situation ...

   Förklara nu "hunden". Väntar på ditt svar.

   PS - Konstigt att inte Roger Jönsson jagar din rätta person, han anser ju att alla ska stå för vad de skriver men det gäller väl bara meningsmotståndare antar jag ...

   Radera
  5. Reinfeldts hund24 oktober 2013 18:26

   Av ditt svar framgår att du anser att högerregimen misslyckats kapitalt med sin politik och det känns bra att vi är överrens om det.

   Ditt svar b arkiveras lämpligen under beteckningen floskler och det undanbad jag mig, kan du inte bättre så kanske du ska låta att svara med nonsens.

   Vad du inte kan komma undan med är att arbetslösheten är högre nu än när högerregimen tillträde, trots alla hundratals miljarder kr i jobbskapande åtgärder.

   Vad det gäller förtidspensioneringar så konstaterar jag att dubbelt så många unga är förtidspensionerade idag som för åtta år sen.

   Ps
   Efter att ha tittat in på din blogg så är jag glad över att min identitet inte är känd för dig.
   Creepy....

   Ds

   Radera
  6. Misslyckad immigration/integrationspolitik, svar ja.Samma misslyckade som S-regeringarna tidigare hade.

   Däremot en oerhört mycket bättre ekonomisk politik med alliansen än vad förra S-regeringen förmådde, bra att vi kan vara överens om det då.

   Det du kallar floskler är fakta.

   Arbetslösheten unde senaste S-regering var i princip lika stor PLUS att man då hade satt ut ca 200000 extra i förtidspension. Fakta man endast kan blunda för om man är ....

   Är man socialist / antidemokrat tycker man nog inte om min blogg.

   Radera
  7. Reinfeldts hund25 oktober 2013 21:40

   100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet.

   det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av.

   Radera
  8. Misslyckad immigration/integrationspolitik, svar ja.Samma misslyckade som S-regeringarna tidigare hade.

   Däremot en oerhört mycket bättre ekonomisk politik med alliansen än vad förra S-regeringen förmådde, bra att vi kan vara överens om det då.

   Det du kallar floskler är fakta.

   Arbetslösheten unde senaste S-regering var i princip lika stor PLUS att man då hade satt ut ca 200000 extra i förtidspension. Fakta man endast kan blunda för om man är ....

   Är man socialist / antidemokrat tycker man nog inte om min blogg.

   Radera
  9. Reinfeldts hund27 oktober 2013 20:26

   100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet.

   Det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av.

   Radera
  10. Anser du dig vara normalbegåvad ?

   Isåfall kanske du skulle skriva under eget namn eller åtminstone under en pseudonym som inte visar förakt för svenska politiker.

   Vidare kanske du skulle sluta kalla andra för nedsättande saker ?

   Du blir bemött på det sätt du förtjänar.

   Radera
  11. Reinfeldts Hund4 november 2013 22:41

   Finns inte en chans i världen att jag skulle röja min identitet för dig efter det jag läst på din blogg(Creepy).

   Att du är okunnig om sakernas beskaffenhet vad det gäller högerregimens haveri inom arbetsmarknadspolitiken är inget nedsättande utan helt enkelt fakta.

   Radera
  12. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1200 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...   Radera
  13. Reinfeldts Hund5 november 2013 22:00

   Arbetslöshet......

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.
   Det är ju inte första gången borgeriet ägnar sig åt springnotor.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?

   Vad hade du för betyg i matematik förresten?   http://statsskuld.se/

   Radera
  14. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1200 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...

   Radera
  15. Reinfeldts Hund7 november 2013 22:24

   Noterar att jonny står svarslös med argument utan bäring.

   Arbetslöshet......

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.
   Det är ju inte första gången borgeriet ägnar sig åt springnotor.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?

   Vad hade du för betyg i matematik förresten?   http://statsskuld.se/

   oops nu hade skulden visst skenat iväg till 1246 miljarder

   Vem skall betala borgeriets springnota.........

   Radera
  16. För att använda dina egna uttryck :
   Det krävs som sagt ingen större intelligens för att besvara dessa två frågor jag ställer, eller hur .. vem har lyckats bäst anser du ?.

   1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden.........

   Radera
  17. Reinfeldts Hund8 november 2013 22:18

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1247 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  18. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD
   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)

   Oj vad det skenar ...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld

   Radera
  19. Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.


   Radera
  20. Reinfeldts Hund10 november 2013 22:31

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  21. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  22. Reinfeldts Hund11 november 2013 20:59

   Undrar om jonny kan klara av att se skillnader mellan praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  23. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  24. Reinfeldts Hund12 november 2013 22:59

   Undrar om jonny kan klara av att se skillnader mellan praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1251 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera

  25. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
 4. En löntagare med 24000 kr/mån har fått 1814 kr lägre skatt,är det så att Roger ljuger?

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anser du att sänkt skatt har fått ned arbetslösheten, som det är tänkt att den ska göra?

   Radera
  2. Hur stor var arbetslösheten under förra S-regeringen (utan jobbskatteavdrag och utan global ekonomisk härdsmälta) ?

   Radera
  3. Reinfeldts hund23 oktober 2013 18:11

   100000 fler arbetslösa nu trots högerregimens hundratals miljarder i skattesänkningar som skulle skapa massor med jobb.

   Radera
  4. Nu kan väl "hunden" berätta vem som varit duktigast på att hantera Sverige vad gäller arbetslöshet.

   Är det förra S-regeringen som hade ungefär lika höga toppar vad gäller arbetslösheten då trots att man massutskrev förtidspensioneringar. Ca 200 000 fler då än nu... och trots att det då rådde en rätt bra global ekonomisk situation ...

   Förklara nu "hunden". Väntar på ditt svar.

   Radera
  5. Reinfeldts hund24 oktober 2013 18:32

   Enkelt.
   Arbetslösheten nu är högre än när högerregimen tillträdde. trots hundratals miljarder i skattesänkningar som skulle skapa jobb.

   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   Radera
  6. Jag noterar att du är svarslös.

   Under förra S-regeringen var alltså arbetslösheten som värst i samma storleksordning som nu trots att man hade en bra global konjunktur, något vi som vet inte existerat de senaste åren direkt ...

   Vidare satt det ca 200 000 fler i förtidspensionering under S, ett utanförskap som enligt forskningsrapport ledde till mångdubblad risk till förtida död pga utanförskapet i sig ...

   Statsskulden ökade under förra S-regeringen ...

   De som arbetade har numera (en familj med 2 genomsnittliga heltidsarbetande) ca 44000:- mer i plånboken efter skatt bara pga jobbskatteavdraget ...

   Svarslös var du som sagt.

   Det jag vill veta ätr istället HUR en S+Mp+V politik ska se ut efter ett val 2014 om man får regeringsmakten och hur man ska bedriva en politik som är bättre än den S allena drev under t.ex 2002-2006 .

   Radera
  7. Reinfeldts hund25 oktober 2013 21:50

   Du har fått ett svar, ditt problem är att du inte kan ta till dig det enkla faktumet att arbetslösheten nu är avsevärt högre än när högerregimen tillträdde.

   http://statsskuld.se/

   Gå in på länken och förfäras, notera att detta bara är början när högerregimens lånefinansierade skattesänkarpolitik börjar visa så kommer statskulden skena.

   Radera
  8. Arbetslösheten är i paritet med hur den var under långa perioder med förra s-regeringen ... (då var ca 200000 personer ändå borttagna från arbetslöshetsstatistik och förtidspensionerade istället) ...

   Angående statsskulden.
   Vad är du förfärad över ? S-regeringens dåliga resultat i goda tider eller alliansens bra resultat i historiens kanske värsta globala tider ...

   aug 2002 - aug 2006 Under S-regering från 1148 till 1236 miljarder euro
   aug 2006 - aug 2013 Under allians från 1236 till 1201 miljarder

   Sedan om man tar hänsyn till svensk ekonomis expansion så minskar alltså statskulden rätt rejält under alliansen vad gäller andel av BNP vilket anses vara även det en viktig markör ...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=COP_nMitvLoCFYZ6cAod3z4Ajw

   Vad ville du ha sagt hunden ...

   På det sätt du argumenterar låter du som en journalist från aftonbladet som inte läst på utan bara skriver när andan faller på ...

   Radera
  9. Reinfeldts hund30 oktober 2013 22:57

   Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare.

   Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig är att arbetslösheten är avsevärt högre nu än när regimen Reinfeldt tillträdde.

   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   Pssst jonny den skenande statsskulden närmar sig1237 miljarder.

   Du har visst otur när du tänker......

   Radera
  10. Jag ser att du som vanligt ägnar dig åt angrepp på person när argumenten tryter.

   Patetiskt.

   Du behöver läsa på och lära dig att diskutera.

   Arbetslösheten är i paritet med hur den var under långa perioder med förra s-regeringen ... (då var ca 200000 personer ändå borttagna från arbetslöshetsstatistik och förtidspensionerade istället) ...

   Angående statsskulden.
   Vad är du förfärad över ? S-regeringens dåliga resultat i goda tider eller alliansens bra resultat i historiens kanske värsta globala tider ...

   aug 2002 - aug 2006 Under S-regering från 1148 till 1236 miljarder euro
   aug 2006 - aug 2013 Under allians från 1236 till 1201 miljarder

   Sedan om man tar hänsyn till svensk ekonomis expansion så minskar alltså statskulden rätt rejält under alliansen vad gäller andel av BNP vilket anses vara även det en viktig markör ...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=COP_nMitvLoCFYZ6cAod3z4Ajw


   Radera
  11. Reinfeldts hund3 november 2013 23:02

   Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan när ditt siffertrixande inte funkar,

   Verkligheten Avsevärt högre arbetslöshet nu än när högerregimen tillträdde.

   http://statsskuld.se/

   Psst Jonny notera särskilt sifferraden längst upp som snurrar i en rasande fart och gör en avläsning.

   Är siffran högre eller lägre än dina omtalade 1237 miljarder?

   Det räcker om du svarar ja eller nej, hoppa över bortförklaringarna och undanflykterna....

   Oj var dina siffror inte aktuella.....vad oväntat.... eller inte

   Radera
  12. Låt se ....

   aug 2002 - aug 2006 Under S-regering från 1148 till 1236 miljarder euro
   aug 2006 - aug 2013 Under allians från 1236 till 1201 miljarder

   Vem lyckades sämst ...

   Vad säger det om en person att han kallar sig "Reinfeldts hund" ....

   Radera
  13. Reinfeldts Hund4 november 2013 22:45

   Noterar att jonny sin vana trogen inte klarade av att svara på frågan..
   Fortfarande använder jonny sig av inaktuella siffror.
   Kallas siffertrixande och används flitigt inom högern av "landsfadern" ända ner till minsta lilla lakej.

   När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa.....

   Radera
  14. Inaktuella siffror ???

   1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1200 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...


   Personangreppen överlåter jag till dig.

   Radera
  15. Reinfeldts Hund5 november 2013 22:03

   Arbetslöshet......

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.
   Det är ju inte första gången borgeriet ägnar sig åt springnotor.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?

   Vad hade du för betyg i matematik förresten?   http://statsskuld.se/

   Radera
  16. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...

   Svara då ...

   Radera
  17. Reinfeldts Hund7 november 2013 22:32

   Uppenbarligen har jonny problem med läsförståelsen...

   Vad är det du inte förstår?

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statskuld.....

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?


   ooops jonny 1246 skenande miljarder jonny.....

   Radera
  18. För att använda dina egna uttryck :
   Det krävs som sagt ingen större intelligens för att besvara dessa två frågor jag ställer, eller hur .. vem har lyckats bäst anser du ?. Inte heller större förmåga till läsförståelse.Vad är det du inte förstår ?


   1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden.........

   Radera
  19. Reinfeldts Hund8 november 2013 22:21

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1247 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  20. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)
   Oj vad det skenar ...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.


   Radera
  21. Reinfeldts Hund10 november 2013 22:33

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  22. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  23. Reinfeldts Hund11 november 2013 21:02

   Undrar om jonny kan se skillnad på praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  24. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  25. Reinfeldts Hund12 november 2013 23:02

   Undrar om jonny kan se skillnad på praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  26. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
 5. Nej. Jag ljuger inte. Men när man påpekar att jag har fått ett antal tusen kronor i sänkt skatt är det fel.

  SvaraRadera
 6. Vem har sagt "ett antal tusen", har du en svensk normalinkomst så ger jobbskatteavdraget sitt maximum som är ca 1850:- i månaden. Tjänar du mer så får du ändå inte större jobbskatteavdrag.

  På ett år blir det alltså ca 22000 mer i fickan , för ett par medelinkomsttagare ca 44000 mer att ha ... pengar du INTE vill att de arbetande ska få behålla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Få behålla? Mycket försvinner iväg i en rad avgiftsökningar i kommunerna och prisökningar. Sedan kan vi se hur socialbidragen ökar kraftigt i kommunerna. Försämrade tider, brister i välfärden och ökade kostnader gör att kommuner höjer skatterna. Vad för nytta av höjd skatt har jag om välfärden krackelerar? Vad för nytta av skattesänkningarna har jag när det är svårt att få sjukvård och få rätt sjukvård? Vad för nytta av sänkt skatt har jag när barn inte får rätt utbildning? När de får gå länge i arbetslöshet? Vad för nytta har jag av sänkt skatt när antalet arbetskamrater minskar på arbetsplatsen och stressen ökar? Vad för nytta har jag av sänkt skatt när ens föräldrar får dålig äldreomsorg? Arbetande människor är inte egoistiska som du vill påskinna Jonny. De ser vad som fungerar och inte fungerar, speciellt välfärden. När du frågar människor om de är beredda att betala mer i skatt om dessa pengar går till skola, vård och omsorg är det ett rungande ja.

   Radera
  2. Rent nonsens.

   Avgiftshöjningar etc hade vi fått med en S-regering, hur mycket dyrare el ? Hur mycket dyrare olja / bensin med en S+Mp regering etc etc.

   Att vi genomgår tidernas värsta globala ekonomisdka härdsmälta så lindrigt som vi gör kan vi tacka alliansens för.

   Brister i välfärden har det alltid funnits, om du tror annat är du dåligt insatt.

   200 000 fler i arbete. Ca 200 000 färre förtidspensionärer.

   Det beräknas att offentig verksamhet går med ca 20-30% förlust i form av ineffektivitet, dåålig offentlig upphandling etc. Dessa enorma miljardbelopp skall användas rätt, då behövs inga skattehöjningar, tvärtom skulle det kunna leda till skattesänkningar.

   Jag vill ha duktiga politiker som klarar av att effektivisera offentlig sektor, inte sådana som bara hjälplöst häver in mer och mer skattemedel.

   Radera
  3. Reinfeldts hund24 oktober 2013 18:37

   Fakta som jonny inte kommer undan.
   100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde.
   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   Jag vill ha duktiga politiker inte svindlare som tar våra skattepengar och ogenerat delar ut till sina kompisar och till skattesmitare på kanalöarna.

   Radera


  4. Jonny25 oktober 2013 16:11

   Jag noterar att du är svarslös.

   Under förra S-regeringen var alltså arbetslösheten som värst i samma storleksordning som nu trots att man hade en bra global konjunktur, något vi som vet inte existerat de senaste åren direkt ...

   Vidare satt det ca 200 000 fler i förtidspensionering under S, ett utanförskap som enligt forskningsrapport ledde till mångdubblad risk till förtida död pga utanförskapet i sig ...

   Statsskulden ökade under förra S-regeringen ...

   De som arbetade har numera (en familj med 2 genomsnittliga heltidsarbetande) ca 44000:- mer i plånboken efter skatt bara pga jobbskatteavdraget ...

   Svarslös var du som sagt.

   Det jag vill veta ätr istället HUR en S+Mp+V politik ska se ut efter ett val 2014 om man får regeringsmakten och hur man ska bedriva en politik som är bättre än den S allena drev under t.ex 2002-2006 .

   Radera
  5. Reinfeldts hund25 oktober 2013 21:56

   Verkligheten är din värsta fiende jonny.

   100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde, den verkligheten kan varken du eller den store ledaren soffertrixa er undan.

   Radera
  6. Jag noterar att du är svarslös.

   Under förra S-regeringen var alltså arbetslösheten som värst i samma storleksordning som nu trots att man hade en bra global konjunktur, något vi som vet inte existerat de senaste åren direkt ...

   Vidare satt det ca 200 000 fler i förtidspensionering under S, ett utanförskap som enligt forskningsrapport ledde till mångdubblad risk till förtida död pga utanförskapet i sig ...

   HUR STOR hade arbetslösheten varit nu med en socialdemokratisk regering som fortsatt sin politik som de gjorde 2002-2006 ... 12 % 15% ???

   Statsskulden ökade under förra S-regeringen ...

   De som arbetade har numera (en familj med 2 genomsnittliga heltidsarbetande) ca 44000:- mer i plånboken efter skatt bara pga jobbskatteavdraget ...

   Svarslös var du som sagt.

   Det jag vill veta ätr istället HUR en S+Mp+V politik ska se ut efter ett val 2014 om man får regeringsmakten och hur man ska bedriva en politik som är bättre än den S allena drev under t.ex 2002-2006 .

   Radera
  7. Reinfeldts hund27 oktober 2013 20:33

   Verkligheten är din och "landsfaderns" värsta fiende.

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Dubbelt så många förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   I vanlig ordning är jonny totalt oförmögen att ta till sig fakta.
   Oväntat? inte det minsta......

   Radera
  8. "Dubbelt så många förtidspensionerade nu än för åtta år sen.
   "

   Fakta : ca 200 000 färre än 2006 ...

   Vem är oförmögen att ta till sig fakta ?

   Radera
  9. Reinfeldts hund30 oktober 2013 23:01

   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   Obestridliga fakta jonny

   Radera
  10. Fakta : ca 200 000 färre än 2006 ...

   Obestridliga fakta var det.

   Radera
  11. Reinfeldts Hund3 november 2013 23:06

   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   70 000 långtidsarbetslösa hösten 2013 mot ungefär 25 000 år 2006

   Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende.

   Radera
  12. Fakta : ca 200 000 färre förtidspensionärer nu än 2006 ...

   Obestridliga fakta var det

   Det måste svida i din själ.
   Dessa 200 000 löpte mångdubblad risk till förtida död pga utanförskapet de sattes i, något du ignorerar.

   Din store S-kamrat satte dessa 200000 på undantag, partiet gav upp när det gällde dessa individer.

   Att arbetslösheten lyckats hållas nere på de nivåer som senaste S-regeringen hade under goda globala förhållanden torde vara ett MVG för Sverige och dess ekonomiska politik de senaste åren.

   Vad gäller arbetslöshet finns det tragiska siffror som gömmer sig om man studerar vidare varför arbetslösheten nu inte ger vika.

   Arbetslöshet svenskar 15-74 år: 6.4%
   Arbetslöshet utlandsfödda : 15.9%
   Arbetslöshet födda i Afrika : 28.8%
   Andel i gruppen långtidsarbetslösa som är utlandsfödda : 43%
   Andel i gruppen som uppbär "socialbidrag" som är utlandsfödda : 60%

   Att blunda för dessa fakta som man gjort under decennier när trenderna varit tydliga har gett oreparerbara skador på det svenska välståndet.

   Sverige behöver STÖRRE invandring av välutbildade.
   Sverige har ingen arbetsmarknad för de mängder av människor vi nu tar emot med mycket låg utbildning eller ingen utbildning alls.
   Det torde stå rätt klart för de flesta att det finns ett oerhört stort problem med både den totala storleken på invandring och hur gruppen ser ut utbildningsmässigt.

   Referens :
   Assar Lindbeck om problemen med vår arbetslöshet/invandring
   http://www.youtube.com/watch?v=TOZVXQ2ojBA
   http://www.youtube.com/watch?v=lBFDAbb0jx0

   Verkligheten var det, ingen verkar våga hantera den.

   Radera
  13. Reinfeldts Hund4 november 2013 22:55

   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   70 000 långtidsarbetslösa hösten 2013 mot ungefär 25 000 år 2006

   Utanförskapet har ökat under regimen Reinfeldt 100000 fler riskerar en förtida död pga högerregimens havererade arbetsmarknadspolitik.

   Tänk på att den store ledaren har sagt att ungdomsarbetslösheten bara är en illusion, problemet är bara att högerns karta inte stämmer med verkligheten

   Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende.

   Radera
  14. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1200 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...   Radera
  15. Reinfeldts Hund5 november 2013 22:04

   Arbetslöshet......

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.
   Det är ju inte första gången borgeriet ägnar sig åt springnotor.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?

   Vad hade du för betyg i matematik förresten?   http://statsskuld.se/

   Radera
  16. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...

   Radera
  17. Reinfeldts Hund7 november 2013 22:34

   Arbetslöshet......

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.
   Det är ju inte första gången borgeriet ägnar sig åt springnotor.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?

   Vad hade du för betyg i matematik förresten?

   Ojdå 1246miljarder har skulden skenat iväg till.....   http://statsskuld.se/

   Radera
  18. För att använda dina egna sätt att uttrycka sig :
   Det krävs som sagt ingen större intelligens för att besvara dessa två frågor jag ställer, eller hur .. vem har lyckats bäst anser du ?. Inte heller större förmåga till läsförståelse.Vad är det du inte förstår ? Vilket betyg hade du ? Fick du betyg ?


   1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden.........

   Radera
  19. Reinfeldts Hund8 november 2013 22:28

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   Läsförståelse? jonny?........ naaah

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1247 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   Som vanligt är verkligheten din och den siffertrixande "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  20. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)
   Oj vad det skenar ...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.


   Radera
  21. Reinfeldts Hund10 november 2013 22:35

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  22. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  23. Reinfeldts Hund11 november 2013 21:04

   Undrar om jonny kan se skillnad på praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  24. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  25. Reinfeldts Hund12 november 2013 23:04

   Undrar om jonny kan se skillnad på praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1251 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
 7. Roger

  Frågan var om du fått 1750 kr lägre skatt,har du det? Annars tjänar du under 23000 kr/mån.

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, cirka 1600 kronor lägre skatt i förhållande till arbetslösa och sjuka, som betalar samma skattenivå som 2006. Det är inte ett par tusen kronor i sänkt skatt. Jag ser gärna att jag betalar detta i skatt. Vad tjänar du Alexander? Tycker du att sänkningen av skatten med 138 miljarder kronor har gjort att arbetslösheten har minskat?

   Radera
  2. Jag tjänar 25 000 kr´/mån.

   "Jag ser gärna att jag betalar detta i skatt"

   Vad? 1600 kr högre skatt?

   Arbetslösheten kommer nog inte att minska så länge vi tar emot massor av lågutbildade människor som hamnar i livslångt bidragsberoende. Såg du Uppdrag Granskning om Rosengårdsskolan?

   Radera
  3. Arbetslösa och pensionärer betalar inte den ca 10% höga statliga löneskatten (allmän löneavgift), vi som arbetar betalar MER skatt än motsvarande arbetslös/pensionär trots jobbskatteavdraget

   Varför fortsätter du att sprida felaktig propaganda ?
   Det känns lite ohederligt.   Se t.ex :

   http://www.dn.se/debatt/pensionarer-beskattas-inte-hardare-an-lontagare

   Radera
  4. Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...


   HUR STOR hade arbetslösheten varit nu med en socialdemokratisk regering som fortsatt sin politik som de gjorde 2002-2006 ... 12 % 15% ???

   Radera
  5. Reinfeldts hund24 oktober 2013 18:47

   Högre arbetslöshet nu än när högerregimen tillträdde är siffror som jonny inte kan slingra sig undan.

   Radera
  6. Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...


   HUR STOR hade arbetslösheten varit nu med en socialdemokratisk regering som fortsatt sin politik som de gjorde 2002-2006 ... 12 % 15% ???

   Radera
  7. Reinfeldts hund25 oktober 2013 22:05

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Vilket siffra högst jonny?
   I min värld är 7,3% avsevärt högre än 6% och hur hög hade inte den första siffran varit om inte högerregimen ägnat sig åt massivt siffertrixande.

   Radera
  8. HUR STOR hade arbetslösheten varit nu med en socialdemokratisk regering som fortsatt sin politik som de gjorde 2002-2006 ... 12 % 15% ???

   Radera
  9. Reinfeldts hund27 oktober 2013 20:37

   Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet.
   Mao totalt ointressant.

   Fakta talar ett annat språk och det är att högerregimen totalt misslyckats med sin arbetsmarknadspolitik.

   Avsevärt högre arbetslöshet nu än när regimen Reinfeldt tillträdde.
   Dubbelt så många unga förtidspensionerade än för åtta år sen.

   Radera
  10. Det verkar vara du som saknar något

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...


   HUR STOR hade arbetslösheten varit nu med en socialdemokratisk regering som fortsatt sin politik som de gjorde 2002-2006 ... 12 % 15% ???

   Radera
  11. Konstigt du inte använder dig av 2006 Jonny.

   Radera
  12. Jag ger exempel på hur dåligt den senaste S-regeringen skötte sig.
   Det måste svida antar jag ...

   Motsvarande siffra JUNI-2006 : 8.5% ...

   Som synes har vi en strukturell arbetslöshet som ligger väldigt högt och har gjort så under en mycket lång period.

   Vi vet också att TROTS tidernas värsta ekonomiska globala härdsmälta så ser det inte värre ut i Sverige nu än det gjorde under den senaste S-regeringens mörka år när det var oerhört mycket bättre globala förhållanden.

   Konstigt att du inte vill reflektera över det ... men ni har ju "lärt er av era misstag" säger du som enda svar.

   Vem tror på det ?

   Radera
  13. Reinfeldts hund29 oktober 2013 20:51

   De relevanta siffrorna passar inte in i Jonnys siffertrixande.

   Radera
  14. Villka siffror är inte relevanta i hundens värld ?

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5% och ca 200 000 fler förtidspensionerade för att snygga till siffrorna.

   200 000 utkastade i ett utanförskap som ledde till mångdubblad risk till förtida död pga utanförskapet i sig ...

   Inte relevant för hunden !

   Radera
  15. Reinfeldts hund31 oktober 2013 20:37

   De relevanta siffrorna som inte passar in i jonnys värld är som följer.

   En avsevärt högre arbetslöshet nu än när högerregimen tillträdde trots alla 100-tals miljarder i mest jobbskapande åtgärden.

   Dubbelt så många unga förtidspensionerade nu än för åtta år sen.

   Radera
  16. Du bara slingrar dig undan för fakta som vanligt.

   Du har svårt att hantera att man jämför alliansens track record med senaste S-regeringens, något alla väljare bör göra för att göra sig en grundläggande bild av hur de två blocken skött sig.

   Att det utfaller till S och de rödgrönas nackdel borde man bara erkänna och istället på ett moget sätt skapa en ny bättre politik som kan konkurrera och vara bättre. Inget av detta syns tyvärr,

   Sverige har alltid lidit av att ha en trovärdig regering och en splittrad opposition. Förr i tiden var det de borgerliga partierna som var splittrade, nu är det S+V+Mp, S även internt.

   I ocjh med att S dominerande roll brutits har de två fraktionerna i S börjat sitt inbördeskrig vilket knappast gynnar varken partiet eller Sverige.

   Radera
  17. Reinfeldts Hund4 november 2013 23:03

   Tror du själv på den rappakaljan du producerar?

   Arbetslösheten är avsevärt högre nu än när regimen Reinfeldt tillträdde.

   Statsskulden skenar fast det faktumet verkar du vara totalt oförmögen att ta till dig.

   Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma...

   Vad det gäller trovärdighet så kanske jonny fått någon information om vem Reinfeldt har tänkt sig regera tillsammans med förutom de givna kandidaterna Jimmy och Jan?

   Radera
  18. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1200 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...   Radera
  19. Reinfeldts Hund5 november 2013 22:06

   Arbetslöshet......

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Statsskuld......

   Nu är ju inte statsskulden 1217 utan 1243 miljarder och skenande.
   Det är ju inte första gången borgeriet ägnar sig åt springnotor.

   I min värld så är 1243 miljarder högre än 1200 miljarder, vad anser jomnny?

   Vad hade du för betyg i matematik förresten?   http://statsskuld.se/

   Radera
  20. Mina svar :

   1. Att arbetslösheten inte ökat mer än så under tidernas värsta global ekonomiska härdsmälta måste betecknas som smått sensationellt. Det finns inte många länder som lyckats så bra .. det är även häpnadsväckande hur dåligt senaste S-regeringen lyckades under betydligt bättre globala ekonomiska förutsättningar..

   2.Att påstå att vi har en "skenande statskuld" är bara löjeväckande.
   Statsskulden har under lång tid varit låg och sakta sjunkande.
   Jag använder officiella uppgifter.
   Om man tittar på andelen av BNP så ser man att den från 1995 gått ner från 73 till mindre än 38% ...

   Dina betyg intresserar mig ej (om du nu till äventyrs har några).


   Svara nu DU !

   1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1200 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...

   Radera
  21. Reinfeldts Hund6 november 2013 22:11

   Noterar att både jonnys humör och argument tryter..... pinsamt.

   1. Regimen Reinfeldt vill bli bedömd efter hur de lyckades med arbetslösheten.

   Hur gick det........
   Fakta som följer 100000 fler arbetslösa nu än när Högerregimen tillträdde, betyg IG

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   Betyg IG

   2. Ditt siffertrixande är lika förutsägbart och irrelevant som "landsfaderns" försök att frisera verkligheten.

   Fakta http://statsskuld.se/ 1244 miljarder and still counting.
   Betyg IG

   Verkligheten är din och "landsfaderns" värsta fiende.
   Ideologiska låsningar gör dig oförmögen att ta till dig fakta....

   Radera
  22. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden ...

   Radera
  23. Reinfeldts Hund7 november 2013 22:44

   http://statsskuld.se/

   Kan jonny kommentera de hastigt flimrande siffrorna?

   Stiger siffrorna eller sjunker de jonny....låt se vad du kommer fram till.....

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   7,3% högre eller lägre än 6% ?

   Både du och "landsfadern" får IG i matematik.

   Radera
  24. För att använda dina egna sätt att uttrycka sig :
   Det krävs som sagt ingen större intelligens för att besvara dessa två frågor jag ställer, eller hur .. vem har lyckats bäst anser du ?. Inte heller större förmåga till läsförståelse.Vad är det du inte förstår ? Vilket betyg hade du ? Fick du betyg ?


   1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA
   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Förklara nu vem som varit duktigast på att hantera statsskulden........

   Radera
  25. Reinfeldts Hund8 november 2013 22:33

   Noterar att jonny inte vågar kommentera att statskulden skenat iväg till simsalabim 1247 miljarder....... sin vana trogen duckar jonny när verkligheten tränger sig på....

   Stiger siffrorna eller sjunker de jonny....låt se vad du kommer fram till.....

   I augusti i år var 377 200 personer arbetslösa enligt Statistiska centralbyråns statistik. Det motsvarar 7,3 procent. När Reinfeldt läste upp sin första regeringsförklaring i oktober 2006 var arbetslösheten sex procent.

   7,3% högre eller lägre än 6% ?

   Både du och "landsfadern" får IG i matematik.

   Radera
  26. 1. ARBETSLÖSHET

   Arbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   2. STATSSKULD

   SEP2002--SEP2006 : 1148 upp till 1217 miljarder (bra global ekonomi)
   SEP2006--SEP 2013 : 1217 ner till 1200 miljarder (sämsta tänkbara globala ekonomi)
   Oj vad det skenar ...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.


   Radera
  27. Reinfeldts HUnd10 november 2013 22:38

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/ 1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  28. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  29. Reinfeldts Hund11 november 2013 21:05

   Undrar om jonny kan se skillnad på praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1249 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  30. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  31. Reinfeldts Hund12 november 2013 23:06

   Undrar om jonny kan se skillnad på praktisk politik och förslag från en tankesmedja......

   Jag har gett dig relevanta fakta ett flertal gånger, men inte helt oväntat är du oförmögen att ta till dig fakta.

   1. Det krävs ingen större intelligens för att förstå vilket tal som är högst.
   6% eller 7,3%,,,,,,,Vad anser jonny vara högst?

   Eller kan du öht förstå frågeställningen?

   2. http://statsskuld.se/

   1251 miljarder har den skenat iväg till idag ....hoppsan jonny.....

   När du inte klarar av att bemöta mina argument hemfaller du åt ett barnsligt beteende som inte är värdigt ett vuxen människa.

   Vad gäller din blogg så visar den upp en väldigt otrevlig syn på människor med en annan politisk åskådning och är emellanåt riktigt olustig att läsa.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  32. Här har du vänsterkompisar som verkligen vill sätta fart på statsskulden ...

   Låna 100 miljarder/år i 20 år, totalt ca 2000 miljarder ...

   http://www.dn.se/debatt/sa-far-vi-ett-smartare-och-rattvist-hogskattesamhalle/


   Oj vad det skenar just nu, eller...

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?awc=&gclid=CKrYgdX3zboCFZR4cAodvXYAxA

   https://www.google.se/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:se&dl=sv&hl=sv&q=statsskuld


   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån

   Radera
 8. Sedan kan jag inte låta bli att undra varför Socialdemokraterna inte vill ta bort jobbavdragen. Ibland förs det fram att man inte vill förändra ekonomin för mycket hos folk,fast retoriken är ju att alla låginkomsttagare förlorar på sänkt skatt. Då är det väl bara att höja den så att de vinner?

  Alexander

  SvaraRadera
 9. Skatten för de som tjänar över 60 000 kronor i månaden ska höjas. Här slopas jobbskatteavdraget helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast varför inte ta bort de för alla när de är så orättvisa?

   Radera
  2. Nu är det denna nivå som man arbetar efter.

   Radera
 10. "Sedan kan vi se att socialbidragen ökar kraftigt i kommunerna"

  Tja, den stora invandringen för inte med sig bara pizza och Zlatan....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har du fel anonym. Det är två grupper som ökar på socialen och har gjort det sedan försämringarna skedde. Det är de som är arbetslösa och sjuka. På grund av sämre ersättningar, tuffare kvalificeringsregler och utförsäkring tvingas människor till socialen för att få hjälp. Det är detta som sker. Fast det är ju klart. Det är lättare att skylla på invandrarna istället för att ta itu med hur de rika får det allt bättre och arbetsgivarnas makt ökar på anställdas bekostnad.

   Radera
  2. Om man studerar vilka som ökar kraftigt sin andel i de arbetslösas kategori så får man vissa signaler som du inte vill hantera. Numera är häljten av de arbetslösa utlandsfödda och i stadigt ökande av sin andel.


   Genom att inte våga ta i sanningen så förstoras problemen tills de blir ohanterbara, något som troligen redan inträffat tyvärr.

   Skadeeffekterna på svensk välfärd är omöjliga att reparera.

   Radera
  3. Reinfeldts hund29 oktober 2013 20:55

   Högerregimens skadeverkningar på svensk välfärd är omfattande, men inte omöjliga att reparera(givet att siffertrixarna får avsked på grått papper).

   100000 fler arbetslösa nu än när högerregimen tillträdde.

   Radera
  4. Assar Lindbeck om statistik generellt sett och problemen med vår invandrings storlek/utseende

   http://www.youtube.com/watch?v=TOZVXQ2ojBA
   http://www.youtube.com/watch?v=lBFDAbb0jx0

   Ungdomsarbetslöshet : 24% ? Är den då verkligen det ?
   Ungdomsarbetslöshet minus gymnasister/universitetsstuderande som söker deltid blir istället 17%
   Ungdomsarbetslöshet om man relaterar till antal ungdomar : Då är vi nere på 8%

   Arbetslöshet svenskar 15-74 år: 6.4%
   Arbetslöshet utlandsfödda : 15.9%
   Arbetslöshet födda i Afrika : 28.8%
   Andel i gruppen långtidsarbetslösa som är utlandsfödda : 43%
   Andel i gruppen som uppbär "socialbidrag" som är utlandsfödda : 60%

   Att blunda för dessa fakta som man gjort under decennier när trenderna varit tydliga har gett oreparerbara skador på det svenska välståndet.

   Radera
  5. Reinfeldts hund31 oktober 2013 20:51

   Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande.

   "Gruppen heltidsstuderande som samtidigt sökt arbete uppgick till 90 000 personer. Många av dem studerar i huvudsak därför att de inte kan hitta ett arbete. I internationell statistik räknas de som arbetslösa."

   Samma siffertrixare som 2006 ansåg att ungdomarna gömdes undan i statistiken, har nu helt plötsligt fullt upp med att likt jonny ägna sig åt att på heltid frisera siffrorna när inte verkligheten passar med högerkartan.

   http://www.dagensarena.se/wp-content/blogs.dir/8/files/2013/10/veckansgraf1.png

   Ånyo visar sig verkligheten vara din och "landsfaderns" värsta fiende.

   Radera
  6. Hunden tycker att Assar Lindbeck siffertrixar och svamlar ...

   När verkligheten inte stämmer med den politiska kartan så väljer extremisten alltid den politiska kartan.

   Radera
  7. Reinfeldts Hund3 november 2013 23:18

   Noterar att jonny inte kan ta till sig faktumet att högern nu försöker ändra hur arbetslösheten räknas.

   "Gruppen heltidsstuderande som samtidigt sökt arbete uppgick till 90 000 personer. Många av dem studerar i huvudsak därför att de inte kan hitta ett arbete. I internationell statistik räknas de som ARBETSLÖSA."

   Det uttalande står att finna i högerns valmanifest 2006.

   Undrar vem det är som siffertrixar ?

   Om någon är intresserad av vem som synes ha en extremistisk läggning är det bara att glutta in på din blogg jonny så blir vem som helst mörkrädd.

   Radera
  8. Mörkrädd bör man vara för extremister (socialister, kommunister, fascister, nazister och religiösa fundamentalister).

   Jag tar bestämt avstånd från dem alla, det gör inte du...
   Dina "röda kamrater" har hotat mig. Våldet ligger i extremismens ideologi

   Om man jämför på exakt samma sätt får man exempelvis siffrorna

   rbetslöshet under S-regering , juni 2005 9.5%
   Arbetslöshet under alliansregering juni 2013, 9,1%

   Under förra S-regeringen ca 200 000 fller förtidspensionärer som rekryterades för att putsa S-regeringens arbetslöshetssiffror, trots detta så var arbetslösheten alltså lika stor och det trots att man under S-regereringen INTE genomled historiens värsta globala härfdmälta.

   Kan du förklara vem som varit bäst på att hantera situationen ...

   Radera
  9. Reinfeldts Hund4 november 2013 23:18

   Sanningen är den att det är endast högerextremisterna som mördat människor i Sverige i modern tid och det händer årligen.

   Har du redan glömt av alliansens stödparti vars rättspolitiske talesman viftade med järnrör.

   Vidhåller att innehållet på din blogg är otrevligt,osmakligt och visar på en extremistisk sida hos skribenten.

   En avsevärt högre arbetslöshet nu än när högerregimen tillträdde är de relevanta fakta som du pga av dina ideologiska låsningar inte kan ta till dig.

   Märkligt att när högerns ständiga tillkortakommanden kommer upp till ytan så är det alltid någon annans fel.

   Samma visa oavsett om det är den store ledaren själv eller den minsta lakejen så är tanken på eget ansvar något som är totalt verklighetsfrämmande.....ynkligt.

   Radera
  10. Extremister : Socialister, kommunister, fascister, nazister och religiösa fundamentalister

   Jag tar bestämt avstånd från dem alla, det gör inte du...
   Dina "röda kamrater" har hotat mig. Våldet ligger i extremismens ideologi

   Att du som socialist inte gillar vad jag skriver är inte mycket jag kan göra åt, själv är jag demokrat.

   Radera
  11. Reinfeldts Hund5 november 2013 22:11

   Noterar att jonny sin vana undviker att kommentera vilka grupperingar som gjort sig skyldiga till mord......kan det ha något nmed dina politiska preferenser?

   Jag har inget emot det du skriver då jag finner nöje i ofrivillig komik, dock så är det svårt att låta bli att rätta dina många verklighetförvanskningar.

   Radera
  12. Vad har mördare med det hela att göra ?
   Politiska extremister är politiska extremister.

   Socialister, kommunister, fascister, nazister och religiösa fundamentalister har mer än hundra miljoner människors liv på sina samveten (troligen betydligt mer om vi räknar in kristna extremisters härjningar genom historien).

   Jag tar bestämt avstånd från alla dessa extremister, det gör inte du...

   Radera
  13. Reinfeldts Hund6 november 2013 22:21

   Citat jonny "Våldet ligger i extremismens ideologi"

   Jag upplyste dig i din okunnighet om vilka politiska grupperingar som står för dödligt våld i Sverige.

   Ps
   "Landsfadern" har inga större problem att klamra sig fast vid köttgrytorna med hjälp av högerextremister.

   Och dina kompisar i Norge har heller inga problem med att samregera med högerextremister.
   Ds

   Radera
  14. Politiska extremister är politiska extremister.

   Socialister, kommunister, fascister, nazister och religiösa fundamentalister har mer än hundra miljoner människors liv på sina samveten (troligen betydligt mer om vi räknar in kristna extremisters härjningar genom historien).

   Jag tar bestämt avstånd från alla dessa extremister, det gör inte du...

   Att socialister kan tänka sig med kommunister, inget förvånande direkt.

   Radera
  15. Reinfeldts Hund7 november 2013 22:49

   Citat jonny "Våldet ligger i extremismens ideologi"

   Jag upplyste dig i din okunnighet om vilka politiska grupperingar som står för dödligt våld i Sverige.

   Visst tar jag avstånd, jag tar avstånd från din debattteknik.

   Radera
  16. Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.

   Radera
  17. Reinfeldts Hund8 november 2013 22:41

   Noterar att jonny inte är beredd att stå för det han skrivit utan slingrar sig och försöker prata om annat.

   Sanningen är den att det är endast högerextremisterna som mördat människor i Sverige i modern tid och det händer årligen.


   Dina inlägg är inte seriösa och ditt uppträdande visar på en omogenhet.

   Radera
  18. Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.


   Radera
  19. Reinfeldts Hund10 november 2013 22:42

   Noterar att jonny inte är beredd att stå för det han skrivit utan slingrar sig och försöker prata om annat.

   Sanningen är den att det är endast högerextremisterna som mördat människor i Sverige i modern tid och det händer årligen.


   Dina inlägg är inte seriösa och ditt uppträdande visar på en omogenhet.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  20. Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  21. Reinfeldts Hund11 november 2013 21:07

   Noterar att jonny inte är beredd att stå för det han skrivit utan slingrar sig och försöker prata om annat.

   Sanningen är den att det är endast högerextremisterna som mördat människor i Sverige i modern tid och det händer årligen.


   Dina inlägg är inte seriösa och ditt uppträdande visar på en omogenhet.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende.

   Radera
  22. Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  23. Reinfeldts Hund12 november 2013 23:08

   Noterar att jonny inte är beredd att stå för det han skrivit utan slingrar sig och försöker prata om annat.

   Sanningen är den att det är endast högerextremisterna som mördat människor i Sverige i modern tid och det händer årligen.


   Dina inlägg är inte seriösa och ditt uppträdande visar på en omogenhet.

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Som vanligt är verkligheten din och "landsfaderns" värste fiende

   Radera
  24. Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
 11. Min fråga kvarstår,varför behålla de orättvisa skattesänkningarna som bara de rika tjänat på?

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt svar. Vi vill ta bort dessa.

   Radera
  2. Så barnskötare med 18000 kr ´/mån ska få höjd skatt med mer än 1000 kr?

   Radera
  3. Oj! Inte visste jag att en barnskötare anses vara rik och ha hög lön i Sverige...

   Radera
  4. Men du är ju emot jobbskatteavdragen ... avskaffa dem och vad blir resultatet för barnskötaren ...

   Radera
  5. Pengar kommer in i välfärden. Pengar som kan gå till höjd lön för barnskötaren. Höjd lön som gör att personen får bättre totalekonomi. Som gör att pensionen blir högre, liksom ersättning ifrån socialförsäkringarna. Ger också möjlighet till att låna till bostad med mera på helt bättre sätt än via sänkt skatt. Sänkt skatt är tänkt att sätta press på löneökningarna så att de blir lägre, liksom att sänka lönerna. Så jag förstår varför du är för lägre skatt.

   Radera
  6. Eftersom det finns ett uppskattat svinn (välfärdsförlust) på ca 20-30% är nog effektivisering av den offentliga sektorn en betydligt bättre väg att gå ...

   Barnskötaren har fått betydligt bättre privatekonomi just tack vare jobbskatteavdragen, något som ditt parti röstat emot gång på gång men nu säger att man kommer att behålla eftersom de som arbetar har vant sig vid detta stora tillskott i plånboken ....

   Var är då logiken ....

   PS vi har haft bra löneutveckling OCH extremt låg inflation, något som gynnar alla förutom då ditt parti möjligen ...

   Radera
  7. Barnskötaren som exempel skulle kunna ha högre lön. Den vinner inte på att ha lägre skatt när den blir pensionär och liknande. Till och med du måste erkänna det.

   Intressant att du tillskriver allt gott i världen till moderaterna och alliansen. Du förbiser de ekonomiska regler som styr budgeten och svensk ekonomi som ALLA måste följa, oavsett vem som hade styrt landet. Något som alla nationalekonomer anser.

   Radera
  8. Barnskötaren har mer i plånboken med alliansen än med S det är den enkla sanningen.

   Arbetslinje mot bidragslinje, inget nytt.

   Jag ser gärna ett reformerat S som kan komma med en konkurrenskraftig politik men just nu ser det ut som ett svart hål på oppositionssidan tyvärr vilket inte är bra för sverige.

   Pensionärer har redan lägre skatt än motsvarande som arbetar och det är bra, hoppas deras skatter kan sänkas ytterligare när vi får en effektivisering av offentlig sektor.

   Sverige har klarat sig betydligt bättre än de flesta industriländer, det vet du men vill inte erkänna.

   Radera
  9. Det vet du inte hur det hade varit rörande barnskötaren. Ge barnskötaren högre lön så gör det att marginalerna ökar och pensionen sedan kan bli bra. Det missar du Jonny men det förstår jag att du inte vill beröra.

   Det ska vara lika skatt. Detta med att det ska vara olika visar bara på en politik som vill göra skillnad på folk. Klyftorna ökar. Ojämlikheten ökar snabbast i Sverige av alla OECD-länder.

   Klarat sig bättre. Inte så konstigt när de andra har gått mer eller mindre minus eller rört sig runt nollan medan Sverige legat strax ovanför. Det hade vilken regering som helst klarat av.

   Radera
  10. Vi vet hur barnskötarens (och alla andra arbetandes) pengar i plånboken utvecklades t.x 2000-2006 jämfört med 2006-2012.

   DET vill du inte beröra.

   Lika skatt ?

   Så då ska du ändra pensionärernas skatt så de betalar lika mycket som de arbetslösa ?
   Du vill höja pensiuonärers och arbetslösas skatt genom att de börjar betala allmän löneavgift (statlig löneskatt) ?

   Du vill avskaffa "värnskatten" ?
   Du vill avskaffa statlig skatt ?

   Du är INTE för lika skatt.
   Lika skatt för lika inkomst ? Inte det heller, jämför en familjs skatt om de har inkomsterna 20000+40000 med den familj som har 30000+30000 eller den som har fördelningen 10000+50000 som exempel.

   Lika skatt ? Vilket (s)kämt, det är du och ditt parti inte för, det har historien visat.

   Ojämlikhet ökar ? Snarare att vi får något större inkomstklyftor pga arbetslinjen (att det ska löna sig att arbeta). Något du är emot.
   Om alla har en statlig lön på X kronor är ju enligt dig "jämlikheten" då total ...
   Ett socialistiskt samhälle alltså. Men undantag finns väl där, du, partieliten ska väl tillåtas ha sina excesser...


   Din tolkning av Sveriges position jämfört med andra industriländer är bara generande. Du skriver "Det hade vilken regering som helst klarat av."

   Nja, det är just det historien visar oss när vi ser hur bra ni var t.ex senast ni regerade...

   Radera
  11. Reinfeldts hund30 oktober 2013 23:09

   Vad dina högerpolare håller på med hemmaplan har du tydligen inga problem med.....

   Märkligt att du inte lusat ned kommentarfälten med indignerade och arga inlägg.
   Visst ja det är ju accepterat att högerpolitruker kan bete sig hur som helst och komma undan med det, i din värld.

   http://www.sydsvenskan.se/skane/partikollegor-bjods-for-skattepengar/

   Radera
  12. Politikerna i Staffanstorp (både moderater och socialdemokrater) har betett sig fel.

   Jag anser att de måste betala tillbaka de pengar de tagit ut till sprit och semesterresor till rivieran.

   Detta har jag kommenterat på min egen blogg, vad det nu har med diskussionen här att göra.


   Radera
  13. Reinfeldts Hund3 november 2013 23:24

   Vad märkligt att du nöjde dig med att bara kommentera på din egen blogg(som ingen läser) och inte tog chansen att höja din stämma när dina moderatpolare är ute och super upp våra skattepengar och sen har mage att sjukskriva sig.

   Oj vilket liv det hade blivit på dig om det hade varit en sosse som nämnts i artikeln, fast så är ju ditt modus operandi att sila mygg och svälja kameler.

   Ynkligt beteende är ordet som osökt kommer upp.

   Radera
  14. Du fortsätter att vara oförskämd, din brist på hyfs i en politisk debatt är tyvärr inget nytt.

   Jag har uttalat mig på min blogg i detta och fördömt det så där hade du alltså som så ofta helt fel, surt va !

   Att det råkade vara ledande socialdemokrater med i suphärvan gör inte saken bättre eller sämre.

   Jag förutsätter som jag skrivit i min blogg att de inblandade moderater, socialdemokrater och tjänstemän betalar åter pengarna.

   Ynklig är du, där du gömmer dig bakom en fånig pseudonym.

   Radera
  15. Reinfeldts Hund4 november 2013 23:34

   Vem mer än du själv läser din blogg?

   Att du inte läst artikeln är uppenbart.

   Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt.

   Nu handlade artikeln om två högerkompisar till dig som varit ute och supit för våra pengar, varav den ene sjukskrev sig efter det uppdagats.

   Arbetslösa och svårt sjuka ska jagas i högerns Sverige, men när moderatpolitrukerna blir påkomna med fingrarna i syltburkarna då gäller inte arbetslinjen längre.

   Kan inte jonny berätta vilken sosse som åkte med i taxin?
   Och nästa gång kan du pröva med att läsa artikeln vi diskuterar innan du trampar i klaveret ånyo.

   Har redan förklarat mer än en gång varför du inte kommer få tillgång till min identitet.

   Radera
  16. Jag pratar om spritresan till rivieran. Där deltog ett par ledande moderater, ett par ledande socialdemokrater och ett par tjänstemän.

   Jag har kritiserat detta för länge sedan (i samband med att fakta publicerades via TV). Det spelar ingen som helst roll vilken partifärg de har, politiker ska inte spendera skattemedel på semesterresor och sprit.

   Det var säkert samma moderata nötter i den taxi du refererar till om det rör sig om ett annat tillfälle.

   Har DU kommenterat dessa M och S-politikers spritresa till rivieran ?


   Du gömmer dig bakom en pseudonym, troligen fler, ibland skriver du med eget namn, du kan åtminstone skaffa ett pseudonym som visar respekt för politiker och sluta att ge dig på personangrepp. Är det för mycket begärt ?

   Radera
  17. Reinfeldts Hund5 november 2013 22:20

   Om du ska svara på mina inlägg så rekommenderar jag att du läser de postade länkarna, så slipper du göra bort dig så grovt.

   Vad har du med vem jag är eller vilken pseudonym jag använder mig av?
   Har redan förklarat för dig att jag inte ämnar uppge min identitet för extremister.

   Av någon underlig anledning börjar du gnälla om personangrepp när din argumentation visar sig undermålig, ett barnsligt beteende inte värdigt en vuxen man.

   Av

   Radera
  18. Jag rekommenderar dig att läsa på.

   Du gjorde bort dig som tyckte att jag inte klagade på Staffanstorps moderata kommunalpolitiker i sprithärvan till rivieran. Jag reagerade direkt när jag fick reda på det. Det var ett par moderater, ett par socialdemokrater och ett par tjänstemän.

   Ikväll kommer det mer av den sortens bedrövliga beteende från Göteborg. Det spelar ingen som helst roll vilken partifärg de har, politiker ska inte spendera skattemedel på semesterresor och sprit. Det är för d*ävligt beteende.


   Har DU kommenterat dessa M och S-politikers spritresa till rivieran ?

   Din pseudonym tyder på förakt mot vissa politiker, likaså din argumentation, du kan inte skilja på sak och person.

   Att gömma sig bakom en pseudonym kanske ger dig friheten att uppträda mer omoget än om du skulle sätta ditt eget namn under.

   Dina nedvärderande ord till mig tyder på att DU är omogen en vuxen diskussion.

   Varför var du förresten så intresserad av min person att du tog reda på var jag bodde ...

   Radera
  19. Reinfeldts Hund6 november 2013 22:48

   Var någonstans har jag nämnt någon moderat kommunpolitiker?
   Nämns det några socialdemokrater i artikeln jag länkade till?

   Om du svarar på mina inlägg så är det minsta som kan begäras av dig att du diskuterar det som mitt inlägg handlade om....dina inlägg tyder på omognad och brist på läsförståelse.

   Helt korrekt att jag föraktar politiker som vanemässigt ljuger Sveriges väljare rätt upp i ansiktet på daglig basis.

   Har fortfarande inga tankar på att lämna ut min identitet till extremister.

   Din identitet(som jag är totalt ointresserad av) har du själv röjt mer än en gång.....

   Dina verbala klavertramp finns till allmän beskådan för all framtid......

   Du framhärdar i att göra bort dig......läs äntligen artikeln som jag länkade i mitt första inlägg.

   Radera
  20. Du pratade om två högerpolitiker, har du svårt att komma ihåg ?

   Hur går det, ska du fördöma dessa socialdemokrater och moderater ?

   DU brister i respekt för oliktänkande, så är det med extremister.

   Du visar varför människor som du inte ska få tillgång till makt över andra.

   Radera
  21. Reinfeldts Hund7 november 2013 22:53

   Du framhärdar i att göra bort dig......läs äntligen artikeln som jag länkade i mitt första inlägg.

   http://www.sydsvenskan.se/skane/partikollegor-bjods-for-skattepengar/

   Det blir bara pinsamt för dig när du försöker trixa dig ur klistret du satt dig i......

   Vad gäller dig så ska världen vara tacksam för att du kommer få nöja dig med titeln kommentarsfältsstrateg.......

   Radera
  22. Den berör en av de moderater som alldeles nyligen avgått som kommunalpolitiker och som under flera år varit på sprit/nöjesresor till rivieran, i de senare fallen tillsammans med en till moderat och två inom kommunen ledande socialdemokrater och ett par tjänstemän.

   Du är pinsam som inte kan ta avstånd från dessas beteende, det har jag gjort när det uppdagades.

   Kanske du är omedveten om det som redivisats i uppdrag granskning rörande Staffanstorp och Göteborg nu senast. Pinsamt var ordet.

   Radera
  23. Reinfeldts Hund8 november 2013 22:50

   Du framhärdar i att göra bort dig......läs äntligen artikeln som jag länkade i mitt första inlägg.

   http://www.sydsvenskan.se/skane/partikollegor-bjods-for-skattepengar/

   Det blir bara pinsamt för dig när du försöker trixa dig ur klistret du satt dig i......

   Du har uppenbarligen svårt att kommentera artikeln jag länkade till utan har ett tvångsmässigt behov att få med andra personer som inte är inblandade i det moderat svindleriet.

   Att din högerkompis hållit på och snyltat på andra ställen har jag inte berört.

   Du uppvisar ett omoget beteende genom att inte klara av att diskutera det jag länkade till.

   Så beter sig inte en vuxen människa.....

   Radera
  24. Jag har redan kommenterat att det är samma moderata dumbom som var ute och i flera år åkte på sprit/nöjesresor med andra moderater och socialdemokrater från samma kommun till rivieran.

   Jag har redan sagt att det är avskyvärt beteende oavsett vilken partifärg de har.

   DU däremot verkar ha svårt att relatera till att även socialdemokrater i denna kommun och andra även de betett sig svinaktigt på skattebetalarnas bekostnad, för mig är det ingen som helst skillnad i bedömandet.


   Hur beter sig då en vuxen människa, ja inte som dig...

   Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.


   Radera
  25. Reinfeldts Hund10 november 2013 22:46

   Du framhärdar i att göra bort dig......läs äntligen artikeln som jag länkade i mitt första inlägg.

   http://www.sydsvenskan.se/skane/partikollegor-bjods-for-skattepengar/

   Det blir bara pinsamt för dig när du försöker trixa dig ur klistret du satt dig i......

   Du har uppenbarligen svårt att kommentera artikeln jag länkade till utan har ett tvångsmässigt behov att få med andra personer som inte är inblandade i det moderata svindleriet.

   Att din högerkompis hållit på och snyltat på andra ställen har jag inte berört.

   Du uppvisar ett omoget beteende genom att inte klara av att diskutera det jag länkade till.

   Så beter sig inte en vuxen människa.....

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det

   Radera
  26. Jag har redan kommenterat att det är samma moderata dumbom som var ute och i flera år åkte på sprit/nöjesresor med andra moderater och socialdemokrater från samma kommun till rivieran.

   Jag har redan sagt att det är avskyvärt beteende oavsett vilken partifärg de har.

   DU däremot verkar ha svårt att relatera till att även socialdemokrater i denna kommun och andra även de betett sig svinaktigt på skattebetalarnas bekostnad, för mig är det ingen som helst skillnad i bedömandet.


   Hur beter sig då en vuxen människa, ja inte som dig...

   Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  27. Reinfeldts Hund11 november 2013 21:10

   Du framhärdar i att göra bort dig......läs äntligen artikeln som jag länkade i mitt första inlägg.

   http://www.sydsvenskan.se/skane/partikollegor-bjods-for-skattepengar/

   Det blir bara pinsamt för dig när du försöker trixa dig ur klistret du satt dig i......

   Du har uppenbarligen svårt att kommentera artikeln jag länkade till utan har ett tvångsmässigt behov att få med andra personer som inte är inblandade i det moderata svindleriet.

   Att din högerkompis hållit på och snyltat på andra ställen har jag inte berört.

   Du uppvisar ett omoget beteende genom att inte klara av att diskutera det jag länkade till.

   Så beter sig inte en vuxen människa.....

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det

   Radera
  28. Jag har redan kommenterat att det är samma moderata dumbom som var ute och i flera år åkte på sprit/nöjesresor med andra moderater och socialdemokrater från samma kommun till rivieran.

   Jag har redan sagt att det är avskyvärt beteende oavsett vilken partifärg de har.

   DU däremot verkar ha svårt att relatera till att även socialdemokrater i denna kommun och andra även de betett sig svinaktigt på skattebetalarnas bekostnad, för mig är det ingen som helst skillnad i bedömandet.


   Hur beter sig då en vuxen människa, ja inte som dig...

   Det är du som inte kan hantera fakta.
   Du kan inte hantera jämförelser mellan hur socialdemokraterna skötte Sverige t.ex 2002-2006 och hur alliansen skött Sverige 2006 fram till nu.

   Din debattteknik lämnar rätt mycket att önska. Du kan inte skilja på sak och person. Du uttrycker dig nedvärderande mot allianspolitiker och de som har annan politisk åsikt än dig.

   Detta är inget nytt för dig, det följer ett tydligt mönster.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseodonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  29. Reinfeldts Hund12 november 2013 23:14

   Du framhärdar i att göra bort dig......läs äntligen artikeln som jag länkade i mitt första inlägg.

   http://www.sydsvenskan.se/skane/partikollegor-bjods-for-skattepengar/

   Det blir bara pinsamt för dig när du försöker trixa dig ur klistret du satt dig i......

   Du har uppenbarligen svårt att kommentera artikeln jag länkade till utan har ett tvångsmässigt behov att få med andra personer som inte är inblandade i det moderata svindleriet.

   Att din högerkompis hållit på och snyltat på andra ställen har jag inte berört.

   Du uppvisar ett omoget beteende genom att inte klara av att diskutera det jag länkade till.

   Så beter sig inte en vuxen människa.....

   Upprepar mig igen...jag har inga planer att lämna ut min identitet åt personer med en extremistiskt åskådning.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det

   Det räcker med att konstatera att arbetslösheten nu är avsevärt högre än när högerregimen tillträdde.

   Radera
 12. Noterar att Jonny viftar bort argument han inte kan svara på som nonsens. Han för fram att en familj där båda arbetar har fått 44 000 kronor om året i sänkt skatt. Han verkar här köra på maxbeloppet. Sedan viftar han bort snabbt att avgiftshöjningar som har skett hade ändå S genomfört. Det Jonny inte vill berätta är att i de borgerligt styrda kommunerna, som exempelvis Ystads kommun, vill man inte höja skatterna men höjer en massa avgifter istället. Speciellt införs nya avgifter också. Avgifterna som höjs höjs mer än vad som är skäligt utifrån inflation och löneökningar. Ta bara inom äldreomsorgen i Ystads kommun där avgiften till larm ska höjas från 125 kronor i månaden till 200 kronor samtidigt som installationsavgift och avgift på tekniska hjälpmedel höjs. Det slår mot de äldre som har behov av sådant. Andra avgifter införs också men framför allt höjs för vanligt arbetande familjer som gör att de pengar man får i sänkt skatt snabbt äts upp.

  Jag förstår att Jonny mer än gärna viftar bort sådant här som socialistisk propaganda men Jonny har liksom Fredrik Reinfeldt problem med hur verkligheten ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att just maxbeloppet är det som den GENOMSNITTLIGE svenske heltidsarbetande erhåller ...

   Det jag vill veta är HUR en S+Mp+V politik ska se ut efter ett val 2014 om man får regeringsmakten och hur man ska bedriva en politik som är bättre än den S allena drev under t.ex 2002-2006 och som är bättre än den alliansen bedrivit 2006-2014

   Radera
  2. Som sagt, avgiftshöjningar på el/olja/bensin hade varit höga , blir höga med en S+Mp+V regering.

   Med en S regering 2006-2012 hade en familj med två heltidarbetande med genomsnittlig inkomst INTE haft jobbskatteavdrag, dvs -44000:- i den årliga kassan. Vilka alternativa inkomster/kostnadsreduceringar hade en S-regering gett denna genomsnittliga familj i form av lägre avgifter ...

   Sluta vifta bort fakta.

   Radera
  3. Vilka bevis har du på det Jonny? Socialdemokraterna sänkte skatten för alla med minst 1000 kronor i månaden perioden 2003-2006. Det har till och med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg erkänt att S gjorde i media. Det du gör nu är spekulationer som inte bygger på fakta. Du vet inte vad en S-regering hade gjort eftersom en S-regeringen inte har styrt landet sedan 2006. Hur var det nu med att vifta bort fakta?

   Radera
  4. Vilka aktiva skattesänkningar talar vi om, talar du om de regelbundna höjningarna av grundavdraget, eller ?
   Varför är ni förresten emot de regelbundna ändringarna av brytpunkt för statlig skatt ? En miljon svenskar ska betala mer skatt om du får bestämma i den frågan...


   Ditt parti vid makten 2006 till nu hade som sagt INTE genomfört de skattesänkningar som jobbskatteavdragwen inneburit, i varje steg har ni röstat EMOT dessa skattesänkningar. Dvs en genomsnittlig heltidsarbetande skulle haft ca 22000:- mindre i plånboken varje år, ett par 44000:- mindre.

   Fakta herr politiker.

   Radera
  5. Om nu folk vill betala mer i skatt, vilket folk vill, även de som har löner högre än brytpunkten, varför ska de inte få göra det? Sedan står det i Anders Borgs budget att höjd brytpunkt skapat inte ett enda jobb. Noll.

   Det är fakta.

   Radera
  6. Folk ska inte betala mer skatt än vad som behövs.

   När vi har välfärdsförluster på 20-30% så är det helt fel att höja skatterna istället ska man effektivisera det offentliga. Det är där de stora vinsterna i välfärdsökning finns och till ingen kostnad alls.

   Radera
 13. Jag noterar att det finns en del som vill fortsätta att skylla allt på invandrare. Senast rörande det jag skrev om att socialbidragen ökar igen då det är arbetslösa och sjuka som tvingas dit. Då är det helt plötsligt invandrarnas fel att socialbidragen ökar. Det är helt fel. Det är inte antalet invandrare som har socialbidrag som ökar utan att socialbidragen ökar på grund av att arbetslösa och sjuka inte kommer in i socialförsäkringssystemen, har får låg ersättning i dessa system eller utförsäkras. Grundproblemet är att det skapas för då jobb i svensk ekonomi och att socialförsäkringssystemen inte längre klarar av sin uppgift. Det är dessa saker som är grundproblemet. Att skylla på invandrare är bekvämt men helt fel fokus. Vi måste nu fokusera på rätt saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl som så att antalet socialbidragstagare faktiskt minskat men att beloppen ökat ...

   200 000 nya jobb under perioden 2006-2012 är bra och borde räckt mer än väl men eftersom vi fyller på med arbetslöshetsinflyttning på stor skala så är det ju tyvärr inte fallet.
   Nu är ca hälften av de arbetslösa utlandsfödda vilket borde leda till att man förändrar något.

   Hur såg det ut t.ex 2003 under S-regeringen ...
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10396871.ab

   Radera
  2. Antalet personer med socialbidrag ökar. 200 000 nya jobb? Du vet väl om att arbetslösa som ingår i arbetsmarknadspolitiska åtgärder räknas som sysselsatta?

   Fel fokus. Människor är arbetslösa. Fokusera på det.

   Radera
  3. FEL, antalet minskar men ersättningarna ökar.

   Du vet väl att dina 200000 extra förtidspensionörer ni skrapade ihop senast inte räknades som arbetslösa då det begav sig. Nu har vi 200000 färre ...

   Radera
  4. Här nere i sydöstra Skåne ökar antalet personer med socialbidrag, både i antal och i antal hushåll. Såg statistiken på riksplanet. Intressant.

   Så du menar att alla de som var förtidspensionärer inte skulle vara förtidspensionär...intressant.

   Bra att du erkänner att i den statistik du använder dig av, 200 000 fler i jobb, ingår de som är arbetslösa också. Bra.

   Radera
  5. Tittar vi på Sverige ökar socialbidragstagarna i år. Socialstyrelsens statistikbas är nyttig.

   Radera
  6. Antalet minskar, kostnaderna ökar. Läs på...

   Radera
  7. Nej, senaste rapporten visade att antalet minskar, men totalkostnaden ökar, du behöver läsa på.

   Det är rätt meningslöst att läsa statistik dag från dag, man bör nog se det över en period, vilket dessa rapporter gör.

   Antalet är mycket lågt historiskt sett, det vet du väl ?

   Ungefär som Aftonbladets hantering v statistik igår :

   Aftonbladet skriver : "
   "Fyra år: 185 döda
   Svarta siffror för arbetsplatsolyckor – men ministern duckar för frågorna
   På snart fyra år har 185 personer dött på sina arbeten – och bara den senaste veckan har fyra män fått sätta livet till.
   Samtidigt har regeringen minskat anslagen till Arbetsmiljöverket med en femtedel sedan 2006.
   Men arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson duckar för Aftonbladets frågor."

   Verklighetens statistik :
   http://www.av.se/dokument/statistik/dodsfall/2012/Dodsfall_anst.form_79-12.pdf

   Här kan man se att antalet dödsfall är rekordlågt historiskt sett.

   Radera
 14. Roger

  Jag blir förvirrad när jag läser det du skriver. Är jobbavdragen orättvisa eller inte? Vill du ha höjd skatt för ALLA som jobbar? Dessutom,var det inte oansvarigt och orättvist med de skattesänkningar som Socialdemokraterna genomförde?

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är orättvisa i och med att inte alla får sänkt skatt. Varför ska den som är arbetslös, sjuk eller pensionär betala mer i skatt? Tycker du det är rätt?

   Radera
  2. Nu betalar ju inte arbetslösa och pensionärer er skatt, tvärtom eftersom de slipper betala statlig löneskatt kallad allmän köneavgift på 10%.

   Men arbetslösa betalar mer skatt än pensionärer pga att pensionärer har högre grundavdrag ...

   Radera
  3. Och du anser att det är rättvist att vi i dag har ett skattesystem som är ett lapptäcke och som uppmuntrar till skatteplanering?

   Radera
  4. Vad är nytt med att skattesystemet är ett lapptäcke som uppmuntrar till skatteplanering ?

   Faktum kvarstår.
   Mest skatt betalar den som arbetar, sedan kommer den arbetslöse och lindrigast kommer pensionären undan.

   Radera
  5. Och du tycker det är bra med skatteplanering. Tack för det klargörandet.

   Radera
  6. På vilket sätt skrev jag att jag tyckte det var "bra med skatteplanering" ???

   Jag vill ha ett enkelt rättvist skattesystem som tar bort trösklar/trappsteg och där möjligheten till skatteplanering minimeras.

   Radera
 15. "De är orättvisa i och med att inte alla får sänkt skatt"

  Är det orättvist med avdrag för fackavgift mot de som inte är med i facket? Är det orättvist mot de som kör bil med höjd bensinskatt? Är det orättvist att det satsa mer pengar på lärarlöner än fritidspedagoger? Menar du att alla alltid ska få sänkt(höjd skatt? Undra fortfarande om du vill slopa alla jobbavdrag?

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja. Så enkelt är inte dina frågor. Skillnaderna ska inte finnas mellan de som har samma sak exempelvis de som betalar fackavgift. De som inte betalar en sådan kan därmed inte få avdrag. Det är inte så konstigt. Det är därmed konstigt att alla som betalar skatt ska få betala olika mycket. Det är inte rätt. Eller du tycker att det är rätt?

   Radera
 16. "Det är däremot konstigt att alla som betalar skatt ska få betala olika mycket"

  Så du vill att den som tjänar 65000 kr ska betala lika mycket som den som tjänar 20 000 kr? Då är du naturligtvis också emot riktade satsningar på att få invandrare i jobb eftersom villkoren är bättre om man anställer en invandrare i stället för en svensk? Eller är det inte orättvist i de fallen?

  "Och du tycker det är bra med skatteplanering"

  Är det fel att göra det lagen föreskriver?

  Alexander

  SvaraRadera