torsdag 26 december 2013

Framtid för en förlorad generation?

I Sverige ligger ungdomsarbetslösheten på 24,1 procent. Under lång tid har den legat över 20 procent. Varje dag är det ungdomar som inget hellre vill än arbeta som inte får lov att göra det. Antingen för att de är helt arbetslösa eller för att de får för lite arbetstid. Varje vecka, år ut och år in. I Sverige, men också i Europa och resten av världen, håller vi nu på med att förlora en hel generation till att leva ett liv i utanförskap och i ett samhälle där klassklyftorna ökar och de befinner sig längst ned. För alla dessa ungdomar är framtiden mörkare och dystrare än någonsin.

Varje vecka träffar och pratar jag med ungdomar. De berättar om hur de ser på framtiden. En framtid som många ungdomar saknar drömmar om. Det är mycket allvarligt när unga människor inte kan drömma om sin framtid, som inte kan känna något hopp om att framtiden blir bättre än nuet. De är i en situation där de inte ser vilken plats de kommer att ha.

Vi är på väg att förlora en hel generation av unga människor. Varje dag tillförs nya ungdomar till denna skara. De lämnar högskola och universitet, gymnasiet eller rent av högstadiet. Detta måste brytas. En ungdom ska kunna känna hopp om en bättre framtid, ska ha framtidsdrömmar, ska planera för sin framtid. Tyvärr får många av dem inte denna möjlighet. Samhället har svikit dem och det får vara nog med det nu.

Det är i detta perspektiv som vi ska sätta de politiska förslag som vi socialdemokrater har lagt rörande arbete och utbildning riktad till ungdomar. Vi vill inte att ungdomar ska saknar framtidsdrömmar och möjligheter. För genom en trygg anställning och utbildning i ryggen kan ungdomar bygga sin egen framtid. Vi kommer att arbeta hårt för detta. Jag med min bakgrund och yrken som jag har jobbat och jobbar med kommer att göra allt vad jag kan för att bedriva en politik där ungdomar ska möta framtiden ur en styrkeposition.

Opinionsverket.

11 kommentarer:

 1. Ingen fara med arbetslösheten det fixas genom ökad befolkning
  Bara genom att befolkningen ökat med en halv miljon sedan 2006 har
  200 000 jobb skapats säger moderaterna.

  Moderaterna eller Reinfeldt, Borg säger även att;

  "Fler steg mot full sysselsättning: Att det är mer lönsamt att arbeta, tillsammans med åtstramningarna i bidragssystemen och skärpta kontroller i till exempel sjukförsäkringen, gör att fler i dag befinner sig på arbetsmarknaden. Förbättrade villkor för företag att växa och anställa, såsom sänkt bolagsskatt, rut och rot-avdraget och halverad restaurangmoms har ökat efterfrågan på arbetskraft."

  Ökat efter frågan säger man. Men jobben då?
  det räcker inte bara efterfråga arbetskraft man bör väl anställa också.

  Sedan när folk är arbetslösa skapas fler jobb genom att sväta ihjäl dessa.
  Är det genom ond bråd död som fler ska få jobb.

  Ja möjligen som kisttillverkare, likbärare, samt präster som lägger arbetslösa till den sista vilan. Även blomsteraffärer lär därmed skapa fler jobb.
  Även de som tillverkar rep, för utförsäkrade sjuk lär väl behöva ett sådant .

  Nä skämt åsido jag tycker det är beklämmande komma med detta pressmedelande
  från dessa Sveriges ondaste människor , Reinfeldt , Borg. detta på Julafton.

  http://www.expressen.se/debatt/jobben-ar-sveriges-storsta-utmaning/
  SvaraRadera
  Svar
  1. "... Sveriges ondaste människor , Reinfeldt , Borg. .... "

   Ser att "Bert" sprider sina avskyvärdheter som vanligt. Varför tillåts den här formen av kommentarer stå kvar utan reaktion från bloggägare ?

   Radera
  2. Reinfeldts Hund28 december 2013 22:17

   Tycker jonny kan städa sin egen blogg från extremism till att börja med......

   Radera
  3. Hundens sätt att argumentera ...

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  4. Reinfeldts Hund30 december 2013 22:32

   Vad har mitt sätt att argumentera att göra med att du kräver av andra något som du själv inte besvärar dig med att efterleva ,ett synnerligen omoget uppträdande.

   Jag tar bestämt avstånd från din extremistiska blogg........

   Radera
  5. Min blogg passar inte extremister som dig hunden. Ditt sätt att argumentera är under all kritik.

   Att du inte reagerar på "Berts" text ovan ""... Sveriges ondaste människor , Reinfeldt , Borg. .... "" är rätt symptomatiskt ...

   Radera
  6. Reinfeldts Hund1 januari 2014 22:08

   Vad har mitt sätt att argumentera att göra med att du kräver av andra något som du själv inte besvärar dig med att efterleva ,ett synnerligen omoget uppträdande.

   Jag tar bestämt avstånd från din extremistiska blogg........som endast kan attrahera likasinnade extremister som dig själv...

   Radera
  7. Reinfeldts Hund3 januari 2014 23:01

   Vad har mitt sätt att argumentera att göra med att du kräver av andra något som du själv inte besvärar dig med att efterleva ,ett synnerligen omoget uppträdande.

   Jag tar bestämt avstånd från din extremistiska blogg........

   Radera
 2. (S) måste stoppa all invandring till Sverige om ungdomsarbetslösheten skall komma ner till rimliga nivåer, dvs 1-2%. Massinvandringspolitiken ruinerar Sverige ekonomiskt, socialt och kulturellt. Det är mycket godare och finare att hjälpa 100 flyktingar i Afrika än en flykting i Sverige till samma kostnad, plus att vi då slipper alla integrationsproblem i Sverige. Anvisa alla flyktingar till UNHCR-läger i Asien och Afrika. Vad väntar ni på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reinfeldts Hund28 december 2013 22:21

   Du verkar förvirrad jonny.......det är högerregimen som sitter på makten tack vare Sd........förövrigt verkar din retorik vara copy/paste direkt från avpixlat.

   Radera
 3. Äntligen någon som tar tag i det. Försök även förklara för folket att det är "tillväxt" som är grundorsaken till det hela. ALL TILLVÄXT FÅS PÅ NÅGON ANNANS BEKOSTNAD. Friska företag läggs ner för de tjänar inte tillräckligt mycket i vinst. Därmed försvinner jobb som annars skulle funnits. Jorden måste finna ett sätt att komma i balans. Det är omöjligt att alla ska ha tillväxt i det oändliga. Det måste också bli lättare för företag att ha anställda.

  SvaraRadera