lördag 7 december 2013

Här daltas inte!

I en krönika i dagens Aftonbladet frågar sig Fredrik Virtanen varför socialdemokraterna daltar och varför socialdemokraterna inte vågar vara socialdemokrater. Mitt besked till Fredrik Virtanen och andra som är osäkra. Vi socialdemokrater daltar inte. Jag daltar inte.

Jag drivs av en vilja att bygga ett jämlikt samhälle som ger människor nya möjligheter. Jag själv, liksom mina syskon, kommer från enkla förhållanden, född och uppvuxen i arbetarklassen. Tidigt insåg jag att det var skillnad på folk och folk och denna skillnad berodde på vilken klass man tillhörde. Jag gillade det inte då och jag gillar det fortfarande inte. Jag var fullt medveten om dessa skillnader men också medveten om att samhället ville något annat.

Det fanns ett samhälle som hade till uppgift att skapa möjligheter för människor att själva kunna avgöra vilken framtid och drömmar man ville förverkliga. Grunden var att jämlika samhällen skapar bättre framtid för människor. Jämlikheten var i centrum och därmed också att du ska kunna göra en klassresa. 

För mig innebar det att jag kunde gå i en skola som var öppen för alla, där vi träffades över klassgränserna och som satte kunskaperna i centrum. Du som elev var mer än din bakgrund och de resurser du hade med dig. Du var viktig och den framtid du ville skapa. Det gjorde att jag fick möjlighet att utveckla mina egna resurser. Genom den gemensamma skolan kunde skolans resurser användas till oss elever och att vi skulle lära och bilda oss. Jag utvecklade mina förmågor, som jag har enorm glädje av i dag.

I detta samhälle läste jag vidare på gymnasiet, dock insåg jag att det jag hade valt var inte det rätta. Jag läste ändå klart för att få med mig en utbildning. Efter skolan blev det besök på Arbetsförmedlingen men jag kom ut i en tid av låg arbetslöshet och det gick snabbt att finna jobb. Dock arbetade Arbetsförmedlingen med att rusta oss arbetslösa med olika verktyg för att skapa möjligheter att söka och få jobb. Genom detta fick jag arbete.

Efter militärtjänstgöringen bestämde jag mig för att studera vidare. En dröm hade uppstått. Fast först valde jag att ge mig ut på arbetsmarknaden igen. Återigen fanns Arbetsförmedlingen där med sina insatser och stöd. Jag var arbetslös när Sverige kraschade men stöd fanns. Dock insåg jag att skulle jag ta mig vidare var det dags att förverkliga min dröm. Jag sökte därför in och började studera på komvux. Där läste jag in treårigt gymnasium (istället för det tvååriga jag hade sedan tidigare vilket gjorde att jag inte kunder studera vidare) som i syn tur gjorde att jag kunde förverkliga min dröm om att bli lärare. Komvux var en möjlighet öppen för alla, inte som i dag då den har blivit mindre och färre kan studera, liksom att komvux andel till högskolan har blivit lägre. Jag kom in på lärarhögskolan och har min examen och därmed också lärarlegitimation.

Via studier och ett samhälle som fanns till för oss människor kunde jag göra en klassresa. Dörrar fanns att använda sig av men fler dörrar skapades hela tiden. Alliansens tid vid makten har inte bara inneburit att antalet dörrar har låsts utan många har helt försvunnit. Där det innan var en dörr man kunde ta sig igenom finns i dag en igenmurad dörr. 

Jag drivs av viljan att andra människor ska få leva i ett samhälle som ger samma möjligheter som jag fick. Detta samhälle finns inte i dag. I dag är det än mer avgörande varifrån du kommer, vilka resurser du har med dig och vilka val du gör i tidig ålder. Möjligheterna i samhället är färre. Folk tvingas in i fack och får sedan se sin egen framtid försvinna. Jag tycker inte om detta samhället. Jag tycker inte om att människor far illa. Jag tycker inte om att den som är svag i samhället ses på med förakt. Jag tycker inte om hur vanliga människor får bära en allt större börda och är utlämnade till sig själva. Hela Sverige blir förlorare men den som förlorar på det mest är vi vanliga människor. Klassklyftorna ökar igen i Sverige istället för att minska.

Det är en av anledningarna till att jag har tackat ja till att bli nominerad till riksdagslistan för riksdagsvalkretsen Skåne södra och hoppas få komma in i riksdagen i valet nästa år. Jag vill förändra samhället till det bättre. Det får vara slut på det som alliansen har skapat. Här daltas det inte.


68 kommentarer:

 1. Du är så upprörd över att de som arbetar får behålla lite mer av sina hårt förtjänade pengar.

  Du vill ta fram skattepiskan och slå på de arbetande igen... ditt eget parti håller dock en helt annan profil utåt sett, kan man lita på ditt parti och dess officiella hållning ? Absolut inte !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varken Roger Jönsson eller Bo Widegren är upprörda över att de som arbetar får mer över genom sänkt skatt.
   Det är orättvisan över att de som jobbat färdigt och blivit pensionärer, sjuka eller arbetslösa som nu får betala högre skatt på sina mindre inkomster enligt moderat modell.
   Att man blivit äldre är ingenting som går att hindra. Att bli sjuk är något du själv kan bli - något som ingen själv önskar bli. Om jag blir arbetslös för att jag jobbat på ett företag som lagt ner och flyttat ut, så ska jag straffas med sänkt a-kassa som moderaterna sett till.
   Roger Jönsson känner jag sen många år och vet hans uppväxt. Något du Jonny inte har en aning om. Du skriver under ett " alias" för att du skäms över vad du skriver.
   Många fler ljusskygga personer som inte vågar stå för sina usla kommentarer gör som du.

   Radera
  2. Jag tillhör själv alla dem som arbetar hårt Jonny i mitt yrke. Jag är fritidspolitiker. Det innebär att jag har ett arbete som jag arbetar hårt i. Jag är inte emot skattesänkningarna i sig men det går att göra andra satsningar som hade kunnat minska på arbetslösheten. Jag är emot att vi i dag i Sverige har olika skatter beroende på vad människor gör. Det ska vara samma skattesystem och nivåer för alla. Så här kan man inte ha det i en demokrati Jonny. I dag har vi ett urholkat skattesystem där skatteplanering har blivit vardagsmat.

   Radera
  3. Jag tackar så mycket för ditt inlägg Kent. De som vill ha ett samhälle som delar upp människor, som vill att vissa människor ska vara viktigare än andra och som vill att ojämlikheten ökar har gjort sitt. Det är dags för en ny regering och en ny politik.

   Radera
  4. Roger :
   Nu är det som så att den som arbetar betalar mer löneskatt än motsvarande som är arbetslös eller pensionär och det vet du mycket väl.

   Den som arbetar betalar allmän löneavgift, en statlig löneskatt på nästan 10% av sin bruttolön.

   Att då fortsätta att hävda att pensionärer betalar mer skatt än motsvarande arbetande är ett mycket märkligt beteende.

   Visst är du emot skattesänkningarna. Ditt parti har röstat emot men säger sig nu vilja behålla dem, hur kan det anses vara trovärdigt. Du själv vill avskaffa delar av dessa skattesänkningar.

   Samma skattesystem säger du ?
   Förklara då varför en familj med t.ex inkomsterna 50000 + 10000 ska betala så mycket mer i skatt än familjen med inkomsterna 30000 + 30000 .

   Skatteplanering har vi haft sedan den sekund man införde begreppet skatter. "It comes with the territory".

   Kent :
   Jag skriver inte under något alias, det gör däremot andra som t,ex Reinfeldts Hund, "Bert" etc... tala om ljusskygga personer.

   Att jag inte gömmer min identitet har lett till att bl. a. vänsterextremister hotat mig.

   Att bli kallad skitstövel av Bo Widegren känns bara bra, de åsikter som extremister framför måste bemötas på ett demokratiskt sätt.

   Radera
  5. Reinfeldts Hund8 december 2013 22:38

   När det gäller extremism så är jonnys egen blogg ett utmärkt exempel sånt.

   Otrevligt och olustigt är bland de snällaste som går att säga de extremistiska inläggen.

   Radera
  6. Vad gäller extremism, se vad "hunden" skriver på olika ställen under sin pseudonym ....

   Radera
  7. Reinfeldts Hund12 december 2013 21:34

   När det gäller extremism så är jonnys egen blogg ett utmärkt exempel sånt.

   Otrevligt och olustigt är bland de snällaste som går att säga om de extremistiska inläggen.

   Radera
  8. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  9. Reinfeldts Hund25 december 2013 22:36

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
 2. Till Jonny vill jag bar säga: Ja, Jonny man kan vara förbannad över att de som har höga löner får betala litet mer för att samhällets välfärd för alla skall fungera. Och för de rika så skall skattepiskan fram. Det säregna är att alla - även de rika - tjänar på ett samhälle där solidaritet härskar det visar ett flertal undersökningar. Och hur du kan ifrågasätta en persons ärliga strävande utan att veta ett vitten om den personen säger ju det mesta om ditt sätt att argumentera. Som alla skitstövlar skriver du också under pseudonym (Jonny).

  Jag som känner dig Roger vet ju att du kommer från ett i dina uppväxtförhållanden och i din medkänsla för människorna kring dig kommet patos att förändra samhället till något bättre. Du skrev fint i bloggen och jag stödjer din riksdagskandidatur.

  Partivännen
  Bo Widegren


  SvaraRadera
  Svar
  1. Till Bo :

   De med höga inkomster betalar redan en rejäl portion av sina löner i skatt. Att beskatta dem med mycket högre skatter ger inte mycket i intäkter, det bör du veta.

   De stora skatteintäkterna kommer från den breda arbetande massan, detta är enkla fakta. Det är denna breda arbetande skara som ska stå för fiolerna.

   Den genomsnittlige heltidsarbetande inkomsttagaren får via jobbskatteavdraget ca 1800:- mer i månaden mer i plånboken. Det är ca 22000:- per år.

   För ett par runt 40 000:- , detta är du emot, detta har ditt parti varit emot hela tiden men nu plötsligt inför nästa val så påstår man plötsligt att man accepterar alla dessa skattesänkningar, detta saknar all trovärdighet.

   Vad gäller Rogers strävanden så är de mycket tydliga efter att under lång tid läst denna blogg. Han är emot vanliga arbetandes skattesänkningar.

   Att du kallar mig för skitstövel tar jag med ro, du är en socialist och du har svårt för det här med demokrati och att respektera andra. Det visar du ofta med dina egna skriverier på egna bloggen. Socialister daltar inte med oliktänkande, det är alldeles klart, det har historien visat.

   Radera
  2. Jag tackar så mycket för ditt inlägg Bo. Vi tar kampen gemensamt för att människor ska må bra och få leva i ett samhälle som skapar möjligheter för människor.

   Radera
 3. Fredrik Virtanens svidande kritik av socialdemokratin återspeglar nog ganska väl vad många människor känner. Man känner inte igen sig i den nya liberala, medelklasstillvända socialdemokratin. Socialdemokratin förmår helt enkelt inte vara ett alternativ till den nyliberala alliansen. Istället lägger sig man tätt inpå deras (misslyckade) politik. Att många i arbetarklassen då hellre lägger sin röst på reaktionära partier är ett kvitto på misslyckandet. Att inte ta Fredriks relevanta kritik på allvar visar på att man inte förstått någonting av samhällsutvecklingen.

  Rogers försvarstal finner jag bara krystat. Är det faktum att Roger kan bli riksdagsman en anledning till att rösta på Socialdemokraterna?

  // Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krystat? När det blev det krystat att lyfta fram sin bakgrund och förklara varför man är socialdemokrat och vad som driver en som politiker? När blev det fel? Jag vill inte ha politiker som ser politik som ett yrke och karriärsväg. Politik handlar om ett engagemang, ett patos, att vilja hjälpa människor och ge människor nya möjligheter i livet.

   Svaret på din fråga är Ja. Socialdemokraterna drivs av en vilja att göra det som är bra för människor och att bygga ett samhälle som ger människor möjligheter. Därför är det värt att lägga en röst på socialdemokraterna.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jan! Tackar så mycket för ditt inlägg. Vi är många som har denna bakgrund och alla borde få leva i ett land som ger människor nya möjligheter.

   Radera
  2. Hej, Jan S Sjöberg.

   Du visar upp ett o(s)unt beteende.
   Ska du kalla samman S-trupper och anfalla mig ?
   Jag noterar att du är extremist, ska jag gräva vallgrav och beväpna min familj för självförsvar ?

   Radera
 7. Roger: Vad har kritiken mot den allt mer högerdrivna socialdemokratin att göra med att du gått komvux och är på väg in i riksdagen? Det är det jag menar är krystat. Att inte bemöta kritiken i sak. Jonny är moderat och jag bryr mig inte om vad han skriver: Men vilken rätt har Jan Sjöberg att lägga ut personliga uppgifter (ratsit) om honom på S-bloggar? Personligen tycker jag att det är ett klart övertramp. Vad tycker du, Roger?


  // Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller Jonny har jag redan haft en diskussion med honom på denna blogg. Ur den erkände Jonny att han är den han är, det vill säga Disenfeldt i efternamn. Jag har också skrivit att han har en blogg.

   Det jag ville visa är att jag är socialdemokrat och tar inte åt mig av det Virtanen skriver. Jag visar på min bakgrund och vad det är som driver mig som s-politiker.

   Radera
  2. Det fanns inget att erkänna, vem som helst kunde klicka på mitt namn i alla inlägg och hitta min blogg.

   Jag har däremot inte sett Roger försöka få fram vem "Reinfeldts hund" är, eller "Bert" eller någon annan som skriver anonymt här ... trots allt prat från denne om att man ska visa vem man är ...

   Radera
  3. Reinfeldts Hund8 december 2013 22:42

   Efter att ha läst de extremistiska och hatfyllda inläggen på din blogg, så står det klart att min identitet kommer du inte att få reda på av mig.

   Radera
  4. Du vågar givetvis inte visa din identitet pga det du skriver, du försöker gömma din extremism bakom anonymitet.

   Radera
  5. Reinfeldts Hund12 december 2013 21:39

   Efter att ha läst de extremistiska och hatfyllda inläggen på din blogg, så står det klart att min identitet kommer du inte att få reda på av mig.

   Det är ett känt faktum att extremister på högerkanten är de som står för det dödliga våldet i Sverige.

   Radera
  6. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  7. Reinfeldts Hund25 december 2013 22:37

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
 8. Tack för ditt svar, Roger. Även en socialdemokrat bör nog ta åt sig av kritik om den är befogad. Oavsett vilken bakgrund man har. Virtanens kritik är högsta grad befogad och bör tas på allvar. Inte slås bort. Jag vet vad Jonny heter. Det var inte det jag reagerade på utan att Jan Sjöberg la ut en länk med personliga uppgifter (ratsit, uppgifter om inkomst, betalningsanmärkningar, bostad mm) om honom. Det strider förmodligen mot personuppgiftslagen och är någonting man inte bör syssla med på S-bloggar. Även om personen ifråga är moderat.

  // Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tillhör inget politiskt parti. Det finns gott/ont i samtliga politiska partiers politik, t.om. i V kan man hitta guldkorn som t.ex avskafffandet av monarkin.
   Innan detta sker kan jag inte betrakta Sverige som en demokrati på långa vägar.

   Virtanens kritik är befogad ur hans egen synpunkt, han vill se ett socialistiskt S men vill inte gå hela vägen ut och bli Vänsterpartist (antar jag).

   S bör dela sig i två partier, en socialistisk gruppering som eventuellt skulle kunna gå ihop med V och bilda ett nytt enhetligt socialistiskt parti där man då bryter banden med V's smutsiga nutidshistoria och en gruppering/parti där socialdemokratin fortsätter utan sina mest socialistiska tankegångar. Det senare partiet skulle kunna bilda regeringar over nuvarande blockgräns.

   Då skulle Virtanen få "sitt parti" och Sverige skulle få helt nya maktkonstellationer över blockgränserna mellan allianspartier och det nya socialdemokratiska ickesocialistiska partiet.

   Radera
  2. Hej Jan! Du har helt rätt. Missade att kolla upp den länken. Jag vill inte se på min blogg personuppgifter utlämnade om exakt bostadsadress, inkomst, betalningsanmärkningar med mera. Vi håller oss till debatt, samt för- och efternamn. Sedan om personen i fråga vill berätta själv var man kommer ifrån så är det bra men definitivt inget krav.

   Radera
  3. Och för den intresserade : Nej, jag har inga betalningsanmärkningar vilket man kan få intrycket av när man läser ovan.

   Radera
 9. Oavsett vem man klankar på och vem man sympatiserar med Jonny, får vi inte glömma högerns sympatier med en mustaschprydd herre under trettio- och fyrtiotalet.

  Nej Jonny!
  Jag har ej för avsikt att kalla samman S-trupper för att anfalla dig. Jag har som fattigpensionär tillräckligt mycket att tänka på utan att föra krig mot "överklassen". Men visst Jonny, ett verbalt krig måste fortfarande utkämpas för att ALLA i Sverige ska ha det någotsånär bra.

  Några grupper i samhället vill jämföra Sverige med alla möjliga länder som har det svårt idag. Vi ska då ha i minnet att Sverige och vi svenskar hade det svårt fram till Socialdemokraterna började få ordning på landet. Sedan har riskkapitalister gjort världen osannolikt osund och osäker.

  Eftersom jag räknar mig som en socialliberal socialdemokrat, vill jag ha ett Sverige där alla kan äta sig mätta, varje dag och ha ett tak över huvudet. Det kanske är en utopi, men en utopi att ha som ett mänskligt mål att kämpa mot. Jag anser att ett lands välmående folk, gärna hjälper andra människor nära och fjärran.

  Ha det gott alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jan S Sjöberg.

   Jag tar avstånd från all extremism oavsett om det är fascism/nazism/socialism/kommunism/religiös fundamentalism etc.

   Jag är en demokrat.

   Inget politiskt parti (av dagens partier i riksdagen) stödde galningen Hitler, det fanns däremor V's föregångare som stödde Stalin.

   VEM stödde t.ex massmördaren Mugabe ? Jo det gjorde S.
   Alla politiska partier har mörka stunder.

   Varför publicerar du personuppgifter/länkar rörande mig, det är frågan som kan ställas. Vad är ditt motiv ? Jag ser det som ett indirekt hot mot min familj.

   Jag tillhör tydligen "överklassen" enligt dig. Jag kommer från en arbetarfamilj med små ekonomiska omständigheter, jag var den förste i min släkt att studera på högskola. Jag såg min fars förödmjukelse när han tvingades gå till fackets kontor varje månad och i efterskott få tillbaka pengar som man tvingat honom att avsätta till ett politiskt parti. Varje 1 maj såg jag de röda fanorna marschera, samma fanor som ockuperat och våldtagit min mors hemland. Ett land som innan dess trampats blodigt av nazisterna.

   Sverige är ett bra land, det har utvecklats som andra västländer i demokratisk riktning och med ett väl utbyggt välfärdssystem. Är vi bäst på allt, nej givetvis inte, det är en omöjlighet. Vi är inte ett helvete som du påstår pga alliansens politik.

   Vad gäller riskkapitalister så behövs de i det privata näringslivet men de ska hållas borta från verksamheter som styrs av det offentliga.

   Radera
  2. Du skriver om Sveriges statsminister :

   http://nyabrittas.wordpress.com/2013/12/07/det-luktar-unket-om-reinfeldts-hyllningar-till-nelson-mandela

   "Jag såg i TV hur Fredde försökte verka sorgsen över en världsmans bortgång. Fredde, är så långt från mänsklig godhet man kan komma."

   Så jag antar att din önskan om att ha det gott inte gäller Fredrik...

   Radera
 10. Tror det är bäst att du tar bort alla mina kommentarer Roger. Kommentarerna här borde vara öppna. Kommentarer på andra sidor är ovidkommande här. Men när argumenten tryter så....

  När det gäller PUL "Anonym", så finns det tydliga lagar och förordningar att följa:

  http://www.regeringen.se/sb/d/504/a/3029
  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Personuppgiftslag-1998204_sfs-1998-204/
  http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/

  När det gäller socialdemokratin Jonny, så kommer jag att kämpa för ett fritt Sverige, där ALLA har det bra. När du gör kommentarer på min blogg i fortsättning, får du vänja dig vid att Din bloggadress då viss i kommentaren.

  Må gott och lev väl.
  /Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget emot att visa min blogg adresss, det har jag gjort under mycket lång tid till skillnad från extremister som "Reinfeldts hund", "Bert" etc.

   Däremot undrar jag över dina motiv att länka direkt till ställen som ratsit ... med mitt personnummer och adress etc. Denna information kan vem som helst hitta på internet om man söker men varför tyckte DU att den var intressant att nämna i debatten. Som sagt, jag ser det som ett indirekt hot mot min familj från din sida.

   Det är lätt att hetsa extrema virrhjärnor att göra saker, jag är ju en "skitstövel" enligt Bo Widegren ovan, "ljusskygg individ som inte vågar stå för mina åsikter " enligt Kent Wallin ovan och "överklass" enligt dig. Detta är ju relativt milda begrepp, jag har ju hört mycket värre.

   Om man anser att Sverige är ett helvete pga alliansen och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma." har man kanske tagit en djupdykning för mycket ner i extrema åsikter. Det är min åsikt som demokrat. Att kalla detta för argument som du framför känns inte korrekt, det är personattacker fyllda av osunt hat.

   Radera
  2. Reinfeldts Hund8 december 2013 22:46

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror.

   Radera
  3. Exempel på hur "Reinfeldts hund" argumenterar :

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  4. Reinfeldts Hund9 december 2013 21:23

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Radera
  5. Min blogg passar inte extremister som dig. Du kan inte hantera en diskussion.

   Exempel på hur du "Reinfeldts hund" argumenterar :

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  6. Reinfeldts Hund10 december 2013 22:30

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   Radera
  7. Se ovan för exempel på dina egna förmågor att uttrycka sig ...

   Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Radera
  8. Reinfeldts Hund11 december 2013 22:30

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  9. Se ovan för exempel på dina egna förmågor att uttrycka sig ...

   Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  10. Reinfeldts Hund12 december 2013 21:42

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  11. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  12. Reinfeldts Hund13 december 2013 21:32

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  13. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  14. Reinfeldts Hund15 december 2013 22:25

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  15. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  16. Reinfeldts Hund16 december 2013 22:38

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  17. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  18. Reinfeldts Hund17 december 2013 21:50

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  19. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  20. Reinfeldts Hund19 december 2013 22:37

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  21. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  22. Reinfeldts Hund20 december 2013 22:26

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  23. Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Överbevisad ? Om vad ? Nu drömmer du nog. Varje gång hamnar du i samma grop där du till slut börjar ägna dig åt personangrepp i brist på annat.

   Ja, det är omoget att skriva som du gör.

   Exempel på ditt beteende när det gäller kommentarer de senaste dagarna och din extremt bristfälliga debatteknik :

   * " idissla propagandafloskler."

   * "olustiga drapor"

   * "uppvisar ett barnsligt och i hög grad omoget beteende"


   * "siffertrixande och floskler"

   * "härdsmälta deluxe"

   * "du ska låta att svara med nonsens"

   * "kallar endast de okunniga en mycket bättre politik, vilket grupp jonny tillhör är ingen hemlighet."

   * "det din blogg visar upp är inget som normalbegåvade kan finna något intresse av."

   * "Det krävs ingen större intelligens för att förstå "

   * "jonny står svarslös med argument utan bäring."


   * "Vad hade du för betyg i matematik förresten?"

   * "Läsförståelse är inte din starka sida jonny, men det var ju känt tidigare."

   * "Enkla fakta som du inte klarar av att ta till dig "

   * "Du har visst otur när du tänker......"

   * "Patetiskt är det när du i gammal vanlig ordning försöker kränga på dig offerkoftan "

   * "När du blir svarslös kommer personangreppen fram....ynkligt beteende av en vuxen människa....."

   * "Verkligheten är din och den store ledarens värste fiende."

   * "Spekulationer och gissningar av en som totalt saknar kompetens i ämnet. "

   * "Tror du själv på den rappakaljan du producerar?"

   * "Dina ideologiska låsningar gör bara dina inlägg mer pinsamma..."

   * "Både du och "landsfadern" får IG i matematik."

   * "Allt ditt svammel går att sammanfatta med ett ord jonny ....siffertrixande."

   * "Och att du som lusar ner bloggar och tidningssidor med arga och indignerade inlägg så fort en meningsmotståndare fått en felparkering el dylikt i detta fall är tyst som en mus är så ynkligt."

   Det var några axplock från ett av dina alter egon : "Reinfeldts Hund", ett pseudonym som i sig visar vilken odemokratisk ställning som du resonerar utfrån.

   Radera
  24. Reinfeldts Hund25 december 2013 22:35

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   Förstår förövrigt inte vad odemokratisk ställning har att gör med faktumet att du gång på gång blir överbevisad och inte kan hantera det .

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
 11. Trevligt att du tar dig an en vänligare och mer empatisk ton nu Jonny. Tidigare var det nog mer påhopp än kommentarer. Jag kan hålla med om att "personuppgifterna" var ett övertramp.
  Jag blev bara så trött på det eviga käbblet om att det är så synd om Reinfeldt. Vi kanske till och med kan komma på god ton med varandra så småningom.

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/_sfs-1949-105/

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Yttrandefrihetsgrundlag-1991_sfs-1991-1469/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit vänlig/empatisk, du däremot, inte så. Ej heller kan det sägas om Bo Widegren eller Kent Wallin ovan som även de direkt ägnar sig åt att angripa mig som person för att inte tala om "Bert" och "Reinfeldts hund". "Bert" har blivit blockerad att skriva hos en del rakryggade S-bloggare efter att han utrryckt glädje över att alliansrepresentanter tragiskt avlidit.

   Om man uppför sig som ni gör får ni nog anses vara politiska extremister.
   Som jag ovan skrev :

   Om man anser att Sverige är ett helvete pga alliansen och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma." har man kanske tagit en djupdykning för mycket ner i extrema åsikter. Det är min åsikt som demokrat. Att kalla detta för argument som du framför känns inte korrekt, det är personattacker fyllda av osunt hat.

   Radera
  2. Reinfeldts Hund9 december 2013 21:28

   Finns inget i din debatteknik som visar på vänlighet och empati.

   Ord som osökt kommer upp när det gäller dina inlägg är istället nedlåtande, raljerande och hatfyllda.

   Radera
  3. Vad gäller "hundens" debattkvaliteter, se exempel ovan.

   Radera
  4. Reinfeldts Hund10 december 2013 22:32

   Finns inget i din debatteknik som visar på vänlighet och empati.

   Ord som osökt kommer upp när det gäller dina inlägg är istället nedlåtande, raljerande och hatfyllda.

   Allt finns till beskådan på din extremistiska blogg.

   Radera
  5. Se ovan för exempel på dina egna förmågor att uttrycka sig ...

   Man är välkommen till min blogg, men notera att om man är extremist tilltalas man nog inte av den.

   Att anse att "Sverige är ett helvete pga alliansen" och att sveriges statsminister "är så långt från mänsklig godhet man kan komma" som jag kritiserar ovan verkar du vilja försvara ...

   Radera
  6. Reinfeldts Hund11 december 2013 22:33

   Finns inget i din debatteknik som visar på vänlighet och empati.

   Din extremistiska och hatfyllda blogg avslöjar mer om dig än du tror och när du kallar andra extemister så blir det bara pinsamt för dig.

   Bloggen där du skriver ur dig ditt hat och illvilja mot politiska meningsmotståndare är ett skolexempel på extremism.

   När du i vanlig ordning står svarslös kommer de grundlösa anklagelserna om personangrepp som ett brev posten.

   Din omogna debatteknik följer alltid samma mönster.

   Radera
  7. Du beskriver dig själv bra !

   Radera