lördag 11 januari 2014

Nu är det mer än nog!

Kan det inte ta slut någon gång? Vad håller folk på med? Vi lever i en demokrati. Det är det finaste styrelseskick som finns och väl värt att värna om. Trots det anser vissa att de står närmare sanningen än andra och har rätt att slå in den i andra människor. I dag kan vi läsa om hur en ung medlem i SSU blev attackerad fysiskt mitt i Malmö. Det här är ytterligare ett övetramp som har skett och det får bli ett slut på detta nu.

I går blev en ung medlem i SSU attackerad. Hon fick en spark i magen och spottad på samt hotad att bli dödad. Orsaken skulle vara något hon har sagt om invandring. Det hela som har hänt är avskyvärt. Hon har mitt fulla stöd och uppbackning.

Tyvärr har vi fått ta del av via media hur politiska företrädare, oavsett parti, blir attackerade fysiskt. Det har varit misshandel och andra saker som har skett. Det här är helt oacceptabelt i en demokrati. Man må tycka olika och ta helt avstånd från vad den andre säger och har för ideologi. Man må debattera högljutt och komma med andra åsikter MEN, och jag upprepar, MEN under inga omständigheter har en person någon rätt att ge sig på någon annan fysiskt eller på andra sätt skada en annan opponent i vilken form det än är. Det hör inte hemma i en demokrati och det hör inte hemma i Sverige.

En attack på en människa är en attack på oss alla. Det är totalt förkastligt och ska inte få lov att förekomma. Jag hoppas att någon av gärningsmännen anmäler sig frivilligt till polisen eller att någon i deras bekantskapskrets anmäler dem.

Debattklimatet i Sverige har hårdnat allt efter som. Jag tänker inte peka ut några syndabockar men vi har alla ett ansvar för att se till att debattklimatet hålls på rätt nivå. Att tala nedsättande om andra människor, att hänga ut folk med bilder, tillåta hotande kommentarer på hemsidor och bloggar, att stödja ett samhällsklimat och debattklimat där motståndaren mer eller mindre ska tystas och rensas ut och liknande är något som kränker oss alla. Det får bli ett slut på det. Det är mer än nog nu. För vad för samhällsklimat och land lever vi i när en ung politiskt aktiv person blir attackerad mitt i en stad under dagtid?

4 kommentarer:

 1. Helt åt helvete är det med våld riktade mot individer pga deras politiska åsikter oavsett politisk färg.

  Politiker och media har ett stort ansvar pga sin offentliga mobbning av representanter för Sverigedemokraterna som är de som drabbats hårdast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Media har en uppgift att granska. Sedan är det upp till varje person att uppföra sig väl när man tar sig till uppgifterna. Som sagt lever vi en demokrati där vi inte ska attackera varandra med nedsättande kommentarer, hot, våld med mera.

   Radera
 2. Lustigt att du alltid reagerar när en socialdemokrat eller invandrare blir utsatt. Har du någon gång skrivit upprörda kommentarer när sverigedemokrater attackeras?

  "Att tala nedsättande om andra människor"

  Det gör du och andra politiker och journalister som är väldigt ivriga med att kalla folk rasister eller främlingsfientliga. Bra att du inser att du också bär skuld.

  Alexander

  SvaraRadera
 3. Om du läser det jag skriver Alexander så skriver jag i tredje stycket om att andra attackeras oavsett parti. Läser du ser du också att jag tar avstånd mot sådant oavsett vem som drabbas. Vi lever i en demokrati. Oavsett vad man tycker om en annan människor ska man inte hota använda våld eller liknande.

  Nu är det så Alexander att uppfyller ett parti eller rörelserna kriterierna för att vara en del av den rasistiska ideologin är det detta epitet som används. Samma sak med främlingsfientlighet.

  SvaraRadera