tisdag 11 mars 2014

Alliansen har inga egna idéer längre

Ett tydligt tecken på att en sittande regering är slut och nått vägs ände är att den lånar friskt ifrån alla andra, speciellt oppositionspartier. Det går nu att se rörande Fredrik Reinfeldt och hans alliansregering. Inget nytt kommer som är deras eget. Arbetsmarknadsministern och regeringen lägger noll förslag om hur arbetsmarknadspolitiken ska bli bättre. På skolans område kopierar de hejvilt socialdemokraternas förslag. Så gör en regering som är slut.

I svensk politik, men även i andra länder, bedrivs nu en triangulering av det sittande regeringen. Det betyder att den tar motståndarnas förslag utan att blinka och tvistar till det lite, lite så att det ska se ut som att det är en skillnad. Sedan presenteras detta som ett nytt förslag.

Det går att se tydligt i det förslag som regeringen nu kommer med rörande mindre klasser. Innan har Jan Björklund och Fredrik Reinfeldt närmast fraktfullt viftat bort detta förslag som socialdemokraterna har lagt. Deras skolpolitik är bäst har de sagt. Nu lägger Fredrik Reinfeldt och alliansen samma förslag i hopp om att bli rikligt belönad av väljarna. För det är detta det handlar om. Alliansen ligger efter i opinionen och gör nu allt vad man kan för att komma i kapp.

Till en början ser det bra ut med förslaget men här har alliansens strateger slagit knut på sig själva. Den bild som nu visa upp av alliansen är:

1: Alliansen har inga egna idéer och är därmed helt idélösa. Måste man låna från andra för att framstå som regeringsduglig frågar sig väljarna än mer varför man ska rösta på alliansen igen. Varför rösta på de som tar förslagen när det finns ett parti som kommer med förslagen?

2: Alliansen underkänner sin egen skolpolitik. Regeringen har sjösatt en förändring inom skolan med ett nytt betygssystem, ny skollag, nya program på gymnasiet med mera. Om man har gjort ett gediget arbete ska man sedan inte gå in och peta och förändra. För då förändras alla förutsättningarna. Regeringen har nu insett att den skolreform de införde inte fungerar och kommer inte att fungera i framtiden. Därmed tvingas Fredrik Reinfeldt och alliansen att gå in och ändra utifrån socialdemokraternas förslag.

3: Alliansen erkänner att socialdemokraterna har bättre idéer. Fredrik Reinfeldt och alliansen trodde att den var smart med detta förslag men faktiskt är det så att genom att lägga detta förslag som kommer från socialdemokraterna erkänner också regeringen att socialdemokraterna har en bättre skolpolitik. För väljarna blir det därmed enkelt att se vem som egentligen står för utvecklingen av svensk skola.

Med detta förslag från Fredrik Reinfeldt och alliansen visar regeringen att den har gjort sitt. Den är slut och saknar egna idéer. Alliansen kan inte förklara för väljarna varför den ska regera vidare. Samtidigt erkänner regeringen att det är socialdemokraterna som står för nytänkandet och de nya idéerna rörande skol- och utbildningspolitiken.

Martin Moberg om att det räcker att bli sjuk. Socialdemokraternas skolförslag, där det går att se var alliansen har kopierat sitt förslag.

3 kommentarer:

 1. Det är bara att gå in på sossarnas hemsida och jämföra...då är det lätt att konstatera att det ska anställas 1000 lärare extra...som inte finns idag. och v ar ska dom komma ifrån om man inte satsar på lärRUTBILDNINGEN. oOOPS, vi glömde det.....!

  SvaraRadera
 2. Regering har nått sitt delmål. Förstört a-kassan, sjukförsäkring
  undvikit bygga bostäder trots en befolkningsökning på en halvmiljon och ett Inland
  där utflyttning sker. skapat en lag för arbetskraftsinvandring där arbetsgivaren bestämmer detta.
  Detta har medfört att Arbetslösheten lyckats hålla hög så fler kan slåss om samma lågavlönade jobb som därmed blivit ännu mer lågavlönat.
  Man har lyckats få bidrag för Läxläsning städning och renovering i hemmet.
  Man har lyckats ta från socialförsäkringarna som medfört att sjuka, arbetslösa blivit fattigare
  men där rehabilitering var att förpassa sjuka till arbetsförmedling för vidare jobb inom FAS-3 där arbetsgivaren många ggr får mer av staten än den som utför jobbet får i ersättning.

  Man har lyckats köära Skolan i botten, skapat brist på sjuksköterskor undersköterskor, läkare, och man har lyckats frysa statsbidrag till kommuner Landsting
  som i gengäld tvingats höja skatten en skatt som är platt och slår hårdast mot svaga grupper.
  I gengäld har man plundrat statskassan på 140 miljarder varje år som till största delen gått
  till skattesänkningar för välbeställda.
  Skulle man lyckas vinna valet 2014 i höst så är nästa att fortsätta privatisera och framförallt privatisra fängelser. Därmed kan gratis arbetskraft till företagen fås därifrån och de privata fängelserna som för en avgift att hyra ut fångar därmed blir Sveriges mest framgångsrika bransch där tillväxten lär bli enorm.
  Så nog har Alliansen ideér men just nu vill man nog hålla tyst om dessa.
  Istället anpassar man sig efter en Tage Erlander politik och sossepolitik för att om möjligt än en gång lura folkmassan.

  Så tro inte Främst Moderaterna är uträknade, de har mycket skumt på gång med många lögner och manipulerad retorik kvar.

  SvaraRadera
 3. Det har blivit gyllene tider för dem som tillverkar karbonpapper. Kanske ett eller kanske två nya arbetstillfällen kan ha skapats, nu när "arbetslinjen" gäller.

  K W

  SvaraRadera