söndag 16 mars 2014

En som vill och en som är nöjd

I kväll har det varit debatt mellan socialdemokraternas Stefan Löfven och moderaternas Fredrik Reinfeldt i SVT:s Agenda. Det var en intressant debatt då det utkristalliserades två saker som sätter bilden av de båda och av partierna framåt. En sak är dock säkert. Fredrik Reinfeldt har problem.

Det var intressant att se kvällens debatt. En bild framstod som förstärktes i kväll. Den av att socialdemokraterna som inte är nöjda, som vill mer och som anser att det är dags för förändring. I bilden ingår att Fredrik Reinfeldt och moderaterna som nöjda med verkligheten och hur helheten ser ut.

Stefan Löfven framförde att han ville förändra och pekade på olika saker som behöver åtgärdas och vilka förslag som behövs. När Fredrik Reinfeldt talade handlade det om att rabbla vad som har gjorts och framföra en bild av att allting är bra. Sedan kryddas det hela med att rabbla en massa siffror hit och dit. Det kan verka imponerande men folk tappas bort. Stefan Löfven nämnde en siffra. Det är 40 procent. Det handlar om antalet ungdomar i åldern 20-24 procent som är arbetslösa är det på grund av att de saknar gymnasiebehörighet. Mot det står Fredrik Reinfeldts rabblande.

Vad kommer väljarna att minnas av debatten? En minnesbild som kommer att finnas kvar är att Stefan Löfven vill saker och vill förändra. Fredrik Reinfeldt vill bevara. Väljarna? De vill ha förändring.

Partiledardebatten i Ab. Expressen om debatten. Även Svd och DN om partiledardebatten.

1 kommentar:

  1. Totalt ointressant debatt för den som är någorlunda opartisk. Den fråga jag skulle vilja ha svar på från S är hur man ska kunna garantera att privatdrivna skolor inte profiterar på våra skattemedel. Ska en enormt krävande och dyr tillsynsmyndighet skapas för detta?

    Privata företag har de facto inbyggt i sin verksamhet att de är vinstdrivna. Därför är de helt olämpliga att bedriva välfärdstjänster. Här har för en gångs skull V rätt.

    SvaraRadera