måndag 10 mars 2014

Förändring

Sverige befinner sig i en orostid. I Sverige ligger arbetslösheten på 8,2 procent och har cementerats på en hög nivå, ungdomsarbetslösheten ligger på 22,9 procent, klyftorna ökar och ökar snabbast inom OECD-länderna. Andelen fattiga bland arbetslösa, sjuka och förtidspensionärer har tredubblats under perioden 2004-2012 med följd att socialbidragen(försörjningsstödet)  i kommunerna har ökat. Skolresultaten försämras, välfärden försämras. Valfriheten har inte ökat kvaliteten utan tvärtom. Det är dags för förändring.

Alliansen har nu styrt i åtta år. Nu finns facit på deras politik och den imponerar inte. I valet 2010 gick det redan då att se resultat men det var inte läge för förändring då på grund av det som skedde i Europa. I dag är det något helt annat. I dag är det dags för förändring.

Det är utifrån detta vi ska se den vänstervåg som rullar genom Sverige och Europa. Väljarna är trötta på högerpolitiken och att den inte kan leverera det som den har lovat. Högerpolitiken har också tacklat finanskrisen på felaktigt sätt vilket har gjort att lågkonjunkturen har fördjupats och bitit sig fast, att massarbetslösheten har brett ut sig i Europa och Sverige, att klassklyftorna ökar, att välfärden urholkas och att de som har det bäst får det ännu bättre medan vanliga människor får slita hårt.

Det är därmed dags för förändring. Frågan som väljarna därmed ställer sig är: Vem är bäst på att genomföra en förändring som är bra för mig och Sverige? Det svaret ska vara socialdemokraterna. Vi ska vara bäst på denna förändring. Det gäller även i EU.

Alliansen är i en djup kris och kommer att förbli i denna. Den sidan har inte förstått att väljarna vill ha förändring och en ny sådan. Det är därför som den kämpar i motvind allt vad den kan. För oss socialdemokrater är därmed tiden inne att visa för väljarna att vi är det parti som har den bästa politiken för en förändring som leder till det bättre.

De ekonomiska klyftorna göder rasismen. Rädslan över att välja fel. Om Folkpartiet. Ge ungdomar chans till sommarjobb. Även rika är rädda för konkurrens. Sig-Britt Ahl om att friskolor tappar elever. Senaste opinionsmätningen från United Minds

2 kommentarer:

  1. Varför tillåter du inte kommentarer på din blogg? Törs du inte ta debatten?

    // Jan

    SvaraRadera
  2. Jodå. Det är inga problem men jag vill inte råka ut för att det står en massa saker i kommentarerna som gör att det bryter mot lagen. Det är jag som är huvudansvarig för allt som publiceras här, även kommentarer så det gäller att ha koll på det hela.

    SvaraRadera