måndag 17 mars 2014

S satsar - Industrijobben måste hem igen

I går var det debatt i Agenda. Det framträdde en bild som visade att Stefan Löfven och socialdemokraterna är inte nöjda utan vill förändra Sverige. På andra sidan Fredrik Reinfeldt, moderaterna och alliansen som är nöjda med utvecklingen och tycker att man gör det som behövs. I dag kan vi läsa i Dagens Industri, än så länge i pappersutgåvan, om en satsning från socialdemokraterna om att ta hem industrijobben igen. Bilden förstärks allt mer. Regeringen har inga nya idéer medan socialdemokraterna står för förändring, utveckling och hopp.

Fredrik Reinfeldts politik för att fler jobb ska skapas i Sverige handlar om att ta fram fler låglönejobb. Det sker genom subventioner till låglönebranscher, folk ska ut i arbete istället för att studera och kompetensutveckla sig samt sänkt skatt med medföljande press nedåt på socialförsäkringarna. En sänkt skatt som ska leda till lägre löneökningar, helst inga ökningar alls. Fredrik Reinfeldts politik har inte förbättrat Sverige och fått ned massarbetslösheten.

Mot detta står socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen som vill satsa på utbildning som möjliggör för människor att ta de jobb som kräver mer kunskapsinnehåll (där jobben skapas). Genom utbildning får människor arbete. Industrijobben ska tillbaka. Det gäller att satsa på de jobb som ger bra inkomster och därmed tryggar statens och individers framtid. Sverige ska klara av den globala konkurrensen genom kvalificerade arbeten, inte via låglönejobb.

Artikeln i Dagens Industri visar att socialdemokraterna har idéerna och tron på att Sverige förtjänar bättre.


3 kommentarer:

 1. Industrijobben vi har måste räddas så långt det är möjligt,. Politiken kan inte byggas upp på att vi ska sitta på restauranger och äta mat som vi inte vet vad det är eller Hamburgare samt pizza skräpmat som tar död på våra unga.
  Folk måste ju lära sig göra egen mat.
  Dessutom ösa en massa subventioner bidrag skattepengar till dels dessa matföretag men även Calcenter där det går ut på lura i folk nåt som de aldrig efterfrågat.

  statliga pengar måste satsa på framtiden inte en massa skräpmat och skräpföretag inom brancher där det går ut på att använda unga som de vore pingpongbollar.


  SvaraRadera
 2. Det är ju knappast S som bestämmer ifall arbetstillfällen inom den konkurrensutsatta tillverkningsindustrin kommer tillbaka. Ska man dumpa kronan eller hur har man tänkt det ska gå till rent praktiskt?

  SvaraRadera
 3. Vi måste ju vidareförädla skogen mera, likaså malmen.
  Bättre satsa sänkning av Moms inom sådant samt bidragsförsörjd personal än.
  att göda restauranger, RUT-städning LäxläsningsRUT o.s.v

  Vi måste ju skapa handelsutbyte Sverrie blir ju ett U-Land om vi ska sitta på Restauranger och äta oss feta och lata.

  Ge inte en krona i subvention till Hamburger, Matrestauranger, Callcenter,
  RUT, ja även ROT tidvis.
  Satsa allt på Jobb som ger handelsutbyte.
  Att laga mat och städa åt varann gör ju Sverige till det U-land
  FN:s Human Development Index spår

  http://www.exponerat.info/fns-human-development-index-spar-sverige-som-u-land-ar-2030/

  SvaraRadera