tisdag 4 mars 2014

Verkligheten är här Fredrik Reinfeldt

De senaste dagarnas utveckling i Ukraina, och mellan det landet och Ryssland, visar att verkligheten dominerar över alla teorier. I Sverige har Fredrik Reinfeldt och hans moderater fortsatt att rusta ned försvaret, som duckat när det gäller det säkerhetspolitiska läget och som har försökt att med fina ord raljera över alla andra som haft en annan åsikt. Det är inte lätt att vara Fredrik Reinfeldt.

Nu är det så att det inte är bara på det försvarspolitiska och utrikespolitiska området som verkligheten visar upp sig. Det gäller överallt. Ta exempelvis detta med massarbetslösheten som har bitit sig fast i Sverige. Det pratas det knappat om från regeringens sida och sägs det något pratar man hellre om att 200 000 personer fler är i arbete i dag, en siffra som nu legat konstant i ett par år, trots att det inte går att använda denna siffra. Istället borde det användas andelen personer i arbete, som bättre stämmer överens med verkligheten, men den nivån ligger lägre än exempelvis 2006. Så då används inte denna. Verkligheten krockar med moderaternas världsbild.

I Sverige ökar klyftorna och ökar snabbast av alla OECD-länder. Nu rapporteras det om att inkomstskillnaderna ökar kraftigt i Sverige. Klassklyftorna ökar. Den fattigaste tiondelen i Sverige har inte fått det bättre medan den rikaste tiondelen har fått se sin förmögenhet och inkomster rusa iväg. Medelklassen ökar men avståndet till de rika ökar än mer. Samhället går därmed sönder. Om det säger moderaterna inte mycket och sägs det något så hänvisas det till att vi har det inte så dåligt i Sverige jämfört med andra länder.

När det handlar om arbetsmarknaden och arbetsrätten urholkas löntagares rättigheter och möjligheter. Stressen i arbetslivet ökar allt mer, visstidsanställningar har brett ut sig och kan staplas på varandra hur som helst, lönerna för kvinnor hålls nere, allt fler står på inringning och ska hela tiden vara på helspänn om arbetsgivaren ringer, press finns på att hålla lönerna låga. Det här gör att det skapas en osäker arbetsmarknad där löntagare ses som slit och släng. Om detta säger moderaterna absolut ingenting.

Verkligheten är verkligheten trots att Fredrik Reinfeldt och moderaterna försöker att antingen inte säga något om den eller skönmåla den från sin palett av ljusa färger kryddade med ordsvammel. Det är denna verklighet som alla vi andra bor och lever i. Vi ser hur det är och det stämmer inte överens med moderaternas bild. Välfärden håller på att gå i sönder, klassklyftorna ökar, massarbetslösheten består, klimathotet är en verklighet, människor far illa. Listan kan göras hur lång som helst.

Verkligheten är här Fredrik Reinfeldt!

Studenterna ska straffas. S-bloggar.

2 kommentarer:

 1. "Kilmathotet är en verklighet"

  Och hur ser ditt partis lösning ut på det?

  "Reinfeldt och hans moderater fortsatt rusta ner försvaret"

  Vad gjorde ditt parti när ni hade makten? Vad kommer ni att göra efter valet om ni vinner?

  Sven Eriksson

  SvaraRadera
 2. Ingen mening att slänga en massa pengar på försvaret såvida inte pengarna tas genom att sänka riksdagspolitikernas löner i motsvarande grad.

  SvaraRadera