söndag 9 mars 2014

Vi ska stå för hopp - Sverige förtjänar bättre

Socialdemokraterna lanserar sig som Framtidspartiet. Det är ett bra perspektiv då politik handlar om att göra saker och ting bättre i dag för att människor ska kunna känna hopp om att framtiden blir bättre. Ett framtidsparti har det med sig, att ge hopp. Ett hopp som måste kommuniceras ut och visa människor att en röst på socialdemokraterna är en röst på en bättre framtid. Vänstervågen går igenom samhället och folk vill vara med.

I svensk politik, och i europeisk, går nu en vänstervåg. Den nyliberala högervåg som rullat över världen fick ett hårt slut 2008-2009 när finanskrisen slog till och den medföljande lågkonjunkturen slagit ut miljontals människor ifrån arbetsmarknaden och välfärden på grund av den politiken. Efter det har högern levt kvar i det gamla samhället och kommit med saker som har visat sig inte vara så bra. Människor har sett och ser detta. Sakta men säkert har vänstern inom politiken börjat göra sin stämma hörd och komma med nya idéer. Människor vill vara med i detta nya och förstärker vänstervågen.

I Sverige har vi kunnat se det genom att både socialdemokraterna och Vänsterpartiet har fått ett allt starkare stöd i väljaropinionen. Trots detta ligger socialdemokraterna mellan 33-35 procent i mätningarna. Människor vill vara en del av socialdemokratin och det gäller för oss att nå ut än mer och till allt fler om vad vi vill.

Det är bra att föra fram hur verkligheten ser ut och att regeringen har misslyckats med sin politik. Väljarna ser hur deras vardag och verklighet ser ut och därmed kopplar det till regeringens politik. Nu gäller det för oss att arbeta vidare med att visa hur våra politiska förslag kommer att göra det bättre. I takt med att vi kommer närmare valdagen kommer detta arbetet att intensifieras. Det går en vänstervåg igenom samhället. Socialdemokraterna ska vara det naturliga valet för människor att välja. Det gäller för oss att bevisa detta också och föra en politik som väljarna kan stödja.

Människor vill ha något nytt, inte mer av samma eller en liten förändring av samma utan något som är bättre. Vi socialdemokrater ska stå för utveckling, förändring och hopp. Det handlar om framtiden. En framtid som ska bli bättre. Nu kommer vi med lösningarna.

Folk vill ha förändring och allt fler visar det. Nazistattack mot personer som deltog i en feministisk demonstration och demonstrationer mot detta mordförsök. Det får vara nog med det politiska våldet i samhället. Ekonomiska klyftor göder rasismen. Peter Johansson tar upp att det är dags för SÄPO att sluta ignorera nazisterna och jag håller helt med honom i detta. Martin Moberg tar upp om kvinnors lägre löner. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar