lördag 26 april 2014

Är Jimmy Åkesson och Sd nervösa?

I dag kan vi läsa om Jimmy Åkesson och hans besök i Stockholm och EU-upptakten för Sverigedemokraterna. Det är ett parti som har fått se sin framgång bromsas in, backa lite och stå och stampa. Läget verkar vara ansträngt. Reaktionen från Jimmy Åkesson rörande det som har hänt på hans turné runt om i Sverige tyder på det.

Jimmy Åkesson försöker föra fram att socialdemokraterna inte är ett parti för arbetarna men Expressen har helt rätt. Det handlar om ren och skär maktspel. Han och Sd vet om att kan de inte börja vinna över socialdemokrater har han ingen möjlighet att få en vågmästarroll efter valet i september.

De uttalanden som Jimmy Åkesson gör om de som protesterar visar på att han och Sverige demokraterna är mycket pressade. När han kallar löntagare för vänsterextremister visar det hans syn på den som arbetar. Det är inte så konstigt med tanke på den antifackliga politik som Sverigedemokraterna står för. Följande har partiet varit med och beslutat i riksdagen:


Nej till nedläggning av det kritiserade arbetsmarknadsprogrammet Fas 3. 
Nej till en nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet.
Nej till förstärkt arbetslivsforskning.
Nej till rätt till heltid.

Nej till skatteavdrag för medlemskap i fackförening.
Nej till meddelarfrihet för de anställda i privata välfärdsföretag.
Nej till rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid.
Nej till en reglering av visstidsanställningar.
Ja till sänkta inkomstskatter istället för mer resurser till skolan, vården och omsorgen. 


När Jimmy Åkesson står och pratar om att socialdemokraterna inte står på arbetarnas sida har han fel. Det är han och Sverigedemokraterna som inte gör det.

Peter Johansson och Martin Moberg skriver om att besiktningen har blivit dyrare på grund av privatiseringen.

8 kommentarer:

 1. Hur drabbas arbetarna av den skyhöga arbetslösheten bland invandrare? Vilka effekter får det på sjukvården,skolan och pensionerna? Vore kul om du kunde publicera kommentarer,annars känns det ju onödigt med en sådan function.

  Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att vi fokuserar på alla de som är arbetslösa. Gemensamma satsningar gör så att fler får arbete. Det viktigt är att vi nu får ned arbetslösheten och det rejält.

   Radera
  2. Frågan är hur arbetarna drabbas? Vilka effecter får det på sjukvården,skolan och pensionerna? Du svarade inte på frågorna.

   Alexander

   Radera
  3. Arbetslöshet är något som drabbar alla Alexander. Vi måste bygga en ekonomi som skapar massvis med nya arbetstillfällen. Gör vi inte det drabbas arbetarna negativt med massarbetslöshet som följd.

   Radera
 2. Knappast. Däremot är väl Socialdemokraterna nervösa för ett ännu större väljartapp till Sverigedemokraterna. S borde nog ställa sig frågan varför man förlorar väljare till SD istället för att bedriva hetspropaganda mot SD. Men självkritik passar sällan partigängaren...

  // Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittar vi på Jimmy Åkessons och Sd:s agerande och kommentarer ser vi att det är nervöst på den sidan.

   Radera
 3. Hur kommer det sig att ganska många som röstat på Socialdemokraterna gått över
  till SD? Innebär det att Socialdemokraterna lockar rasister? Vad säger Roger?

  Alexander

  SvaraRadera