fredag 4 april 2014

Mångmiljonslöseriet inom sjukvården

Den skånska sjukvården är under hård press av den styrande alliansen i Skåne. Trots tillskott genom en skattehöjning ska sjukvården spara pengar i mångmiljonklassen. När det gäller Ystad lasarett har vi kunnat se hur den styrande majoriteten har lekt med skattepengarna genom att komma på den snillrika idén att flytta orotopedin till Hässleholm och Kristianstad. Trots en rad varningar från sjukvårdspersonalen och socialdemokraterna valde man att genomföra detta. Facit blev exakt som det varnades för. Patientsäkerheten har blivit lidande, ambulanser har legat i ute på vägarna för transport villket har gjort att brandkåren har fått ryckt ut för att göra det ambulanserna skulle ha gjort, det har tagit längre tid från det att patienten är på väg till sjukhus till färdig behandling samt att det hela har kostat 30 miljoner kronor.

Det här är att leka sjukvård istället för att ta ansvar för den skånska sjukvården. Hela karusellen med flytten har alltså kostat 30 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar. Pengar som istället hade kunnat gå till att anställa mer personal och ha fler sjukvårdsplatser. Nu blir det tvärtom. Nu ska det bli ännu färre anställda på Ystads lasarett och där personalen tvingas springa ännu fortare. Personal som gör ett fantastiskt arbete men som också behöver förbättrade förutsättningar. Det kan inte fortgå att skånsk sjukvård styrs på detta sättet. Det är dags för en förändring och nytt (s)-lett styre i Skåne.

Detta med att slösa med skattepengar är inte nytt. Ta bara detta med jobben inom restaurangnäringen. Varje jobb där kostar skattebetalarna i snitt 1,3 miljoner kronor. Ni läser rätt. Varje jobb där kostar skattebetalarna i snitt 1,3 miljoner kronor. Varje jobb betalas med att tre andra jobb i ekonomin inte skapas. Det har alliansen inga problem med att det kostar detta.


1 kommentar:

  1. Och trots detta slöseri ska alltså vi skattebetalare skjuta till mer pengar till inkompetenta politiker i Region Skåne som verkar mer än acceptabelt odugliga.

    SvaraRadera