måndag 7 april 2014

Regeringen sviker de som arbetar


Fredrik Reinfeldt och hans allians försöker att berätta hur mycket de står på de arbetandes sida. De säger sig stå för arbetslinjen. Moderaterna kallar sig för det nya arbetarpartiet. Samtidigt som detta har de inga problem att mer eller mindre straffa den som har arbetat och blir arbetslös. Då tvingas personer som har slitit och arbetat för att bidra till samhället leva på en a-kassa som är på samma nivå som socialbidraget. Är det så den som arbetar ska ha det om den blir arbetslös?

Det här är en medveten politik från Fredrik Reinfeldts och alliansens sida. Han har själv sagt rörande att allt färre är med i a-kassan att då får den som har a-kassa leva på andra. Sedan har kostnaderna för socialbidrag skenat iväg i Sverige och en del av den ökningen kan tillskrivas att folk saknar a-kassa eller har en låg sådan.

Dagens nivå på a-kassan är samma som nivån på socialbidraget. Är det så här det ska vara? Ska människor som har jobbat, slitit och varit med och bidragit till samhället och gjort allt som krävs av dem tvingas riskera att få gå ifrån hus och hem? Valet 2014 handlar om värdegrunden, värderingar och vad det är för ideologiska idéer som vi vill ska leda Sverige in i Framtiden. Ska vi ha en försäkringslinje eller ska vi ha en "dufårklaradigsjälvlinje?

Högern sviker landets löntagare. Det är dags för förändring.

Dagens opinionsmätning. Calle Fridén funderar över när slutade vi vara snälla mot varandra. Martin Moberg tar upp synen på de som är sjukskrivna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar