fredag 11 april 2014

Sd är inte löntagarnas parti

Det ska vara ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Så enkelt är det. Tyvärr är det inte så i dag. Med en alliansen vid makten och Sverigedemokraterna som stöttepelare bedrivs en politik som slår mot löntagarnas möjligheter och rättigheter. Bland annat vill dessa partier inte reglera visstidsanställningarna. För landets arbetskraft är detta något som försvårar möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden samt ha en trygg anställning. Det gör det också tuffare att ha en fungerande privatekonomi.

Just i dag går miljontals människor till jobbet. Många av dem har mycket osäkra tim- och visstidsanställningar. De är helt i händerna på arbetsgivarna och deras vilja att ringa upp dem för ett arbete. Skulle de inte svara eller tacka nej till arbete på grund av läkarbesök, att de inte har varit lediga under tre veckor i rad med mera är risken mycket stor att arbetsgivaren inte ringer fler gånger. Samtidigt med detta kan arbetsgivare stapla olika former av visstidsanställningar ovanpå varandra utan att den som är anställd får en tillsvidareanställning (kallats innan för fast anställning).

Det här är en förändring som vi socialdemokrater vill förändra men en riksdagsmajoritet bestående av alliansen och Sverigedemokraterna säger nej till detta. Sverigedemokraterna har gjort sig till förespråkare för arbetare men bedriver en politik som går tvärt emot löntagarnas rättigheter och möjligheter. Sverigedemokraterna säger nej till en reglering av visstidsanställningarna. För dem är det helt okej att människor fortsätter att få sina anställningar staplade ovanpå varandra utan att få en tillsvidareanställning med all den trygghet en sådan för med sig. Sverigedemokraterna visar därmed sitt rätta ansikte.

Leines blogg skriver om regeringens politik för ungdomar. Joakim Jonsson funderar över att Anders Borg har tröttnat. Peter Johansson frågar sig om FAS 3 är olagligt.

4 kommentarer:

 1. Roger

  För hundrade gången,varför genomförde ni inte detta sist ni hade makten? Vore kul om du någon gång kunde svara.....

  Alexander

  SvaraRadera
 2. Av den enkla anledningen att då var det ett annat regelsystem som gjorde det möjligt för folk att bli tillsvidareanställda. Med alliansens politik har fler visstidsanställningsåtgärder införts. Det har därmed försvårat för folk att bli tillsvidareanställda.

  SvaraRadera
 3. Varför ändrade ni inte reglerna då?

  Alexander

  SvaraRadera
 4. Då var det enklare att bli tillsvidareanställd Alexander.

  SvaraRadera