onsdag 9 april 2014

Skyddsvallar finns inte för den som är utanför

Sverige är det land där ojämlikheten ökar snabbast i befolkningen bland de rikaste länderna. Vi märker alla hur något har gått sönder och hur slitningarna ökar för varje dag. Den som befinner sig längs ned i samhället får se avståndet till de andra öka för varje dag. Samtidigt märker också de andra som befinner sig på trappstegen ovanför att risken att halka ned har ökat. Det Anders Borg därmed skriver i Dagens Nyheter i dag är att inte inse hur verkligheten ser ut: "För att minska den ekonomiska utsattheten och värna sammanhållningen och ett samhälle som håller ihop avser regeringen att fortsätta genomföra åtgärder riktade till grupper med svag ekonomi eller större försörjningsbörda."

Detta håller i svenska folket med om. Jämlikheten i samhället minskar. Vi kan se att i dag är det än mer avgörande var du kommer ifrån för familj för att du ska lyckas i skolan. Skolsystemet delar upp människor. A-kassan är i dag på samma nivå som socialbidraget, som också tvingar arbetslösa att ha detta bidrag (utbetalda socialbidrag har ökat i hela Sverige). Sjuka förpassas ut ur sjuksystemet. Barnfattigdomen har bitit sig fast. Människor tvingas i dag ha både två och tre jobb för att kunna få nästippen upp till vattenytan. Alla de grupper som har svag ekonomi är utsatta. Det Anders Borg därmed skriver är helt fel. Moderaterna bryr sig hellre om att McDonalds ska få göra miljardvinster istället för att bygga ihop vårt samhälle och satsa på de svaga grupperna.

Det här håller inte. Det alliansen presenterar i dag är sin vårbudget. En vårbudget som visar att det finns inga skyddsvallar för den som är utanför.

Martin Moberg skriver om hur regeringens politik drabbar den vanlige människan. Peter Johansson om regeringens satsningar på infrastruktur där Sverige slutar efter Jönköping. Ola Möller lyfter upp att moderaterna i Helsingborg kopierar socialdemokraternas förslag. Expressen för fram att regeringen medvetet ljuger rörande satsningar på motorvägar. Cigglobbyn styr alliansens politik?

1 kommentar:

  1. Återigen,varför publicerar du inte mina inlägg/frågor? Du är naturligtvis i din fulla rätt att inte göra det men du kan väl förklara varför?

    Alexander

    SvaraRadera