fredag 18 april 2014

Stoppa nedskärningarna!

- Mer personal inom sjukvården
- Fler vårdplatser

Det är två tydliga valbudskap som socialdemokraterna i Skåne går till val med. Till det ska vi lägga att socialdemokraterna i Sverige vill:

- Tillföra sjukvården 2 000 miljoner kronor (2 miljarder kronor).

Sjukvården i Skåne och andra delar av Sverige är i behov av ett skifte, bort ifrån nedskärningar av antalet vårdplatser, personal som går på knäna och patienter som far illa eller dör på grund av brister.

I dag kan vi läsa i Expressen om att patienter dör på grund av brister inom våra sjukhus. Kaliber, radioprogram, har gått igenom Lex Maria-beslut från 2013. Bland dessa går det att finna att 35 dödsfall har helt eller delvis orsakats av platsbrist och brist på personal. Till detta ska vi lägga alla patienter som skadas. Exempelvis gravida kvinnor som ska föda som under förlossningen drabbas av helt onödiga skador på grund av personalbrist och liknande. Det här är en hemsk förändring som har skett.

Sjukvården går på knäna och agerar strykpåse. Talet om att sjukvården skulle bli bättre om den privatiserades och skatterna skulle sänkas har blivit tvärtom. Kvaliteten sjunker och människor far illa. Personalen gör allt vad den kan och kämpar varje dag hårt men är tufft hållen av sjukhusledningar och sjukvårdspolitiker som styrs av budget och ideologi, och tyvärr också av prestige. I Ystad har vi kunnat se hur det har lekts sjukvård som har kostat 30 miljoner skattekronor och skapat oro och problem för patienter. Det är till sist vi vanliga invånare som drabbas av detta. 

Det är dags för förändring.

Martin Moberg om att #sverigekanbättre . Ola Möller om tigrar, bananer och Sverige.

5 kommentarer:

 1. Apropå att leka med skattemedel ...

  "2007 köpte Götene kommun kulisserna från Arn-filmerna för 4,7 miljoner kronor. De skulle användas till en temapark för att hylla Västergötlands medeltida arv....
  Säsongen 2012 stängdes parken eftersom det var billigare än att ha den öppen.
  SVT:s "Uppdrag granskning" visade i november 2012 att äventyrslandet kostat Götenes skattebetalare 100 miljoner kronor.
  Efter programmet fick kommunstyrelsens ordförande Kenneth Salmosson (S) lämna sin post."

  http://www.expressen.se/gt/fiaskot-medeltidens-varld-bloder-miljoner/

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Alexander frågade varför inte välfärden är bättre med världens högsta skattetryck. Orsaken till det är att 25 miljarder kronor går till sänkt arbetsgivaravgift för unga och sänkt restaurangmoms. Till det ska vi lägga 134 miljarder i sänkt skatt samt alla de miljarder som går till RUT och ROT. Cirka 177 miljarder skattekronor används till att sänka skatter av olika slag. Tänk om de pengarna hade kunnat gå till välfärden.

  SvaraRadera
 4. Roger

  Fast vi har ju ändå väldigt höga skatter? Var välfärden fantastisk när ni styrde eller fanns det stora brister även då? Finns det ingen anledning att titta på HUR pengarna används i stället för att bara skjuta till mer?

  Dessutom,varför tog du bort min kommentar?

  Alexander

  SvaraRadera
 5. "Till det ska vi lägga 134 miljarder i sänkt skatt"

  Varför accepeterar ni då jobbskatteavdragen? Dessutom vill ni ju sänka skatten för pensionärer. Tänk om de pengarna kunnat gå till välfärden...

  Alexander

  SvaraRadera