torsdag 3 april 2014

Vinst på våra barn

I dag avslöjar Aftonbladet hur skolföretag slussar flera hundra miljoner kronor vidare ut ur Sverige. Det är vinster som på detta sättet skatteplaneras bort och försvinner i väg. Pengar som skulle gått till verksamheterna inom förskolan, skola och vuxenskola. Det är vinster som skapas på barnens och elevernas bekostnad. Pengar som är öronmärkta till dem, deras utveckling och framtid. Det behövs nu en annan ordning för våra barns skull.

Vi socialdemokrater anser att detta är oacceptabelt. Skolan är en av de viktigaste samhällsinstitutionerna som vi har. Den är en plats där våra barn utvecklas. Oavsett vilken bakgrund som barnen har ska detta inte spela någon roll då skolan ska ge alla likartade möjligheter att lyckas. Det kräver att resurserna som sätts av också används fullt ut till barnens bästa. Ett sådant sätt är att de privata skolorna inte får ha en personaltäthet som är avsevärt lägre än vad kommunerna har. Högre lärartäthet är ett tecken på hur väl man satsar på skolan. Läraren är nyckeln till hur bra det går för barnen och eleverna. Det är vi alla överens om. Då ska inte privata skolor kunna ha lägre pedagogbemanning och på det sättet skapa överskott som slussas vidare bort från eleverna. Det slår mot barnen, dess möjligheter och framtid.

Det är kris på fritidshemmen. Skolverket hinner inte med sitt grunduppdrag. Forskare om att rikta resurserna i skolan dit de bäst behövs. Martin Moberg om alliansens arbetsmarknadspolitik. Peter Johansson fångar exakt vad Visitas kampanj egentligen handlar om. Tord Oscarsson lyfter fram att S är ett skolparti. Ola Möller funderar över den idépolitiska debatten om den ekonomiska politiken.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera