lördag 24 maj 2014

20:00:01

I dag valspurtas det runt om i landet inför valdagen i morgon. EU-valet är viktigt och handlar om vilket Europa vi vill att det ska vara. I diskussion med väljarna märks det att valet är något som det ska deltagas i. I morgon får vi svaret på hur det kommer att se ut i Europaparlamentet för de närmsta fem åren. Klockan 20:00:01 börjar dock arbetet med något annat som kommer att mobilisera väljarna än mer. Det handlar om att vinna valen till kommun- och landstingsfullmäktige samt riksdagen.

Om det är en viktig sak som ska lyftas fram från Europavalet så handlar det om att prata om ideologi från och med nu och framåt. Väljarna vill ha mer ideologi och ideologiska debatter. Det kan bli lite för mycket sakpolitik som inte knyts ihop med ideologiska tankar. När det görs går det klart och tydligt att se att det finns två stycken alternativ i valet nu i september. Skillnader inte ens media eller Fredrik Reinfeldt kan blunda för.

Ideologi handlar om vad det är för samhälle som man vill ska byggas, på vilken grund det ska byggas samt hur det ska gå till. Jag har full förståelse för att Fredrik Reinfeldt och moderaterna inte vill tala om det. Om det görs framgår det med all tydlighet att alliansen vill bygga vidare sitt samhälle där marknaden, privatiseringar och att varje person får klara sig själv är i centrum. Det är något som landets invånare inte vill ha.

Så ifrån klockan 20:00:01 i morgonkväll börjar valrörelsen för valet i september. I centrum kommer ideologiska tankarna att finnas. För val handlar om vad man vill göra och hur det ska göras. Inte på gamla meriter eller fina placeringar i allehanda undersökningar. Det är dags att välja en helt ny framtid för Sverige.

Den tysta attacken handlar om ideologi och vilket samhälle vi ska ha. Mer om EU-valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar