söndag 4 maj 2014

Kvällens partiledardebatt - framtiden först

I kväll är det dags för partiledardebatt i SVT Agenda med start klockan 20:00. En debatt som kommer att innehålla olika ämnen men som jag hoppas kommer att fokusera på hur vi ska klara av dagens och morgondagens problem, utmaningar och möjligheter.

Alliansen kommer till partiledardebatten stukade och i ett svårt opinionsmässigt läge. De förhoppningar som regeringen har haft på en vändning nu under våren, utifrån det som skedde 2010, har inte inträffat. Istället har bilden förstärkts av en regering som är tröttkörd, saknar idéer och berättar inget om varför den vill regera i fyra år till. Tyvärr kommer taktiken från den sidan i kväll handla om att attackera den andra sidan, köra med att den står för "mörkläggning" och göra allt vad den kan för att klaga och skrämma.

Kvällens debatt ger därmed möjligheten att vi helt och hållet fokuserar på att prata om vad vi vill och vad det är för Sverige som vi vill bygga. Det är dags för förändring nu i landet. En ny väg framåt. Sätta det hållbara samhället i centrum och sedan prata om hur det ska förverkligas. Fullt fokus på framtiden och strunta fullkomligt i vilka attacker som alliansen kommer med.

För i kväll finns möjligheten att ge väljarna det väljarna vill ha. En berättelse om Sverige och vart landet behöver gå in i framtiden. Väljarna vill veta vad partierna vill och står för. Låt alliansen stå för smutskastningen och därmed visar den att den inte har några idéer. Nu är det full fart framåt som gäller. Jag kommer att bänka mig. Kommer du?

Ny opinionsmätning rörande EU-valet. Ola Möller funderar över om det är full panik nu. Martin Moberg om otrygga och ojusta jobb. Katrine Kielos visar om det spännande som sker i omvärlden och som därmed visar vad som är på gång.

1 kommentar:

  1. Det är patetiskt av Reinfeldt Regeringen påstå, att Oppositionen "mörkar", när de själva med Reinfeldt i spetsen "mörkat" allt som går att mörka enda sedan Alliansen fick makten 2006, dessutom har den till största delen Borgerliga Median hjälpt Alliansen i "mörkandet"...!

    T Lindholm

    SvaraRadera