tisdag 24 juni 2014

Vi ska gemensamt investera i sydöstra Skåne

I går skrev jag om att Sverige är i behov av ny industri- och näringslivspolitik. Det råder brist på sådan politik i dag. Istället för att investera i en starkare industri och aktiv näringslivspolitik har alliansen lutat sig tillbaka och litar på att marknaden ska lösa det hela. Lönedumpningar, försämrad arbetsmiljö och arbetsrätt, subventioner och bidrag verkar vara det som Fredrik Reinfeldt och hans regering anser skapar nya jobb. Det är dags för en ny politik som verkligen får fart på Sveriges ekonomiska hjul.

I sydöstra Skåne finns mycket bra förutsättningar för att nya jobb ska utvecklas och växa till i stor skala.  Här finns stor potential och goda möjligheter för att denna del av Skåne ska blomstra upp ännu mer och vara ett av de ekonomiska hjulen som får arbetslösheten att minska, fler arbetar, människor får en inkomst som de kan leva på, skatteinkomsterna ökar, välfärden kan förbättras och jämlikheten och jämställdheten kan öka.

En av de investeringar som borde göras är att satsa på destinationsutveckling. Sydöstra Skåne säljer in sig som ett område att komma till, uppleva och ta del av de härliga saker som finns här. Då gäller det också att vi gemensamt investerar i att utveckla det hela. Det går inte att som moderaterna springa runt och gnälla över att restaurangmomsen ska höjas och återställande av arbetsgivaravgiften, som om dessa är avgörande för hur många turister som kommer hit och upplever saker. Det arbetsgivarna är beroende av är omsättningen och den måste vi hjälpa till att höja rejält.

Destinationsutveckling handlar om hur sydöstra Skånes turism ska utvecklas i framtiden. Söder om Skåne finns närmare 140 miljoner tyskar och polacker. Det är en stor marknad som det gäller för sydöstra Skåne att ta del av. Här finns en stor potential för tillväxt och därmed för skapandet av många bra arbetstillfällen och nya företag. Vår del av Skåne bär med sig många kvaliteter som det är väl värda att upplevas av många.

I de delar av Sverige där destinationsutveckling har skett har det gått att se ett uppsving bland turister och besöksnäringen har kunnat visa på tillväxt. Det går inte bara att luta sig tillbaka och tro att allting löser sig. Stat, kommun, region, näringsliv och föreningslivet tillsammans kan göra mycket för vår del av Skåne. Därmed behövs det satsas på destinationsutveckling. Alla vinner på det.

Martin Moberg skriver om vikten av en trygg och schysst a-kassa. Stefan Löfven i en intervju som jag rekommenderar att du läser. Stefan Löfven har störst förtroende från väljarna.

2 kommentarer:

  1. Företag skapar jobb.
    Inte politiker.

    SvaraRadera
  2. Såg en dokumentärfilm om ojämlikhet ifrån USA. En mycket framgångsrik företagare ställde en fråga. Vem är det som skapar jobb? Är det företagare eller är det så att det är konsumenterna?

    SvaraRadera