söndag 13 juli 2014

En röd kista för ett VM i fotboll

Runt om i världen utnyttjas anställda hänsynslöst. Allt för att vinsten ska öka hos mindre nogräknade arbetsgivare. De som vill organisera sig fackligt motarbetas, rent av förlorar sina jobb och/eller försvinner spårlöst. Facken ses med stor misstänksamhet och något som många arbetsgivare inte vill ha. Varför? Jo, för med möjligheten att organisera sig kan anställda ställa helt nya och bättre krav för sig själva, något som inte gillas av motparten. Genom att organisera sig går anställda samman, visar upp en enad sida och kan ställa krav också på ett bättre samhälle. Det går då inte att spela ut enskilda anställda mot varandra och hota med än det ena och än det andra samt hålla nere människor i fattigdom.

I Qatar pågår redan nu förberedelserna för fullt inför VM i fotboll 2022 som landet ska arrangera. Arenor, vägar, tunnlar med mera av den infrastruktur som behövs för att VM i fotboll ska kunna arrangeras och bli lyckat byggs. Prislappen är på 200 miljarder dollar. De som betalar för detta är alla gästarbetar som är helt i händerna på sina arbetsgivare, utnyttjas, slits ut, skadas och som dör. Det internationella facket ITUC beräknar att fram till VM börjar kommer minst 4 000 arbetare ha dött. Det är många röda kistor för ett fotbollsVM.

Vi kunde inför OS i Ryssland förra året få ta del av skakande berättelser om hur anställda utnttjades till bristningsgränsen. De skadades, folk dog och många fick inte ut sin lön som de hade rätt till. Arbetsförhållandena var urusla och arbetsmiljön mycket bristfällig. Rapporter som vi har fått ta del av tidigare också från andra länder. Det här är något som är helt oacceptabelt. Tyvärr har Sveriges röst i världen tystnat och med den allians som i dag styr vårt eget land är fackliga rättigheter inte högt på agendan.

Det finns saker som kan göras. I Ystads kommun har vi socialdemokrater fått igenom att kommunen nu är en Fairtrade City. Vidare har vi fått igenom att sociala och etiska krav samt miljökrav ska ställas vid all upphandling och inköp av varor. Nu ska kommunen också använda sig av Vita jobb-modellen. Viktiga beslut där vi vill att Ystads kommun ska vara ett föredöme och ställa krav på alla dem som vill sälja varor och tjänster kommunens verksamhet. Det gäller oavsett om det är i Sverige eller utomlands.

Sverige behöver återigen bli en röst för de fackliga rättigheterna i världen, en röst för alla anställda och för alla människor. 

1: Vi behöver sätta press på EU, både via parlamentet men också via rådet. En socialdemokratisk regering kommer att arbeta hårt för att ett social protokoll ska införas och att anställdas rättigheter och möjligheter ska stärkas. Det ska vara ordning och reda på svensk och europeisk arbetsmarknad.
2: EU behöver i sin tur sätta press på andra länder och regioner i världen som möjliggör förbättringar för människor som jobbar. 
3: Via organisationer med flera behöver Sverige också sätta press på andra länder till förbättringar när exempelvis arrangemang ska genomföras med mera. 
4: Till detta ska vi lägga att svenska företag ska och måste vara förebilder när det handlar om kollektivavtal, rätten att organisera sig fackligt, betala ut skäliga löner som människor kan leva på, god arbetsmiljö, hälsovård, ordning och reda, god arbetsmiljö med mera utomlands.

Det är inte meningen att människor ska utnyttjas, skadas eller dö på sin arbetsplats. Oavsett om det sker i Sverige eller i andra länder. Det är oacceptabelt. Anställda över hela världen behöver få det bättre, inte sämre. Det vinner alla på. Vi behöver en ny regering som sätter fackliga rättigheter och ordning och reda på arbetsmarknaden i centrum. Det dags för förändring.

Över en miljon anställda i Storbritannien strejkar för sina rättigheter. Bevis på att EU:s lagstiftning behöver förändras. Bengt Silfverstrand tar upp att välfärden är vinsten. Calle Fridén i en analys om när bara politikerna bryr sig om politiken. Martin Moberg varnar för att peka finger och vara nedlåtande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar