söndag 3 augusti 2014

Sverige är ett smörgåsbord för osäkra anställningar

Sverige är i dag ett smörgåsbord för osäkra anställningar. Det är många människor runt om i vårt land som har en osäker anställning. Det kan vara som timanställd, vikarierar, är hos ett bemanningsföretag och blir uthyrd då och då, har visstidsanställning, behovsanställning, säsongsanställning, provanställning, frilans, projektanställning, provisionsjobb och andra varianter. Kanske är just du som läser denna text i en sådan anställning. De är alla osäkra och skapar ingen trygghet. Det är därmed dags för förändring.

Många människor snurrar runt i ovanstående anställningsformer år ut och år in. Det är bekvämt för arbetsgivare men för den som är anställd är det ett problem. Framtiden är svår att planera, stressen över att få ekonomin och vardagslivet att gå ihop är stor, svårt att kunna få ta lån till en exempelvis en bostad, svårt att kunna ta semester och vila, hög stressnivå på arbetet för att visa sig värdig att få fortsatt anställning med mera. Visstidsanställningar i olika former går att stapla ovanpå varandra på ett sätt från arbetsgivarens sida som gör att den anställde aldrig blir tillsvidareanställd. Jag själv träffar människor dagligen som berättar om hur länge de har varit i någon form av visstidsanställning och får inte chansen till en trygg tillsvidareanställning.

Jag tycker det är ett oacceptabelt sätt att hantera människor på. Vi är inte "slit- och slängvaror" som går att byta ut hur som helst. Det här handlar om alla människors lika värde och möjligheter. Vi socialdemokrater vill förändra detta genom att:

1: Stoppa staplandet av visstidsanställningar. 

2: Stärka rätten till till fasta anställningar (tillsvidareanställningar).

3: Svenska kollektivavtal ska gälla för alla som jobbar i Sverige oavsett var de kommer ifrån i världen.

4: Se till så att förtursrätten till ett arbete när man blir avskedad inte sätts ur spel genom att arbetsgivare hyr in personal från ett bemanningsföretag.

5: Se över lagen rörande hur bemanningsföretag anlitas.

Till detta med trygga anställningar vill jag också lägga till

- Rätten till heltid

- Att alla anställningar ska i botten vara heltidsanställningar, framför allt i den offentliga sektorn.

Det måste vara ett stopp på alla dessa osäkra, korta anställningsformer. Sverige behöver satsa på att allt fler får tillsvidareanställningar. Människor måste få känna och uppleva framtidstro. Det är därmed dags för förändring med fokus på att bygga ett demokratiskt och tryggt arbetsliv där du har inflytande och möjligheter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar