måndag 25 augusti 2014

Vill du ha det bättre på arbetsplatsen?

Vi måste har ordning och reda på den svenska arbetsmarknaden. Just nu pressas vi alla från olika håll av regeringen och andra krafter som vill minska på våra rättigheter, möjligheter och därmed makten över arbetslivet. Välfärden rustas ned, arbetslösheten är fortsatt hög, skolresultaten försämras, klyftorna ökar, ojämlikheten ökar och det blir allt tuffare på arbetsmarknaden. Det måste till en förändring och det tänker vi genomföra.

Arbetsmarknaden behöver bli bättre. Den förändring som har skett med allt mer ökad press och stress, tuffare hållning från arbetsgivare, osäkra anställningar som breder ut sig, arbetsmiljöskydd som urholkas, anställda som utnyttjas, inhyrd personal som utnyttjas, utländsk arbetskraft som utnyttjas, försämringar i a-kassan och sjukförsäkringen är alla ett utslag för en högerpolitik som vill minska på oss löntagares möjligheter och inflytande.

Alliansen bedriver en sådan medveten politik med stöd av Sverigedemokraterna och Miljöpartiet. De har alla röstat mot att FAS 3 ska läggas ned, att förstärka arbetslivsforskningen, att kunna genomföra skatteavdrag för medlemskap i fackförening, reglering av visstidsanställningar och rätten till heltid.

I grunden handlar dessa frågor om makten på arbetsmarknaden. Alla dessa partier visar klart på vems sida de står. Det här är att gå emot löntagarnas rättigheter. Om vi ska få en bättre arbetsmarknad där vi löntagare får det bättre krävs det en annan politik och ett annat styre. Vill du ha en förändring och en ny politik är det socialdemokraterna du ska rösta på. Vi vill förändra Sverige och se till så att det blir bättre. Arbetsrätten ska stärkas och arbetsmiljön förbättras. Det vinner vi alla på. Det vinner du på.


2 kommentarer:

  1. Varför handlar dina inlägg nästan uteslutande om arbete eller skola. Möjligtvis syns detta inte i Ystad men svensk bostadspolitik har havererat sen mer än 20 år tillbaka och idag har vi ett systemfel vad gäller beskattning och ränteavdrag som bidrar till kraftigt stigande bostadspriser och överskuldsättning. Har du några idéer om detta eller tycker du frågan är ointressant?

    SvaraRadera
  2. Hej Leif! Den är inte oviktig. Tvärtom. Den är mycket viktig. Håller på med att skriva ett blogginlägg om detta. Håll utkik. Det är definitivt ett problem i Ystad. Bostadsbristen skriande i Ystads kommun.

    SvaraRadera