söndag 28 september 2014

Fånga vinden

Det har nu gått två veckor sedan det var val. Ett val som gjorde att alliansen fick lämna över styret av Sverige till socialdemokraterna. Förhandlingar pågår mellan S och Mp för att bilda en ny regering. Åtta år av alliansstyre är över. Väljarna har markerat att de vill se något nytt. Det blåser en förändringens vind i Sverige. Det är dags att fånga den på allvar.

Nej. Jag tänker inte på att nu ska partierna i riksdagen och regeringen föra en invandrarfientlig politik på grund av Sverigedemokraternas framfart. Det är att göra det enkelt för sig istället för att ta väljarna i Sverige på allvar. För det händer saker i vårt samhälle som gör att människor känner oro och letar efter svar på deras frågor och det de ser hända runt omkring sig.

Socialdemokraterna nådde 31,01. Ett fall framåt med 0,35 procent men inte i närheten av de 35 procent som önskades. Den vänstervind som tidigare i år blåste var inte lika tydlig på riksplanet. Däremot går det att se att i många, många kommuner och landsting fanns det en sådan. I grunden handlar det om en förändringsvind där väljarna vill se förändring av Sverige. För S och arbetarrörelsen handlar det om att ta tillvara detta och se till att skapa en stark vänstercentrumpolitik i Sverige, något jag har skrivit om tidigare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar