onsdag 10 september 2014

Vad för samhälle vi ska ha avgör du på valdagen på söndag

Vill du att vi ska ha samma politik som ska leda landet som vi har haft de senaste åtta åren?

Valet handlar om vad det är för samhälle som du vill att du och dina nära och kära ska leva i. 

Ska Sverige fortsätta på samma linje som har gjorts sedan 2006 med ökade klyftor och ojämlikhet, med en arbetslöshet som har bitit sig fast runt åtta procent, med försämrade skolresultat där hur bra det går beror på vilken utbildningsbakgrund som föräldrarna har och en sjukvård där antalet vårdplatser minskar och personalen går på knäna? Eller en äldreomsorg där vi har haft den ena vårdskandalen efter den andra, förskola där barn får äta knäckebröd med vatten till och barngrupperna blir större, färre personal inom vård/omsorg och förskolan/skolan, kvinnor är förlorare, där arbetsrätten försämras där du kan gå år ut och år in på en och samma arbetsplats utan att bli tryggt anställd, bostadsbrist som gör det svårt att flytta och skapa något eget eller byta bostad? Privatiseringar som gör att det blir dyrare med mera?

Vi socialdemokrater vill inte se mer av detta. Sverige är på fel väg och det måste till en förändring. Vi går till val på att minska arbetslösheten, satsa på skolan och kunskap och att människor ska få nya möjligheter i livet att själva kunna forma sin väg in i framtiden med hjälp av ett stöttande samhälle. En sådan politik minskar på klyftorna och gör att du och dina nära och kära får det bättre. Det är dags för förändring.

Hur du väljer den 14 september avgör den väg som Sverige ska ta. Valet är ditt. Mer av samma eller dags för förändring?

Martin Moberg skriver om sjukförsäkringen och hur den slår ut människor. Han skriver också om att välja välfärden. Göran Johansson skriver om att barn i fel skola riskerar deras livschanser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar