onsdag 25 mars 2015

Unga är vinnare

"Nu får du möjligheten att få lov att forma din egen framtid. Nu får du möjligheten att bli din egen. Nu ska du få möjligheten att kunna flytta hemifrån till ett eget boende. Det kommer vi att se till."

Det här är ett budskap som jag kommer att föra ut till varje ung människa som jag träffar. Vi gör nu det möjligt för unga att kunna flytta till ett eget boende. Det är när man bor själv som livet verkligen sätter fart. Att få vara sin egen, att styra sin egen tid och över sig själv och se till att allt går bra.

Alldeles för länge har de som styrde Sverige i åtta år inte tagit detta på så stort allvar. Pliktskyldigast har det kommit idéer om att folk, speciellt unga, ska kunna få en egen bostad men då får du bo inne hos någon annan. Den politiken har inte slagit väl ut. Inte blev det fler som kunde flytta till något eget.

Bristen på bostäder i kombination med sänkt skatt har gjort att priserna på kvarvarande bostäder har rusat i höjden. Bostadsrätter och villor kostar allt mer. Priset på nya bostäder som har byggts har också rusat uppåt. Det har gjort att skuldsättningen har ökat allt mer. Tillsammans har detta blåst upp en bostadsbubbla som hotar att brista. Nu kommer skärpta krav på förmågan att kunna betala på lånen samt att det ska finnas ett sparbelopp som ska ligga som grund.

Regeringens nya byggoffensiv handlar om att det nu ska skapas möjligheter för att bygga fler små lägenheter och studentbostäder. Bostadsbristen är ett hot mot den svenska ekonomin. På det här sättet kan människor flytta och skapa sig en ny framtid. Arbetsgivare får tillgång till ny arbetskraft, kommuner får nya kommuninvånare men också kommuninvånare som kan stanna kvar. Det här gör också att samhällsekonomin vinner på det. Vem vill egentligen stoppa detta?

Sabo vill ha högre mål.

3 kommentarer:

 1. Du är bra naiv om du tror att 3.5 miljarder kr under ett flertal år skall göra skillnad.

  SvaraRadera
 2. Eftersom det inte har byggts i paritet med behovet sedan slutet av 1980-talet blir svaret på din fråga alla ansvariga politiker oavsett partifärg sedan dess.

  SvaraRadera
 3. "Nu får du möjligheten att få lov att forma din egen framtid. Nu får du möjligheten att bli din egen. Nu ska du få möjligheten att kunna flytta hemifrån till ett eget boende. Det kommer vi att se till."

  "Det här är ett budskap som jag kommer att föra ut till varje ung människa som jag träffar. "

  Du ska ljuga till de unga ?

  Eftersom behovet redan är så stort som det är och det sker en extremt hög tillströmning av människor som behöver bostäder så är ditt löfte noll värt.

  Det enda regeringen uppnår är att göda byggbolag med några miljarder.

  SvaraRadera