fredag 3 juli 2015

Tala klarspråk M i Skåne!

I dagens Sydsvenskan går det att läsa en intressant artikel om de skånska moderaternas inställning till Sverigedemokraterna. Moderaterna för fram att då många är kritiska till invandringspolitiken ska partiet samarbeta med Sverigedemokraterna. Det ska gå att göra upp med det partiet i olika frågor. Det är därmed dags för moderaterna i Skåne att tala klartext, för det vågar man inte.

Det moderaterna i Skåne har insett sedan tidigare är att Sverigedemokraterna kan bli nyckeln till att moderaterna i val efter val kan sitta vid regeringsmakten. Jag har tidigare skrivit om detta. För i vårt grannland Danmark har Sverigedemokraternas motsvarighet gett sitt stöd till moderaternas systerparti som gjort att det tidigare och efter senaste valet kunnat bilda regeringen. Trots att Venstre fick storstryk i valet i Danmark för ett par veckor sedan så är det nu detta parti som själva bildar regering. Detta tack vara Dansk Folkeparti.

Självklart är det så att de skånska moderaterna har insett att med hjälp av Sd kan moderaterna sitta vid makten. För moderaterna blir Sd vad V var för socialdemokraterna innan. Ett stöd parti med vars hjälp man kan sitta vid makten.

Moderaterna i Skåne borde tala klartext om detta. Moderaterna i Skåne är beredda att med hjälp av Sverigedemokraterna styra landet. Det betyder att en röst på Sverigedemokraterna är en röst på moderaterna och en röst på moderaterna är en röst på Sd. En ohelig allians kan därmed skapas. De skånska moderaterna bryr sig inte ett dugg om frågan om invandringen utan det hela handlar om att med hjälp av Sd säkra upp makten i Rosenbad för lång tid framöver. Om de skånska moderaterna verkligen hade brytt sig om integrationsfrågan hade de kommit med egna förslag. Det görs inte.

Det ställer därmed en rad frågor: Samarbetar redan i dag den skånska moderaterna med Sverigedemokraterna i Region Skåne? Samarbetar moderaterna i de skånska kommunerna redan med Sverigedemokraterna? Hur ser dessa samarbeten ut i så fall? I vilka kommuner sker dessa samarbeten i?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar