torsdag 27 juli 2017

Starkt agerande av Stefan Löfven

De fyra allianspartiledarna förde fram igår onsdags att man inte hade förtroende för tre ministrar. Ett misstroendevotum skulle riktas mot dem och de skulle röstas bort. Partiledarna var tydliga och ville handla tidigt i en process som via anmälan till Konstitutionsutskottet hade tagit längre tid och kanske kommit fram till någonting som alliansen inte ville se. Sverigedemokraterna var också ute och vill ha misstroendeförklaring. Det alliansen och Sverigedemokraterna har gjort är att spela ett spel där man sätter de egna partierna framför Sverige. Stefan Löfvens agerande i dag visar att det bara finns en partiledare som sätter Sverige främst.

Det som har skett på Transportstyrelsen med hela körkortsregistret är inte bra och inte rätt. Här kommer förändringar att ske, åtstramningar att genomföras och nya rutiner och policy att läggas fast. Myndigheterna har vidtagit åtgärder. Samtidigt sker en utredning om regeringskansliets arbete och Konstitutionsutskottet ska utreda om allt har gått rätt till. Utredningar som kommer fram till slutsatser och sedan åtgärder. Något som alliansen och Sverigedemokraterna inte bryr sig ett dugg om att vänta in.

Dagens presskonferens av Stefan Löfven visade att det finns en partiledare som tar ansvar för Sverige och landets invånare. Det var ett starkt framträdande som visade tydlighet och handlingskraft där Stefan Löfven och socialdemokraterna visade tydligt hur man ska göra som regering. Det blir en ombildning av regeringen där tre ministrar avgår och två nya ministrar tillkommer. Anna Johansson och Anders Ygeman lämnar själva regeringen. Nya ministrar för resp blir Thomas Eneroth och Morgan Johansson. Vi får en socialminister som får ett mer helhetsansvar i Annika Strandhäll då Gabriel Wikström lämnar. Ny minister blir Helene Fritzon ifrån Skåne. Stefan Löfven var mycket tydlig med att han inte sätter landet i en politisk kris, till skillnad från alliansen och Sverigedemokraterna. Det handlar om att ta ansvar för vårt land och vår roll i EU och världen.

Alliansens och Sverigedemokraternas attack på försvarsminister Peter Hultqvist är helt fel. Han är betrodd i försvarsmakten och försvarskretsar. Han är ett namn som nämns med respekt i Europa. Arbetar med att stärka upp det svenska försvaret. Det är med andra ord en av landets bästa försvarsministrar på många år. När alliansen och Sverigedemokraterna ger sig på försvarsministern visar det sig att den sidan sätter sig själva och billiga politiska poäng framför Sverige.

Nu ligger bollen hos alliansen. Nu måste den sidan bekänna färg. Redan har Ebba Busch Thor och Jimmy Åkesson twittrat om att var och en tänker fullfölja av den konservativa falangen i svensk politik.  misstroendeförklaringen gentemot försvarsministern. Inte ett smart strategiskt drag. Något som partierna kommer att förlora på. Stefan Löfven visar att han är den politiker som sätter Sverige och landets invånare först.

Reaktioner på Stefan Löfvens beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar